Τα... κατορθώματα του Σούλη

Με αφορμή τις 300 νίκες που έφτασε στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Σούλης Μαρκόπουλος, διαβάστε τον απολογισμό του στις ομάδες που υπηρέτησε αλλά και για κάποιες ξεχωριστές στιγμές του στον ΠΑΟΚ.

Τα... κατορθώματα του Σούλη

Ξεχωριστό το ματς του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Πατρών για τον Σούλη Μαρκόπουλο... Αυτό γιατί ο Ελληνας τεχνικός έφτασε τις 300 νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα από καταβολής Α' Εθνικής και μάλιστα έγινε ο τέταρτος κόουτς που έφτασε σε αυτόν τον αριθμό επιτυχιών μετά τους Ιωαννίδη, Ομπράντοβιτς και Ιβκοβιτς. Πώς "μοιράζονται" αυτά τα θετικά αποτελέσματα (οι 300 νίκες δηλαδή) και ποιος ο απολογισμός του (νίκες-ήττες) στις ομάδες που δούλεψε;

Τα νούμερά του σε όλες τις ομάδες του

Ας δούμε... Η προπονητική πορεία του Μαρκόπουλου άρχισε από πολύ παλιά. Το 1978 ανέλαβε τον Δημόκριτο και το πρώτο του παιχνίδι στη μεγάλη κατηγορία ήταν τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Στη συγκεκριμένη ομάδα ήταν 9 χρόνια έχοντας 44 νίκες και 108 ήττες. Υπηρέτησε αρκετούς ακόμη συλλόγους...

Με τον Ηρακλή είχε 33 νίκες και 41 ήττες και με τον Αρη 43 νίκες και 33 ήττες. Με τον Μακεδονικό 9 νίκες και 18 ήττες, με την ΑΕΚ 5 νίκες και 6 ήττες και με το Μαρούσι 40 νίκες και 30 ήττες. Τέλος, με τον ΠΑΟΚ έχει 126 νίκες και 93 ήττες (συνολικά, λοιπόν, ο Μαρκόπουλος με όλες τις ομάδες του στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχει 300 νίκες και 329 ήττες).

Πήρε το Κόρατς με τον ΠΑΟΚ

Στον "Δικέφαλο" ο Μαρκόπουλος έχει "ζήσει" πολλά και είχε κάποιες... ιδιαίτερες στιγμές. Ας αναφερθούμε σε αυτές, σε ένα πιο γενικό πλαίσιο και όχι μόνο όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα. Με τον ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς την σεζόν 1993-94 καθώς οι "ασπρόμαυροι" κέρδισαν στη Θεσσαλονίκη και μετά στην Ιταλία (δύο ήταν οι τελικοί) την Στεφανέλ Τεργέστης και πήραν το δεύτερο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο. Την ίδια αγωνιστική χρονιά ήταν τεχνικός του "Δικεφάλου" στους τελικούς του πρωταθλήματος απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος τελικά πήρε τον τίτλο.

Ευρωλίγκα, βραβείο και νέα συνεργασία πέντε ετών

Με τον ΠΑΟΚ βρέθηκε στα προκριματικά της Ευρωλίγκας την σεζόν 2011-12 (ήττα και αποκλεισμός από την Γαλατά, σε ματς που έγινε στη Λιθουανία) αφού την σεζόν 2010-11 ο "Δικέφαλος" κατέκτησε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα. Την σεζόν 2013-14 αναδείχτηκε ο καλύτερος προπονητής της Basket League έχοντας οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Τέλος, το περασμένο καλοκαίρι η ΚΑΕ ανακοίνωσε την συμφωνία μαζί του για συνεργασία πέντε ακόμη ετών. Μια εξέλιξη που ήταν ουσιαστικά η... αναγνώριση της δουλειάς του Μαρκόπουλου και όσων έχει προσφέρει στον "Δικέφαλο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK