Αλβέρτης: "Έξω από εμάς ο πόλεμος δηλώσεων". Μπαρτζώκας: "Εμείς μιλάμε μόνο για μπάσκετ"

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε ο ΕΣΑΚΕ για τους τελικούς του πρωταθλήματος Φραγκίσκος Αλβέρτης και Γιώργος Μπαρτζώκας συμφώνησαν ότι δεν τους αφορά η κόντρα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού σε επίπεδο διοικήσεων. Τους απασχολεί το μπάσκετ και μόνο.

Αλβέρτης: "Έξω από εμάς ο πόλεμος δηλώσεων". Μπαρτζώκας: "Εμείς μιλάμε μόνο για μπάσκετ"

Αλβέρτης: "Σαν να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας"

Ο προπονητής του "τριφυλλιού" δήλωσε αναλυτικά: " Δεν είναι η πρώτη φορά που κάθομαι σ' αυτό το πάνελ. Η πρώτη όμως σαν προπονητής. Νιώθω τον εαυτό μου τυχερό που έχω δει τα πράγματα από τρία πόστα. Όταν δεν μπορείς να κάνεις κάτι επί της ουσίας, δεν έχει τόση γλύκα όσο όταν ήμουν παίκτης και πλέον ως προπονητής. Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα. Ελπίζουμε να δουμε την ίδια ευρωπαϊκή κατάσταση, οδηγός μας αυτά τα παιχνίδια".

" Είπαμε να έχουμε οδηγό τα παιχνίδια της Ευρώπης. Δεν είναι δική μου δουλειά το πειθαρχικό. Θα ήταν καλό να δείξουμε και στην εξέδρα ένα όμορφο θέαμα".

" Δεν έχω μπει στη διαδικασία ούτε ανάλυσης των δηλώσεων και της κόντρας, ούτε κάποιου άλλου θέματος. Είναι έξω από εμάς. Με το πρόγραμμα βεβαρημένο δεν μένει χρόνος για άλλα πράγματα. Είναι άγνωστο για μένα σε εισαγωγικά τα όσα γίνονται".

" Είναι σαν να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. Ή θα πρέπει να το αποδεχτούμε ή θα πρέπει να κάνουμε κάτι τόσο δραστικό για να το απομακρύνουμε. Όταν ακόμα ήμασταν στον ΠΣΑΚ, τα ίδια συζητούσαμε, μόνο το έτος άλλαζε. Να πω ότι το πάθος μας χαρακτηρίζει ως λαό. Δεν είναι κάτι όμως που συναντάμε πρώτη φορά. Το έχω ξαναζήσει αυτό στο παρελθόν".

Μπαρτζώκας: "Δεν λέμε τίποτα με δύο-τρία μπουκάλια στο κεφάλι"

Ο τεχνικός των "ερυθρόλευκων" τόνισε από την πλευρά του: " Πέρυσι και πρόπερσι δεν ήταν ίδια τα δεδομένα. Εφέτος οι δυο ομάδες αρχίζουν από την ίδια αφετηρία. Το πλεονέκτημα της έδρας είναι πολύ σημαντικό πάντα. Η προετοιμασία μας είναι σε μία καλή κατάσταση. Το να κερδίσεις στο ΟΑΚΑ δεν είναι εύκολο. Αντίθετα είναι δύσκολο σε συνδυασμό με την ποιότητα του Παναθηναϊκού. Οι πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες και αυτοί θα πάρουν τις αποφάσεις μέσα στο παρκέ".

" Ρεαλιστικά στα ντέρμπι η ατμόσφαιρα είναι χειρότερη σε όλα τα γήπεδα της Ευρώπης. Παντού είναι καλύτερα από εδώ. Μερικές φορές λέμε δεν έγινε τίποτα, γιατί φάγαμε μόνο 2-3 μπουκάλια στο κεφάλι. Δεν μπορώ να συμβιβαστώ με αυτή την ιδέα. Οι παλαιότεροι στον Ολυμπιακό μου λένε ότι πλέον είναι καλά τα πράγματα. Πρέπει να είναι οι πρωταγωνιστές μόνο οι παίκτες".

