Κοντονής: "Σε κάθε παρεκτροπή, η τιμωρία θα είναι αυστηρή"

Σε ομαλό και συναινετικό κλίμα διεξήχθη το Σάββατο η σύσκεψη του Σταύρου Κοντονή με τους επικεφαλής των ΚΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ενόψει των τελικών της Α1 που αρχίζουν την Κυριακή.

Κοντονής: "Σε κάθε παρεκτροπή, η τιμωρία θα είναι αυστηρή"
INTIME SPORTS

Ο υφυπουργός αθλητισμού τόνισε: "Κάναμε μία πολιτισμένη και παραγωγική συζήτηση με τους εκπροσώπους δύο μεγάλων ομάδων, που έχουν τιμήσει τη χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το πρώτο που πρέπει να διασφαλίσουμε είναι η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Πρέπει να δούμε την ηρεμία στους αγώνες.

Υπό αυτή την έννοια έγιναν καλοπροαίρετες αιτήσεις από τις δύο ομάδες. Σε αυτό που συμφωνήσαμε όλοι είναι πως πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας και ο νόμος. Από την πλευρά της Πολιτείας θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για να κυλήσουν όλα ομαλά. Αν υπάρξει οποιαδήποτε παρεκτροπή, η τιμωρία θα είναι αυστηρή. Γι αυτό θα απευθυνθώ στους φιλάθλους που αγαπάνε την ομάδα τους να προσέχουν τη στάση τους.

Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα πως βελτιωνόμαστε διαρκώς. Το μπάσκετ μας έχει δώσει μεγάλες χαρές, τις οποίες μπορούμε να ξαναζήσουμε στο μέλλον. Επαναλαμβάνω πως έγιναν καλόπιστα προτάσεις από τις ομάδες, αλλά σε αυτό που επιμένουμε είναι η πιστή τήρηση των κανονισμών και της προκήρυξης του πρωταθλήματος, στο οποίο έχουν άμεση ευθύνη η διοργανώτρια αρχή και η ομοσπονδία. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος".

Τέλος, σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με την παρουσία του στους τελικούς, απάντησε: "Έχω απαντήσει σε αυτό το ζήτημα και νομίζω δεν χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο. Εάν οι πρόεδροι των ομάδων κρίνουν ότι μπορούμε όλοι να παρακολουθούμε έναν αγώνα και να χαιρόμαστε γι αυτόν τον αγώνα χωρίς να υπάρχει η παραμικρή υποψία ότι θα συμβεί κάτι αρνητικό, τότε να ξέρετε πως θα είμαι ο πρώτος που θα πάω στο γήπεδο. Μέχρι τότε αφήστε εμένα να επιλέγω σε ποιους αγώνες θα πηγαίνω να βλέπω από κοντά".

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός τόνισε: Υπήρξαν διαφωνίες, αλλά θέλω να πιστεύω ότι αφορούν μόνο τα εκτός παρκέ. Εύχομαι να δούμε πολύ ωραίους αγώνες και να κερδίσει ο καλύτερος. Θα πρέπει όλοι να συνεισφέρουμε ώστε το κλίμα να είναι καλό. Οι δύο καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες -δεν θα πω αν είναι οι καλύτερες ομάδες της πενταετίας, της δεκαετίας ή της εικοσαετίας- είναι κρίμα να έχουν τέτοια αντιπαλότητα"

Τέλος ο Γιώργος Αγγελόπουλος είπε: "Υπάρχει μηδενική ανοχή σε παράνομες συμπεριφορές, οπότε θα πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί να μην γίνει το παραμικρό. Δεν πρέπει να γίνει το οτιδήποτε. Ηρεμία και όλα θα πάνε καλά. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει τα πάντα, βλέπετε ποια είναι η στάση μας, τι λέμε και τι κάνουμε. Ό,τι ήταν να γίνει δυνατό έχει ήδη γίνει και θα γίνει. Ο Υπουργός μπορεί να φτιάξει το κλίμα και νομίζω πως το καταφέρνει"

News 24/7

24MEDIA NETWORK