Σενάρια Πλέι οφ: Η πολύτιμη 6η θέση και το τελευταίο εισιτήριο

Πριν από την τελευταία αγωνιστική δεν έχει κριθεί ποια ομάδα θα τερματίσει έκτη και ποια θα συμπληρώσει την οκτάδα των πλέι οφ. Όλα τα πιθανά σενάρια.

Σενάρια Πλέι οφ: Η πολύτιμη 6η θέση και το τελευταίο εισιτήριο

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής θα καθορίσουν την ακριβή σύνθεση της οκτάδας των πλέι οφ στη Basket League.

Κηφισιά, ΠΑΟΚ και Κολοσσός έχουν εξασφαλισμένη θέση στην έξτρα διαδικασία, ενώ άλλες τρεις, το Ρέθυμνο, ο Απόλλων Πάτρας και το Λαύριο διεκδικούν την τελευταία, με τις εφετινές υποχρεώσεις τους να παίρνουν παράταση.

Αρχίζοντας από τα ψηλά της κατάταξης, η Κηφισιά χρειάζεται δική της νίκη (επί του Παναθηναϊκού εντός) ή ήττα του ΠΑΟΚ (στην Καβάλα) για να τερματίσει στην πέμπτη θέση και να παίξει με την ΑΕΚ στον πρώτο γύρο. Ο "Δικέφαλος" δηλαδή κυνηγάει το ακριβώς αντίθετο: νίκη δική του και ήττα της Κηφισιάς, αφού στη μεταξύ τους ισοβαθμία υστερεί λόγω δύο ηττών.

Ούτως ή άλλως ο ΠΑΟΚ δεν έχει το περιθώριο να κάνει λάθος στην Καβάλα, διότι κινδυνεύει να χάσει τη θέση του στην 6άδα, από τον Κολοσσό που παραμονεύει, και να παίξει στον α' γύρο τον πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό. Βέβαια οι Ρόδιοι παίζουν στην έδρα του Άρη και μόνο αν νικήσουν, θα έχουν ελπίδες να προλάβουν και να ξεπεράσουν τον ΠΑΟΚ στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Οι "καραμπόλες" συνεχίζονται γιατί αν ο Κολοσσός χάσει στο Αλεξάνδρειο, το Ρέθυμνο μπορεί να τερματίσει έβδομο. Όχι όμως με ρεαλιστικές πιθανότητες, αφού (την Τετάρτη) αντιμετωπίζει στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό. Εφόσον κάνει την τεράστια έκπληξη, θα σφραγίσει την παρουσία του στα πλέι οφ και ενδεχομένως στερήσει από τους "ερυθρόλευκους" την πρωτιά στην κανονική περίοδο. Ειδάλλως θα περιμένει ήττα του Απόλλωνα στα Τρίκαλα. Απέναντι στους Πατρινούς οι "βασιλιάδες" της Κρήτης έχουν χάσει την ισοβαθμία και μοιραία μένουν πίσω.

Αντίθετα με το Λαύριο (που παίζει στην Αμαλιάδα) βρίσκονται στο 1-1 με συν/πλην 2 στα μεταξύ τους ματς. Γι' αυτό και σε περίπτωση που προκύψει δική τους ισοβαθμία, το γκολ αβερέιτζ θα ορίσει την τελευταία ομάδα των πλέι οφ.

Στην τριπλή ισοβαθμία Ρεθύμνου, Απόλλωνα, Λαυρίου ευνοείται η ομάδα της Πάτρας.

Τα σενάρια έχουν ως εξής:

Για την 5η θέση:

Νίκη Κηφισιάς, νίκη ΠΑΟΚ: 5. Κηφισιά, 6. ΠΑΟΚ

Ήττα Κηφισιάς, νίκη ΠΑΟΚ: 5. ΠΑΟΚ, 6. Κηφισιά

Ήττα Κηφισιάς, ήττα ΠΑΟΚ: 5. Κηφισιά, 6. ΠΑΟΚ

Για την 6η θέση:

Νίκη Κηφισιάς, ήττα ΠΑΟΚ, νίκη Κολοσσού: 5. Κηφισιά, 6. Κολοσσός, 7. ΠΑΟΚ

Ήττα Κηφισιάς, ήττα ΠΑΟΚ, νίκη Κολοσσού: 5. Κηφισιά, 6. Κολοσσός, 7. ΠΑΟΚ

Για την 7η θέση:

Ήττα Κολοσσού, νίκη Ρεθύμνου: 7. Ρέθυμνο, 8. Κολοσσός

Για την 8η θέση:

Ήττα Ρεθύμνου, νίκη Απόλλωνα, ήττα Λαυρίου: Απόλλων

Ήττα Ρεθύμνου, νίκη Απόλλωνα, νίκη Λαυρίου: Απόλλων

Ήττα Ρεθύμνου, ήττα Απόλλωνα, νίκη Λαυρίου: συνολικό γκολ αβερέιτζ (με τις πιθανότητες υπέρ του Λαυρίου).

Photo Credits:

News 24/7

24MEDIA NETWORK