" Ο Ολυμπιακός είχε μία πολύ δύσκολη χρονιά. Οι προσδοκίες ήταν να κατακτήσει την Ευρωλίγκα για 3η συνεχόμενη σεζόν. Παίξαμε ημιτελικό Κυπέλλου εκτός έδρας και από το πρωτάθλημα χάσαμε από την αρχή σχεδόν το πλεονέκτημα της έδρας. Είμαστε εδώ για να κάνουμε μία προσπάθεια. Το προφίλ που παίζουμε είναι δεδομένο. Ο Ολυμπιακός είχε sold out σε κάθε παιχνίδι στο TOP16. Φυσικά κι αν η χρονιά τελειώσει χωρίς τίτλους θα είμαστε πολύ στεναχωρημένοι. Κάτι που απευχόμαστε φυσικά. Θέλουμε στο τέλος να είμαστε ευχαριστημένοι με όσα θα έχουμε κάνει".

" Δείτε τι κρίση αγωνιστική έχει η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα και η ΤΣΣΚΑ. Αυτή τη στιγμή πρέπει να κάνουμε μία αντικειμενική ανάλυση των ομάδων. Κάποιες ομάδες που έκαναν μεγάλες νίκες και διαχειριστήκαν τόσες πολλές κρίσεις πλέον οι προπονητές τους είναι υπ'ατμόν και οι παίκτες θεωρούνται λούζερ. Καταλαβαίνουμε ότι πάντα θα κρινόμαστε με τη δουλειά που κάνουμε, αλλά παίζουν πολλά ρόλο. Στον αθλητισμό είναι και οι ήττες πρέπει να το καταλάβουμε όλοι".

" Η δική μου δουλειά είναι να μιλάμε για μπάσκετ στο παρκέ. Είναι κι ο Βασίλης και μπορεί να το βεβαιώσει. Προσπαθούμε να αφήσουμε τους παίκτες ανεπηρέαστους από όσα γίνονται έξω από το παρκέ".

" Είμαστε Έλληνες οι προπονητές και όσο μέρος τοτυ προβλήματος είμαστε εμείς, άλλο τόσο είστε κι εσείς υπεύθυνοι οι δημοσιογράφοι. Οι πραγματικοί υπεύθυνοι να αναλάβουν τελικά τις ευθύνες τους".

Διαμαντίδης: "Τα πάντα για τον τίτλο"

Ο αρχηγός των "πρασίνων" Δημήτρης Διαμαντίδης ανέφερε: " Ελπίζουμε σε καλά παιχνίδια, χωρίς επεισόδια και ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο. Το πλεονέκτημα της έδρας είναι ένα συν, αλλά δεν δείχνει τίποτα. Πρέπει να το αποδείξουμε στο παρκέ ότι είμαστε καλύτεροι από τον Ολυμπιακό. Θεωρώ ότι υπάρχει θέληση και πάθος από τις δύο ομάδες, εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε ακόμα έναν τίτλο".

" Θεωρώ ότι όταν είναι στόχος το τρόπαιο υπάρχει μεγάλο κίνητρο. Το κίνητρο είναι υψηλό και θεωρώ ότι θα δούμε μεγάλα παιχνίδια".

Σπανούλης: "Δεν υπογράφει κανείς συμβόλαιο με τις επιτυχίες"

Ο κάπτεν του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης σχολίασε: " Να ευχηθούμε να γίνουν καλά παιχνίδια χωρίς ακρότητες. Η καλύτερη ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα, εγώ προσωπικά θα κάνω ό,τι μου ζητήσει ο κόουτς για να βοηθήσω την ομάδα μου. Καλούμαι να βρω λύσεις, βρίσκοντας τους ελέυθερους παίκτες αν έρθουν πάνω μου 2 και 3 αντίπαλοι. Να βρεθούν ανοιχτοί χώροι για τους συμπαίκτες μου θα είναι το ζητούμενο στο παρκέ. Στόχος είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα".

" Δεν μπορείς να πηγαίνεις πάντα στο φάιναλ φορ. Παίζουν ρόλο και οι εξωγενείς παράγοντες όπως για παράδειγμα οι τραυματισμοί. Το γεγονός ότι έχουμε δύο μεγάλες ομάδες που έπαιξαν σε τόσα συνεχόμενα φάιναλ φορ, μόνο περήφανους μπορεί να μας κάνει. Θα κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Δεν έχει υπογράψει κανείς συμβόλαιο με τις επιτυχίες, οπότε πρέπει να μπαίνεις στο γήπεδο και να δίνεις τα πάντα για τους τίτλους. Έτσι είναι το μπάσκετ".

Στο πάνελ βρέθηκαν επίσης οι Γιάννης Σφαιρόπουλος, Σούλης Μαρκόπουλος, Γιάννης Αθασούλας και Κώστας Χαραλαμπίδης με αφορμή την έναρξη των αγώνων για την τρίτη θέση.

Σφαιρόπουλος:

Ο προπονητής του Πανιώνιο υποστήριξε: " Είναι σημαντικό να βρισκόμαστε εδώ για τρίτη συνεχή σεζόν. Καλούμαστε να υπερασπιστούμε τη θέση που πήραμε στους οκτώ μήνες της κανονικής περιόδου. Ο ΠΑΟΚ ειναι μία πολύ καλή ομάδα που την ξέρουμε και μας ξέρει καλά. Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια. Να διεκδικήσουμε την 3η θέση, αυτός θα είναι ο τελευταίος μας στόχος. Είναι θετική η χρονιά. Δεν είναι εύκολο να τελειώνεις στην 3η θέση. Έχουμε παίξει φέτος 49 παιχνίδια μαζί με το Eurocup. Μένει λοιπόν η τελευταία στροφή του μαραθωνίου και θέλουμε να τερματίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα".

" Ο κ. Λιανός έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ και έχει 10 χρόνια που προσφέρει. Προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα γίνεται. Δεν θέλουμε να φύγει από το μπάσκετ, ο κ. Λιανός. Έχει μείνει πολλά χρόνια και συνεισέφερε όλα τα χρόνια από την τσέπη του και είναι λίγοι που το κάνουν αυτό. Ωστοσο, όταν μπαίνεις μέσα στο γήπεδο πρέπει μένεις ανεπηρέαστος".

" Ήρθαμε εδώ για να συζητήσουμε για τους τελικούς. Δεν είναι της παρούσης πως θα πρέπει να καταπολεμηθεί η βία. Γιατί τώρα είναι κεκαλυμμένα τα πράγματα. Μετά το πρωτάθλημα θα πρέπει να τα συζητήσουμε όλα αυτά".

Μαρκόπουλος: "Πιστεύω σε μας"

Ο κόουτς του ΠΑΟΚ είπε: " Δεν είναι μόνο για το γόητρο. Ίσως και να μην γίνονταν αυτοί οι αγώνες να μην επηρέαζε σε τίποτα την εξέλιξη του πρωταθλήματος, ωστόσο εφέτος έγινε ένα ιδιαίτερο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ξεκινώντας από το περασμένο καλοκαίρι ξέραμε ότι θα ήταν δυνατές όλες οι ομάδες. Οι παίκτες μου έκαναν καλή προσπάθεια και βρεθήκαμε στα πλέι οφ. Ο Πανιώνιος είναι πολύ δυνατή ομάδα και παίζει σκληρή άμυνα. Θα είναι δύσκολοι αγώνες. Ωστόσο, πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας μου και θεωρώ ότι μπορεί να κάνει το σπάσει την έδρα του Πανιωνίου και να πάρει την 3η θέση".

Αθανασούλας: "Να υπερασπιστούμε την τρίτη θέση"

Ο γκαρντ του Πανιωνίου, ο οποίος αντικατέστησε τον Μάριο Μπατή, ισχυρίστηκε: " Πήραμε κάποια παιχνίδια στην κανονική περίοδο. Τώρα όμως είναι διαφορετικά τα πράγματα. Φτάσαμε να παίζουμε τον δικό μας τελικό πλέον, να υπερασπιστούμε το πλεονέκτημα της έδρας και να τερματίσουμε στην τρίτη θέση".

Χαραλαμπίδης: "Να δούμε κι εμείς τους τελικούς"

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ τόνισε τέλος: "Το σημαντικό είναι ότι φτάσαμε στο τέλος του πρωταθλήματος. Στο φίνις κι έχοντας παρακαταθήκη όλη τη σεζόν, θέλουμε να παίξουμε για την 3η θέση. Έχουμε τη δύναμη και το χαρακτήρα να καταφέρουμε να πάρουμε τη σειρά. Να γίνουν όμορφα παιχνίδια. Ελπίζω να γίνει το ίδιο και στον μεγάλο τελικό και να μην τελειώσουν οι αγώνες όπως πέρυσι. Θα ήθελα να πω κάτι στον πρόεδρο από τη στιγμή που έχω την ευκαιρία: θα μπορούσαμε να παίξουμε σε διαφορετικές ημέρες για να δούμε κι εμείς τους μεγάλους τελικούς".

Το live της συνέντευξης Τύπου

15:50
Καλησπέρα σας, σε μερικά λεπτά αναμένεται να αρχίσει η συν. Τύπου των τελικών.
16:10
Υπάρχει μικρή καθυστέρηση επειδη άργησε η αποστολή του ΠΑΟΚ.
16:11
Πήραν τις θέσεις τους Αλβέρτης, Διαμαντίδης και Σπανούλης αυτή τη στιγμή
16:12
Αυτή τη στιγμή παίρνει τη θέση του και ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο
16:13
Στο κέντρο ο Γιώργος Χαλβατζάκης ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ
16:16
Αυτή τη στιγμή βγαίνουν οι καθιερωμένες φωτογραφίες μπροστά στην κούπα
16:17
Όπως προείπαμε η αποστολή του ΠΑΟΚ ήταν εκείνη που άργησε καθώς ερχόταν κατευθείαν από την Θεσσαλονίκη
16:21
Αυτή τη στιγμή παίρνουν θέση στο πάνελ Σούλης Μαρκόπουλος και Κώστας Χαραλαμπίδης
16:23
Ξεκινάει η συνέντευξη Τύπου σε λίγο. Τα χρόνια πολλά από τους παρουσιαστές στον Κώστα Χαραλαμπίδη που έχει σήμερα την ονομαστική του εορτή
16:31
Πρώτος το λόγο θα πάρει ο κ. Χαλβατζάκης: "Είχα πέρσι μία μεγάλη αγωνία, γιατί υπήρχαν πολλά προβλήματα. Σήμερα φτάνοντας στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, μπορώ να πω ότι κατά κάποιο τρόπο είμαστε ικανοποιημένοι. Κάναμε κάποια βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Τα τελευταία δύο χρόνια είχαμε αύξηση στα εισιτήρια. Φέτος θέλουμε να φτάσουμε τα 200.000 εισιτήρια και είμαστε στο στόχο. Φέτος είχαμε την τύχη οι μισές ομάδες να προέρχονται από την επαρχία. Έδωσαν μεγάλη δυναμική στο πρωταθλήμα μας. Του χρόνου θα έχουμε 6 αλλά και την ΑΕΚ που θα δώσει μεγάλη δύναμη στο πρωτάθλημα. Επανήλθε το εμπορικό ενδιαφέρον, καταφέραμε να έχουμε εμπορικές συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες. Του χρόνου θα έχουμε μεγάλη συνεργασία με εταιρεία από το εξωτερικό. Είχαμε αγωνία για τα τηλεοπτικά. Ωστόσο έχουμε την τύχη να υπογράψουμε με τη NOVA, πέρσι την ημέρα που υπογράψαμε έγινε και το κλείσιμο της ΕΡΤ. Αν δεν είχαμε την στήριξη της NOVA δεν ξέρω πως θα ήταν το πρωτάθλημα μας σήμερα. Βασικός αρωγός βέβαια παραμένει ο ΟΠΑΠ και θα παραμείνει. Έχουμε καλές σχέσεις με τον ΠΣΑΚ και την ΕΟΚ".
16:33
Συνεχίζει: "Επιστέγασμα όλων αυτών, είναι ότι μετά από 3 χρόνια ο ΕΣΑΚΕ έχει πλεονάσμα. Ο ΕΣΑΚΕ κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Καλή επιτυχία στους τελικούς, να βοηθήσουμε όλοι τις ομάδες μας σε πλαίσια αθλητικά. Ο λόγος στους πρωταγωνιστές".
16:35
Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης τονίζει: "Δεν είναι η πρώτη φορά που καθομαι εδώ σ' αυτό το πάνελ. Η πρώτη σαν προπονητής. Νιώθω τον εαυτό μου τυχερό που έχω δει τα πράγματα από τρία πόστα. Όταν δεν μπορείς να κάνεις κάτι επί της ουσίας, δεν έχει τόση γλύκα, όσο όταν ήμουν παίκτης και πλέον προπονητής. Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα. Ελπίζουμε να δουμε την ίδια ευρωπαϊκή κατάσταση, οφδηγός μας αυτά τα παιχνίδια".
16:36
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης τόνισε από την πλευρά του: "Καλά παιχνίδια, χωρίς επεισόδια και ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο να δει ωραία παιχνίδια. Το πλεονέκτημα της έδρας είναι ένα συν αλλά αυτό δεν δείχνει τίποτα. Πρέπει να το αποδείξουμε στο παρκέ ότι είμαστε καλύτεροι από τον Ολυμπιακό. Θεωρώ ότι υπάρχει θέληση και πάθος από τις δύο ομάδες, από εμάς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε έναν ακόμα τίτλο".
16:38
Ο λόγος στον Γιώργο Μπαρτζώκα: "Επιθυμία όλων ήταν να είχαν προκριθεί οι δύο ομάδες στο Final-4, οι δύο ομάδες εξάντλησαν τις πιθανότητες τους να πάρουν το πρωτάθλημα. Πέρσι και πρόπερσι δεν ήταν ίδια τα δεδομένα. Φέτος ξεκινούν από την ίδια αφετηρία. Το πλεονέκτημα της έδρας είναι πολύ σημαντικό πάντα. Η προετοιμασία μας είναι σε μία καλή κατάσταση. Το να κερδίσεις στο ΟΑΚΑ δεν είναι εύκολο. Αντίθετα είναι δύσκολο σε συνδυασμό με την ποιότητα του Παναθηναϊκού. ΟΙ πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες και αυτοί θα πάρουν τις αποφάσεις μέσα στο παρκε".
16:41
Από την πλευρά του, ο Βασίλης Σπανούλης τονίζει στην αρχική του τοποθέτηση: "Να ευχηθούμε να γίνουν καλά παιχνίδια, χωρίς ακρότητες. Η καλύτερη ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα, εγώ προσωπικά θα κάνω ότι μου ζητήσει ο κόουτς για να βοηθήσω την ομάδα μου. Καλούμαι να αντιμετωπίσω και βρω λύσεις, βρίσκοντας τους ελέυθερους παίκτες αν έρθουν πάνω μου 2 και 3 παίκτες. Να βρεθούν ανοιχτοί χώροι για τους συμπαίκτες μου θα είναι το ζητούμενο στο παρκέ. Στόχος είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα".
16:43
Πρώτο σχόλιο από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο: "Είναι σημαντικό να βρισκόμαστε εδώ για 3η συνεχή σεζόν. Καλούμαστε να υπερασπιστούμε τη θέση που πήραμε στους 8 μήνες της κανονικής περιόδου. Ο ΠΑΟΚ ειναι μία πολύ καλή ομάδα που την ξέρουμε και μας ξέρει καλά. Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια. Να διεκδικήσουμε την 3η θέησ, αυτός θα είναι ο τελευταίος μας στόχος. Είναι θετική η χρονιά. Δεν είναι εύκολο να τελειώνεις στην 3η θέση. Έχουμε παίξει φέτος 49 παιχνίδια μαζί με το Eurocup. Μένει λοιπόν η τελευταία στροφή του μαραθωνίου και θέλουμε να τερματίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα".
16:44
Στη θέση του Μάριου Μπατή, ο Γιάννης Αθανασούλας: "Πήραμε κάποια παιχνίδια στην κανονική περίοδο. Τώρα όμως είναι διαφορετικά παιχνίδια. Φτάσαμε να παίζουμε τον δικό μας τελικό πλέον, να υπερασπιστούμε το πλεονέκτημα της έδρας και να τερματίσουμε στην 3η θέση".
16:47
Ο Σούλης Μαρκόπουλος στην αρχική του τοποθέτηση σχολιάζει: "Δεν είναι μόνο για το γόητρο. Ίσως και να μην γίνονταν αυτοί οι αγώνες να μην επηρέαζε σε τίποτα την εξέλιξη του πρωταθλήματος, ωστόσο φέτος έγινε ένα ιδιαίτερο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ξεκινώντας από το περασμένο καλοκαίρι ξέραμε ότι θα ήταν δυνατές όλες οι ομάδες. Οι παίκτες μου έκαναν καλή προσπάθεια και βρεθήκαμε στα πλέι οφ. Ο Πανιώνιος είναι πολύ δυνατή και παίζει σκληρή άμυνα. Θα είναι δύσκολοι αγώνες. Ωστόσο, πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας μου και θεωρώ ότι μπορεί να κάνει το σπάσει την έδρα του Πανιωνίου και να πάρει την 3η θέση".
16:50
Ακολουθεί η τοποθέτηση του Κώστα Χαραλαμπίδη: "Πέρα από το ποιος σουτάρει ή όχι. Το σημαντικό είναι οτι φτάσαμε στο τέλος του πρωταθλήματος. Στο φίνις κι έχοντας παρακαταθήκη όλη τη σεζόν, θέλουμε να παίξουμε για την 3η θέση. Έχουμε την δύναμη και το χαρακτήρα να καταφέρουμε να πάρουμε τη σειρά. Να γίνουν όμορφα παιχνίδια. Ελπίζω να γίνει το ίδιο και στον μεγάλο τελικό και να μην τελειώσουν οι αγώνες όπως πέρσι. Θα ήθελα να πω κάτι στον πρόεδρο από τη στιγμή που έχω την ευκαιρία, να πω ότι θα μπορούσαμε να παίξουμε σε διαφορετικές ημέρες για να δούμε κι εμείς τους μεγάλους τελικούς ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό".
16:53
Ερώτηση για τους Σπανούλη και Διαμαντίδη κι αν το κίνητρο φέτος είναι υψηλότερο: "Θεωρώ ότι όταν είναι στόχος το τρόπαιο, υπάρχει μεγάλο κίνητρο. Σαφώς δεν πήγαμε στο φάιναλ φορ, μάλλον είχαμε κακομάθει. Το κίνητρο είναι υψηλό και θεωρώ ότι θα δούμε μεγάλα παιχνίδια", είπε ο Διαμαντίδης. Από την άλλη ο Σπανούλης: "Δεν μπορείς να πηγαίνεις πάντα στο φάιναλ φορ. Παίζουν ρόλο και οι εξωγενείς παραγοντες όπως για παράδειγμα οι τραυματισμοί. Το γεγονός ότι έχουμε δύο μεγάλες ομάδες που έπαιξαν σε τόσα συνεχόμενα φάιναλ φορ, μόνο περήφανους μπορεί να μας κάνει. Θα κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Δεν έχει υπογράψει κανείς συμβόλαιο με τις επιτυχίες, οπότε πρέπει να μαπίνεις στο γήπεδο και να δίνεις τα πάντα για τους τίτλους. Έτσι είναι το μπάσκετ".
16:55
Σε ερώτηση για τη σειρά των τελικών που πάνε 1-1-1 τα ματς και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να έρθει τουλάχιστον δύο φορές στην Αθήνα, ο κ. Χαλβατζάκης σχολίασε: "Είναι ένα ζήτημα το οικονομικό, αλλά και από την άλλη αγωνιστικό. Θα το αλλάξουμε τοθ χρονου γιατί η ημιτελική σειρά είναι 2-2-1 και η τελική σε 1-1-1-1-1 οι αγώνες. Είμαι σίγουρος ότι οι τελικοί θα κυλήσουν ομαλά".
16:58
"Είπαμε να έχουμε οδηγό τα παιχνίδια τηε Ευρώπης. Δεν είναι δική μου δουλειά το πειθαρχικό. Θα ήταν καλό να δείξουμε και στην εξέδρα ένα όμορφο θέαμα", τόνισε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας: "Οι πρωταγωβνιστές είναι οι παίκτες μόνο και ότι ρεαλιστικά στα ντέρμπι η ατμόσφαιρα είναι χειρότερη σε όλα τα γήπεδα της Ευρώπης. Παντού είναι καλύτερα από εδώ. Μερικές φορές λέμε δεν έγινε τίποτα, γιατί φάγαμε μόνο 2-3 μπουκάλια στο κεφάλι. Δεν μπορώ να συμβιβαστώ με αυτή την ιδέα. Οι παλαιότεροι στον Ολυμπιακό μου λένε ότι πλέον είναι καλά τα πράγματα. Πρέπει να είναι οι πρωταγωνιστές μόνο οι παίκτες".
17:00
Ο Γιώργος Χαλβατζάκης παρεμβαίνει: "Στο φάιναλ φορ οπαδοί Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού έκαναν πλάκα μεταξύ τους. Και το άλλο ότι οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα, χειροκροτούσαν εκείνους της Ρεάλ".
17:02
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει περισσότερα παιχνίδια: "Ο Ολυμπιακός είχε μία πολύ δύσκολη χρονιά. Οι προσδοκίες ήταν να κατακτήσει την Ευρωλίγκα για 3η συνεχόμενη σεζόν. Παίξαμε ημιτελικό Κυπέλλου εκτός έδρας και από το πρωτάθλημα χάσαμε από την αρχή σχεδόν το πλεονέκτημα της έδρας. Είμαστε εδώ για να κάνουμε μία προσπάθεια. Το προφίλ που παίζουμε είναι δεδομένο. Ο Ολυμπιακός είχε sold out σε κάθε παιχνίδι στο TOP-16. Φυσικά κι αν η χρονιά τελειώσει χωρίς τίτλους θα είμαστε πολύ στεναχωρημένοι. Κάτι που απευχόμαστε φυσικά. Θέλουμε στο τέλος να είμαστε ευχαριστημένοι με όσα θα έχουμε κάνει".
17:04
Σε ερώτηση για τις δυσκολίες που έχει ο Παναθηναϊκός, ο κ. Αλβέρτης σχολίασε: "Γνωρίζουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε . Εγώ ως προπονητής της ομάδας θα είμαι για πρώτη φορά στο τιμόνι της ομάδας που θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Δίνεις τα πάντα για να έρθει αυτό για το οποίο προσπαθείς.Όπως είπαν και ο κόουτς Μπαρτζώκας και ο Βασίλης,κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με τους τίτλους".
17:07
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας προσθέτει: "Δείτε τι κρίση αγωνιστική έχει η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα και η ΤΣΣΚΑ. Αυτή τη στιγμή πρέπει να κάνουμε μία αντικειμενική ανάλυση των ομάδων. Κάποιες ομάδες που έκαναν μεγάλες νίκες και διαχειριστήκαν τόσες πολλές κρίσεις πλέον οι προπονητές είναι υπ'ατμόν και οι παίκτες θεωρούνται λούζερ. Καταλαβαίνουμε ότι πάντα θα κρινόμαστε με τη δουλειά που κάνουμε, αλλά παίζουν πολά ρόλο. Στον αθλητισμό είναι και οι ήττες πρέπει να το καταλάβουμε όλοι".
17:09
Σε ερώτηση αν επηρεάζονται οι ομάδες από τα όσα γίνονται κάθε χρόνο πριν τους τελικούς (ντόπινγκ, διαιτησίες κτλ.), ο κ. Αλβέρτης τόνισε: "Δεν έχω μπει στη διαδικασία ούτε ανάλυσης των δηλώσεων και της κόντρας, ούτε κάποιου άλλου θέματος. Είναι έξω από εμάς. Με το πρόγραμμα βεβαρημένο,δεν μένει χρόνος για άλλα πράγματα. Είναι άγνωστο για μένα σε εισαγωνγικά τα όσα γίνονται".
Ο Γιώργος Μπαρτζωκας τόνισε: "Η δική μου δουλειά είναι να μιλάμε για μπάσκετ στο παρκέ. Είναι κι ο Βασίλης και μπορεί να το βεβαιώσει. Προσπαθούμε να αφήσουμε τους παίκτες ανεπηρέαστους από όσα γίνονται έξω από το παρκε".
17:11
Σε ερώτηση στον κ. Σφαιρόπουλο για την ενδεχόμενη απομάκρυνση του κ. Λιανού: "Ο κ. Λιανός εχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ και έχει 10 χρόνια που προσφέρει. Προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα γίνεται. Δεν θέλουμε να φύγει από το μπάσκετ, ο κ. Λιανός. Έχει μείνει πολλά χρόνια και συνεισέφερε όλα τα χρόνια από την τσέπη του και είναι λίγοι που το κάνουν αυτό. Ωστοσο, όταν μπαίνεις μέσα στο γήπεδο πρέπει μένεις ανεπηρέαστος".
17:14
Σε ερώτηση μήπως είναι ευθύνη και των ομάδων/των προπονητών ο κ. ΑΛβέρτης τόνισε: "Είναι σαν να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. Η θα πρέπει να το αποδεχτούμε ή θα πρέπει να κάνουμε κάτι τόσο δραστικό για να το απομακρύνουμε. Όταν ακόμα ήμασταν στον ΠΣΑΚ, τα ίδια συζητούσαμε, μόνο το έτος άλλαζε. Να πω ότι το πάθος μας χαρακτηρίζει ως λαό. Δεν είναι κάτι όμως που συναντάμε πρώτη φορα. Το έχω ξαναζήσει αυτό στο παρελθόν".
17:15
"Είμαστε Έλληνες οι προπονητές και όσο μέρος τοτυ προβλήματος είμαστε εμείς, άλλο τόσο είστε κι εσείς υπεύθυνοι οι δημοσιογράφοι. Οι πραγματικοί υπεύθυνοι να αναλάβουν τελικά τις ευθύνες τους", πρόσθεσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.
17:17
Σε ερώτηση για τους Σπανούλη και Διαμαντίδη, αν θα πρέπει κάποια στιγμή και οι παικτες να αναλάβουν δράση, παρεμβαίνει ο κ. Σφαιρόπουλος: "Ήρθαμε εδώ για να συζητήσουμε για τους τελικούς. Δεν είναι της παρούσης πως θα πρέπει να καταπολεμηθεί η βία. Γιατί τώρα είναι κεκαλυμμένα τα πράγματα. Μετά το πρωτάθλημα θα πρέπει να τα συζητήσουμε όλα αυτά".
17:19
Ο Βασίλης Σπανούλης παίρνει το λόγο τελευταίος: "Τι να λέμε; Ας τα λύσουν οι αρμόδιοι τα προβλήματα. Εμείς τι να πούμε; Είμαστε πρωταγωνιστές μόνο μέσα στο ΄γηπεδο. Στις ομάδες είμαστε για να παίξουμε μπάσκετ και τίποτα άλλο. Δεν μπορούμε μία ώρα να μιλάμε για τη βία μόνο". 
17:20
Κάπου εδώ η συνέντευξη Τύπου των τελικών ολοκληρώνεται...
17:20
Την Πέμπτη (22/5) θα έχουμε δράση σε κλειστό Νέας Σμύρνης και ΟΑΚΑ για τους μικρούς και μεγάλους τελικούς του πρωταθλήματος.
17:21
Σας ευχαριστούμε πολύ που παρακολουθήσατε LIVE τη συνέντευξη Τύπου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK