Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 77-72

Ο Ολυμπιακός νίκησε 77-72 τον Παναθηναϊκό στον τρίτο τελικό του ΣΕΦ, ανέκτησε το πλεονέκτημα έδρας και απέχει μία νίκη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 77-72

Έτσι κρίθηκε

Τούτοι οι τελικοί θα περάσουν στην ιστορία ως οι πλέον αμφίρροποι, οι πλέον ισορροπημένοι.

Όπως στο πρώτο ματς της σειράς ο Παναθηναϊκός είχε ορθότερες σκέψεις και καλύτερες αντιδράσεις στο ξεκίνημα. Παρά το 8-2 του Ολυμπιακού σε 2'50'' έκανε επιμέρους 10-0 (12-8) και έφτασε στο 19-11 του 8'16'' γιατί ο Πεδουλάκης είχε αιφνιδιάσει με τη χρησιμοποίηση του Παπαγιάννη (μετά από 54'' του τζάμπολ) που έπαιξε το ρόλο του στις δύο πλευρές του παρκέ με τις σωστές τοποθετήσεις του.

Ο Ολυμπιακός είχε σκορ μόνο όταν έβρισκε πεδίο ανοικτό, αφού στο "πέντε-πέντε" είχε έντονο πρόβλημα. Τιμωρούσε πάντως κάθε αντίπαλο λάθος και από -8 έφτασε στο +1 (22-21, 10'50'') με 2/2 τρίποντα και 8 προσωπικούς του Λοτζέσκι. Οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν να έχουν 4/9 πίσω από τα 6μ75, αφού η περιφερειακή άμυνα των "πρασίνων" ατόνησε. Δεν προστάτευσαν πάντως το 32-26, από γκολ-φάουλ του Χάκετ, ούτε εκμεταλλεύτηκαν τα τρία φάουλ του Φώτση.

Ο Παναθηναϊκός χωρίς να δίνει δεύτερες επιθέσεις και τα άκοπα λέι απ που έβρισκε ο Καλάθης (11 πόντοι με 4/5 δίποντα) κράτησε επαφή (39-35) και με τα μακρινά σουτ, πρώτα από τον Φελντέιν και μετά από τον Φώτση, πήγε στο 44-39 με 10/19 δίποντα και 5/10 τρίποντα στο πρώτο μισό.

Οι γηπεδούχοι γύρισαν γρήγορα (44-44) γιατί ο Λοτζέσκι πήρε και τέλειωσε επιθέσεις, ο Παναθηναϊκός ωστόσο δεν έχασε τον προσανατολισμό του. Η μπάλα πήγε στον Παπαγιάννη που... έστειλε τον Μιλουτίνοφ στον πάγκο μετά από 2 επιθετικά και 2/2 επιθέσεις από χαμηλά, και το 56-52 του 26'31'' με 13/13β. έφερε ξανά το "τριφύλλι" σε θέση ελεγκτή του αγώνα. Οι παίκτες του Πεδουλάκη ήξεραν τι ακριβώς να κάνουν σε κάθε επίθεση και παρά την κατά διαστήματα αστοχία μπόρεσαν να φύγουν 62-57 στο 30' και να αχρηστεύσουν εύκολα την επιλογή του Σφαιρόπουλου να παίξει για ένα διάστημα με τρία "καθαρά" γκαρντ.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού επέμεινε χωρίς τον... επιθετικό Χάκετ δίνοντας ταυτόχρονα λεπτά σε Μάντζαρη και Στρόμπερι. Μαζί και στον Αγραβάνη, κάνοντας δυσκίνητη την ομάδα του. Ο Παναθηναϊκός δεν ωφελήθηκε περισσότερο από το 66-59, αφού (παρά τις 16/25 βολές των "ερυθρολεύκων" και τον τραυματισμό του Πρίντεζη) Γκιστ και Παππάς ξόδεψαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν για εύκολους πόντους.

Το ματς... αγρίεψε όταν οι πέντε σερί πόντοι του Παπαπέτρου και οι 0/2 βολές του Διαμαντίδη (πρώτες άστοχες του "τριφυλλιού") δημιούργησαν συνθήκες ανατροπής. Ο Σπανούλης ισοφάρισε 66-66 και στα τελευταία τρία λεπτά καθετί μετρούσε διπλά και... τρίδιπλα. Ανήκε πάντως στους Πειραιώτες. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έβαλε μεγάλο τρίποντο, ο Γκιστ έχασε άλλο ένα ζευγάρι βολών και το πέμπτο φάουλ του Καλάθη στο 38'12'' έγειρε την πλάστιγγα στην κόκκινη πλευρά (71-66). Ο Φελντέιν μείωσε, ακόμη όμως ένα τρίποντο του Σπανούλη από την κορυφή όρισε τη μοίρα του τρίτου τελικού στο 38'47'', πριν από το κάρφωμα που έδωσε πανηγυρικό τόνο στη νίκη-μισό τίτλο.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 41-44, 57-62, 77-72

Ολυμπιακός: Παπαπέτρου 7(1τρ, 4ρ), Σπανούλης 22(3/8τρ), Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 3(7ρ), Μάντζαρης 2, Χάντερ 7(6ρ), Στρόμπερι 5(1), Αγραβάνης 2, Γυόρικ, Χάκετ 9(4ρ, 3ασ), Λοτζέσκι 16(3/4τρ, 5ρ), Παπανικολάου

Παναθηναϊκός: Χαραλαμπόπουλος 8(3ρ), Φώτσης 3(1τρ, 5ρ), Φελντέιν 17(3/9τρ, 3ασ), Καλάθης 15(1/5τρ, 5ρ, 3ασ), Χάντερ 2, Ραντούλιτσα, Παππάς 4, Διαμαντίδης 10(1/4τρ, 4ρ), Γκιστ 2, Παπαγιάννης 9(4/5δ, 5ρ), Ουίλιαμς 2, Χέινς

Ο άνθρωπος του αγώνα

Θα έπρεπε να είναι είναι ο Ματ Λοτζέσκι, αλλά πώς ν' αγνοηθούν όσα έκανε πάλι ο Βασίλης Σπανούλης στο τελευταίο τρίλεπτο του ματς; Αυτός οδήγησε τον Ολυμπιακό ξανά στη νίκη, αυτός πιστώνεται το 2-1 με 9 πόντους σε 2'30''. Συνολικά είχε 22 με 6/13 σουτ, ήταν ο εκτελεστής του Παναθηναϊκού.

Το φύλλο αγώνα

Ο τρίτος τελικός ήταν μια επανάληψη του πρώτου. Μόνο που ο πρωταγωνιστής Βασίλης Σπανούλης απαίτησε από το σεναριογράφο ένα διαφορετικό τέλος. Πήρε τα σουτ που όφειλε να πάρει, ευστόχησε και άλλαξε ξανά την ιστορία μιας εξαντλητικής μάχης μεταξύ δύο ισοδύναμων ομάδων. Ο Παναθηναϊκός πήγε για πόλεμο στο ΣΕΦ και δεν εγκατέλειψε τη μάχη μέχρις εσχάτων. Ο Πεδουλάκης έβγαλε άσους από τα μανίκια, τον Παπαγιάννη και τον Χαραλαμπόπουλο, αλλά στο φινάλε δεν βρήκε το... βόλι που θα πληγώσει τον στρατηγό των "ερυθρολεύκων". Οι "πράσινοι" έχασαν τις βολές που έβαζαν σε όλο το προηγούμενο διάστημα του αγώνα και τώρα είναι με την πλάτη στον τοίχο, ψάχνοντας τρόπο να επιστρέψουν ξανά στο ΣΕΦ την ερχόμενη Πέμπτη. Ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι, πάει στο ΟΑΚΑ για το δεύτερο μπρέικ και μαζί τον τίτλο στο τελευταίο εντός έδρας ματς του Διαμαντίδη. Για να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει αυτή η σπουδαία σειρά.

Το στατιστικό

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 77-72

Photo Credits: Actionimages.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

VIDEOS+PHOTOS

"Τρελαμένος" ο Φορτούνης με τη νίκη του Ολυμπιακού
Το σόου του Σπανούλη στο φινάλε στο ΣΕΦ
Αποθέωση Αγγελόπουλων σε Σπανούλη!
Σε έκσταση οι Αγγελόπουλοι: Το high-5 στο φινάλε στο ΣΕΦ!
Ο Πρίντεζης λέει "τέλος"!
Ο διαιτητής έβαλε... στη θέση του τον Σφαιρόπουλο
Απίστευτο ξέσπασμα Πεδουλάκη σε Παππά!
Ο Μανωλάς στο ΣΕΦ
Αποδοκιμάστηκε ο Διαμαντίδης στην αλλαγή
Έντονες αποδοκιμασίες στην είσοδο των παικτών του Παναθηναϊκού
ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΘΕΩΣΗ: Όλο το γήπεδο φώναζε για τον Πρίντεζη!
Με σακάκι αλά... Τζίγκερ ο Αλβέρτης

Ρεπορτάζ και παρασκήνιο

Φραστική επίθεση σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ!
Φόβοι για σοβαρή ζημιά στο πέλμα του Πρίντεζη
Τα αδέλφια Αντετοκούνμπο στο ΣΕΦ
Στο ΣΕΦ πασίγνωστος πολιτικός της κυβέρνησης ντυμένος στα κόκκινα
Φραστική επίθεση στους διαιτητές καταγγέλλει ο Παναθηναϊκός
Στο φύλλο αγώνα η επίθεση στους διαιτητές: "Π@@@@@@@@@ς, θα σας γ@@@@@@@ε"
Την "έπεσαν" σε οπαδό του Ολυμπιακού για να μη φωτογραφηθεί με τον Διαμαντίδη
Μανωλάς: "Kill Bill και άντε γεια"!

Οι δηλώσεις

Σφαιρόπουλος: "Δεν φαίνεται καλά το πόδι του Πρίντεζη"
Σφαιρόπουλος: "Ο Πεδουλάκης δημιουργεί εντυπώσεις για το επόμενο παιχνίδι"
ΞΕΣΠΑΣΕ ο Πεδουλάκης, έξαλλος με τη διαιτησία: "Το πήραμε το μήνυμα!"
Π. Αγγελόπουλος: "Για ποια διαιτησία μιλάνε; Οι ίδιοι λένε για το σερί που δέχθηκαν στο τέλος"
Απάντηση Παναθηναϊκού σε Π. Αγγελόπουλο
Γιαννακόπουλος: "Μόνο πέναλτι δεν έχουν δώσει στον Ολυμπιακό"

Το LIVE του αγώνα

17:43
Καλησπέρα σας από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στις 19:30 το τζάμπολ του τρίτου τελικού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Η σειρά είναι στο 1-1 με κάθε μία ομάδα να έχει σημειώσει νίκη στην έδρα της άλλης. 
17:45
Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έχουν ήδη πάρει θέση στις κερκίδες του ΣΕΦ, έχοντας τοποθετήσει τα πανό τους, τα οποία είναι από διάφορες περιοχές της Αττικής και όχι μόνο. 
17:51
Οι δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα και είναι πανέτοιμες για τον τρίτο τελικό. Κατά πολλούς, μέχρι στιγμής, βλέπουμε από τους καλύτερους τελικούς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Παιχνίδια με συναρπαστικά φινάλε και ιδιαίτερα ανταγωνιστικά. Για να δούμε τι θα συμβεί και σήμερα. 
17:57
Oι αποστολές των δύο ομάδω έφτασαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Πρώτα εκείνη του Ολυμπιακού (17:45), ακολούθησε (17:55) ο Παναθηναϊκός. Όλα κύλησαν ομαλά, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. 
17:57
Οι δύο ομάδες βρίσκονται στα αποδυτήρια τους αυτή την στιγμή. 
17:59
Κατά την διάρκεια της άφιξης της αποστολής του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, περίπου 50 οπαδοί των "ερυθρολεύκων" υποδέχτηκαν την ομάδα στο πάρκινγκ του γηπέδου και αποθέωσαν τους παίκτες, ειδικά τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη.
18:00
Μόλις βγήκε στο παρκέ ο πρώτος παίκτης του Παναθηναϊκου. Ο Μαρκίζ Χέινς, ο οποίος και αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. 
18:01
Υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη στο ΣΕΦ, όπως είναι αρκετοί και οι σεκιούριτι εντός γηπέδου. 
18:04
Αποδοκιμασίες και για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο που βγήκε στο παρκέ του ΣΕΦ. 
18:05
Οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν φέτος για 4η φορά στο ΣΕΦ. Ο Παναθηναϊκός έχει δύο νίκες. Εκείνη στο Κύπελλο και δεύτερη το break στο ΣΕΦ στους τελικούς. Ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει στο ματς της κανονικής περιόδου. 
18:07
Η αποστολή του Παναθηναϊκού έφτασε στο ΣΕΦ χωρίς την παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. 
18:07
Η άφιξη του Παναθηναϊκού:
18:08
Η άφιξη του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ:
18:09
Με διαφορά λίγων δευτερολέπτων έφτασαν οι δύο αποστολές στο ΣΕΦ. 

18:12
Η άφιξη των διαιτητών της αναμέτρησης:
18:12
Αποδοκιμασίες στην είσοδο του Τζέιμς Γκιστ στο παρκέ του ΣΕΦ, πήραν το χειροκρότημα οι Δημήτρης Αγραβάνης και Ντι Τζέι Στρόμπερι.
18:13
Οι Πηλοϊδης, Καρακατσούνης και Παναγιώτου είναι οι τρεις διαιτητές της αναμέτρησης. 
18:15
Βγήκε στο παρκέ και ο Βαγγέλης Μάντζαρης, παίρνοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.
18:17
Χειροκρότημα και για τον Οθέλο Χάντερ, ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό στο τέλος της σεζόν, καθώς έχει σχεδόν συμφωνήσει σε όλα με την Ρεάλ Μαδρίτης. 
18:18
Όλο και αυξάνεται η προσέλευση του κόσμου στο ΣΕΦ.
18:20
Μόλις βγήκε στο παρκέ και ο Νίκος Παππάς, ο οποίος και ξεκίνησε να δοκιμάζει σουτ. 
18:21
Θερμό χειροκρότημα και για τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος και ανταπέδωσε.
18:22
Ο MVP των τελικών μέχρι στιγμής είναι ο τρομερός Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος έχει μέσο όρο 18.5 πόντους σε δύο παιχνίδια. Έχει δώσει μεγάλη επιθετική ώθηση στους Πειραιώτες. 
18:23
Αποδοκιμασίες για τον Ραντούλιτσα, με τον κόσμο του Ολυμπιακού να ζητά μόνο νίκη απόψε, ώστε οι Πειραιώτες να κάνουν το 2-1 στην σειρά. 
18:25
Ο Παναθηναϊκός αναφέρει ότι δέκα άτομα ήταν έξω από τα αποδυτήρια των διαιτητών και τους έβριζαν. 
18:25
Στα επίσημα του ΣΕΦ η σύζυγος του Βασίλη Σπανούλη,μαζί με τρία μικρά αγόρια της, όπως και ο αδερφός του Βασίλη Σπανούλη, Δημήτρης. 
18:27
Στο γήπεδο και η σύζυγος του Ματ Λοτζέσκι, μαζί με τα τρία μικρά αγόρια της. Ο μεγάλος γιος πρόσφατα χτύπησε, κάνοντας πάνω από 20 ράμματα, καθώς πέρασε μέσα από τζάμι! Όλα καλά όμως τώρα. 
18:28
Ο Ντάνιελ Χάκετ βγήκε στο παρκέ και ακούει ρυθμικά το όνομα του, Αποδοκιμασίες για τον Τζέιμς Φελντέιν. 
18:28
Ο Ματ Λοτζέσκι βγήκε στο παρκέ του ΣΕΦ, κοίταξε τον κόσμο, τους χαιρέτησε και πήρε το θερμό χειροκρότημα από τους φιλάθλους. 
18:29
Στα επίσημα του ΣΕΦ και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλης Κουντούρης. 
18:31
Ήρεμη η ατμόσφαιρα στις κερκίδες του ΣΕΦ, συνεχίζεται η προθέρμανση των δύο ομάδων χωρίς προβλήματα.
18:32
Η 12άδα του Παναθηναϊκού είναι ίδια με εκείνη του δεύτερου τελικού. Εκτός ο Μποχωρίδης, μέσα ο Παπαγιάννης. Αυτή είνα η μόνη αλλαγή σε σχέση με τον πρώτο τελικό.
18:33
Στα επίσημα του ΣΕΦ και ο Βασίλης Καββαδάς, ο οποίος φέτος πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν με τον Αρκαδικό. Ανήκει ακόμη στον Ολυμπιακό, καθώς έχει συμβόλαιο έως και το 2018.
18:35
Και ο Κώστας Καραπαπάς στο ΣΕΦ
18:36
Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε στην κάμερα του ΟΤΕ τονίζοντας ότι "Θεωρώ ότι πάντα μπορείς να κάνεις καινούρια πράγματα. Και οι δυο ομάδες σε θέμα τακτικής είναι καλά προετοιμασμένες. Θέλουμε να παίξουμε καλά στην άμυνα, να βγάλουμε τα ατού του Παναθηναϊκού από τον ρυθμό τους και να πάμε το παιχνίδι έτσι όπως εμείς θέλουμε".
Αναφορικά με την ψυχολογία της ομάδας του ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε ότι "Σίγουρα έχει ανέβει ψυχολογικά η ομάδα, αλλά αυτό είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι και από το δεύτερο και από το πρώτο. Ξαναπήραμε το πλεονέκτημα έδρας, πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και να μην κάνουμε ξανά το ίδιο λάθος".

18:40
Ο Παναθηναϊκός αναφέρει πως έγιναν επεισόδια παρουσία του αστυνομικού διευθυντή
και του Θόδωρου Βιδάλη που είναι κομισσάριος της αναμέτρησης.
18:45
Οι δύο ομάδες πέρασαν στα αποδυτήρια τους.
18:46
Έχει ζωηρέψει η κερκίδα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ. 
18:51
Οι δύο ομάδες παραμένουν στα αποδυτήρια τους. 
18:53
Ο Ντάνιελ Χάκετ υποστήριξε για τον σημερινό αγώνα στην κάμερα του ΟΤΕ: "Είναι πολύ καθοριστικό παιχνίδι. Οι πρώτοι δύο αγώνες ήταν πολύ κλειστοί και τώρα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι καλό στην έδρα μας. Το «κλειδί» είναι να παίξουμε το μπάσκετ μας, να εκτελέσουμε το πλάνο μας και να πάρουμε το παιχνίδι. Εάν βγούμε στο παρκέ και κάνουμε το παιχνίδι μας θα τα καταφέρουμε".
18:59
Μόλις βγήκε στο παρέ η ομάδα του Ολυμπιακού, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο των "ερυθρολεύκων".
18:59
Μόλις βγήκε στο παρκέ και η αποστολή του Παναθηναϊκού. Έντονες αποδοκιμασίες. 
19:01
Ο συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη, Διαμαντής Παναγιωτόπουλος μιλώντας στην κάμερα του ΟΤΕ υποστήριξε: "Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό γιατί χρειάζονται 3 νίκες για να κατακτήσεις το πρωτάθλημα οπότε είναι σημαντικό κάθε ματς. Όπως έχει εξελιχθεί η σειρά όλα κρίνονται στη λεπτομέρεια και πρέπει να δίνεις το 1000% σε κάθε ματς. Όποιος κάνει καλύτερα τις λεπτομέρειες θα είναι ο νικητής.
Οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά. Το θέμα είναι οι λεπτομέρειες και κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις που μπορούν να γίνουν. Εμείς σε μικρό διάστημα έπρεπε να βάλουμε πολλά πράγματα κι έτσι ήταν δύσκολο. Μόνο κάποιες λεπτομέρειες μπορείς να αλλάξεις".
Όσον αφορά την κούραση που μπορεί να βγάλουν κάποιοι παίκτες από τα συνεχόμενα παιχνίδια ο Έλληνας τεχνικός υποστήριξε ότι: "Υπάρχει ένα δεδομένο ρόστερ σε εμάς. Τα παιδιά που είναι στο παρκέ δίνουν το 100% και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσα περισσότερα γίνεται από αυτούς για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα. Ο Παπαγιάννης θα είναι κι απόψε κανονικά στην αποστολή".


19:06
Στον αντίποδα αποδοκιμασίες για τους παίκτες του Παναθηναϊκού
19:10
Στα επίσημα του ΣΕΦ βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Παναγιώτης Αγγελόπουλος
19:13
Περίπου 15 λεπτά απομένουν πριν το πρώτο τζάμπολ του τρίτου και κρίσιμου τελικού
19:14
Έντονες αποδοκιμασίες από την κερκίδα για τους τρεις διαιτητές της αναμέτρησης
19:20
Οι κερκίδες στο ΣΕΦ ολοένα και γεμίζουν. Σε λίγα λεπτά αναμένεται να μην υπάρχει άδεια καρέκλα
19:22
Στο γήπεδο για να παρακολουθήσει τον αγώνα βρίσκεται και ο γνωστός εκπρόσωπος παικτών, Μίσκο Ραζνάτοβιτς
19:22
Ο Σέρβος τεχνικός είναι ο μάνατζερ των Σπανούλη και Χάντερ
19:23
Ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει τον αγώνα με τους: Σπανούλη, Μάντζαρη, Παπαπέτρου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ
19:24
Στην αντίπερα όχθη ο Παναθηναϊκός θα έχει στη βασική του πεντάδα τους: Καλάθη, Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλο, Φώτση και Χάντερ
19:25
Ξεκινάει η παρουσίαση των δύο ομάδων. Πρώτη είναι αυτή του Παναθηναϊκού που αποδοκιμάζεται
19:25
Αντίθετα, η παρουσίαση του Ολυμπιακού γίνεται υπό έντονες επιδοκιμασίες
19:27
Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα για τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Αργύρη Πεδουλάκη, καθώς σήμερα έχει γενέθλια κλείνοντας τα 52
19:28
Άναψαν κάποια καπνογόνα στις κερκίδες του ΣΕΦ και αμέσως ακούγεται μήνυμα από τα μεγάφωνα
19:30
Όλα έτοιμα για το πρώτο τζάμπολ. Οι πεντάδες των δύο ομάδων μπαίνουν στο παρκέ
19:31
Στις κερκίδες του ΣΕΦ βρίσκεται και ο Κώστας Μανωλάς
19:31
Ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό να έχει την πρώτη επίθεση
19:31
Με λάθος ξεκινάει ο Φελντέιν που θα πασάρει λάθος
19:32
Ο Μιλουτίνοφ σκοράρει και 2-0 για τον Ολυμπιακό
19:34
Με τον Καλάθη ο Παναθηναϊκός ισοφαρίζει σε 2-2
19:34
2/2 ο Μιλουτίνοφ που κάνει το 4-2
19:34
2' - Ωραίο ντράιβ από τον Σπανούλη και θα κάνει το 6-2 
19:35
2' - Άστοχο μακρινό σουτ από τον Χαραλαμπόπουλο
19:35
2' - Νέο ντράιβ του Σπανούλη και φάουλ από τον Παπαγιάννη που στέλνει τον αρχηγό του Ολυμπιακού στις βολές
19:36
2' - Ο Σπανούλης με 2/2 κάνει το 8-2
19:36
2' - Με τον Ολυμπιακό να τρέχει ένα επιμέρους 8-2 ο Πεδουλάκης ρίχνει στο παρκέ τους Διαμαντίδη και Φώτση
19:37
Στο γήπεδο βρίσκονται και οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο
19:37
3' - Τρίποντο από τον Διαμαντίδη που μειώνει σε 8-5
19:37
3' - Λάθος του Σπανούλη, όμως δεν καταφέρνει να κρατήσει την μπάλα ο Φώτσης
19:38
3' - Άστοχο τρίποντο από τον Παπανικολάου
19:38
3' - Άστοχο ντράιβ του Φελντέιν, όμως με φόλοου ο Παπαγιάννης μειώνει σε 8-7
19:38
4' - Άστοχο τρίποντο από τον Πρίντεζη
19:39
4' - Τρίποντο από τον Φελντέιν που βάζει για πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό μπροστά με 8-10
19:40
Πρώτο τάιμ άουτ στο ματς με τον Παναθηναϊκό να τρέχει ένα σερί 8-0 και να κάνει το εις βάρος του 2-8 σε 8-10
19:41
4' - Επιστροφή στο ματς με τον Διαμαντίδη να αστοχεί σε τρίποντο
19:42
5' - Άστοχο σουτ από το ύψος των βολών για τον Μιλουτίνοφ
19:42
5' - Άστοχο ντράιβ από τον Καλάθη και ο Διαμαντίδης θα κόψει με φάουλ τον αιφνιδιασμό του Ολυμπιακού
19:42
5' - Λάθος πάσα του Σπανούλη 
19:43
5' - Ο Διαμαντίδης ποστάρει τον Μάντζαρη και ο Παναθηναϊκός με σερί 9-0 κάνει το 8-12
19:43
5' - Ο Μάντζαρης είναι στη γραμμή των βολών μετά το φάουλ του Φώτση
19:43
5' - Ο παίκτης του Ολυμπιακού με 2/2 βολές κάνει το 10-12
19:44
6' - Φάουλ πάνω στην προσπάθεια του Διαμαντίδη για το ντράιβ
19:44
6' - Ο Διαμαντίδης πάει στις βολές
19:44
6' - Αλλαγή για τον Σφαιρόπουλο με τον Χάντερ στη θέση του Μιλουτίνοφ
19:45
6' - Ο Διαμαντίδης με 2/2 βολές κάνει το 10-14
19:45
7' - Άστοχο σουτ από τον Μάντζαρη
19:46
7' - Τρομερή κυκλοφορία του Παναθηναϊκού, όμως άστοχο τρίποντο από τον Φελντέιν αν και ήταν μόνος του
19:46
7' - Ο Πρίντεζης πάει στις βολές με το σκορ στο 10-12
19:46
7' - Ο Έλληνας φόργουορντ έχει 1/2 και κάνει το σκορ 11-14
19:47
7' - Εξαιρετική συνεργασία για τον Παναθηναϊκό με τον Καλάθη να κάνει εύκολα το 11-16
19:47
7' - Τρίποντο από τον Καλάθη και ο Παναθηναϊκός προηγείται με 11-19
19:48
Αμέσως τάιμ άουτ από τον Σφαιρόπουλο που βλέπει την διαφορά να ξεφεύγει
19:49
5'56'' χωρίς εντός παιδιάς καλάθι ο Ολυμπιαός που έχει 5/6 βολές. 17-3 το επιμέρους σκορ για τον Παναθηναϊκό
19:50
8' - Ο Λοτζέσκι κερδίζει το φάουλ και πάει στις βολές
19:50
8' - Ο Βέλγος αστοχεί στην πρώτη, όμως ευστοχεί στη δεύτερη κάνοντας το 12-19
19:50
8' - Βήματα από τον Ραντούλιτσα μπροστά στον Χάντερ
19:51
8' - Ο Λοτζέσκι θα κάνει το ντράιβ και θα πάρει το πρώτο φάουλ του Ραντούλιτσα, ενώ θα πάει και στις βολές
19:51
9' - Ο Λοτζέσκι με 2/2 βολές μειώνει σε 14-19
19:52
9' - Πάλι βήματα από τον Ραντούλιτσα που κάνει το ίδιο λάθος σε δύο συνεχόμενες επιθέσεις
19:53
9' - Τρίποντο από τον Λοτζέσκι και ο Ολυμπιακός μειώνει σε 17-19
19:53
9' - Ο Έλιοτ Ουίλιαμς στα 4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του δεκαλέπτου παίρνει το φάουλ και πάει στις βολές για να κάνει το 17-21
19:54
Τέσσερα δευτερόλεπτα για τον Ολυμπιακό
19:54
Έξαλλος ο Σφαιρόπουλος που διαμαρτύρεται έντονα στην γραμματεία για την αλλαγή του Χέινς
19:55
Άστοχο τρίποντο από τον Χάκετ σε νεκρό χρόνο
19:55
Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώνεται με το σκορ στο 17-21
19:57
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου, Σπανούλης 4, Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 1, Μάντζαρης 2, Χάντερ, Στρόμπερι, Αγραβάνης, Χάκετ, Λοτζέσκι 6 (1), Παπανικολάου.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος, Φώτσης, Φελντέιν 3 (1), Καλάθης 7 (1), Χάντερ, Ραντούλιτσα, Διαμαντίδης 7 (1), Γκιστ, Παπαγιάννης 2, Ουίλιαμς 2, Χέινς.
19:57
Με τρίποντο του Λοτζέσκι ξεκινάει το δεύτερο ημίχρονο και ο Ολυμπιακός μειώνει σε 20-21
19:58
Ο Παπαγιάννης αστοχεί σε κάρφωμα και με νέο κάρφωμα ο Λοτζέσκι κάνει το 22-21
19:58
11' - Ο Καλάθης επιστρέφει στο παρκέ
19:59
11' - Βήματα του Χάντερ
19:59
11' - Εξαιρετική συνεργασία Καλάθη - Παπαγιάννη με τον τελευταίο να σκοάρει και να παίρνει το φάουλ
20:00
11' - Ο νεαρός σέντερ με έμμεσο τρίποντο κάνει το 22-24
20:00
11' - Ο Αγραβάνης προσπάθησε να χτυπήσει στο τρανζίσιον και θα πάρει το φάουλ πηγαίνοντας στις βολές
20:00
11' - Ο Έλληνας φόργουορντ με 2/2 βολές κάνει το 24-24
20:01
11' - Ο Παππάς κάνει το ντράιβ και θα πάρει το φάουλ από τον Αγραβάνη πηγαίνοντας στις βολές
20:01
11' - Ο Έλληνας γκαρντ με 2.2 βολές κάνει το 24-26
20:02
12' - Ο Λοτζέσκι χάνει την μπάλα, καθώς το γλύστρησε
20:02
12' - Κακό ντράιβ από τον Παππά
20:03
12' - Ντράιβ από τον Στρόμπερι που βάζει το καλάθι και παίρνει και το φάουλ του Παπαγιάννη
20:03
12' - Ο Αμερικανός αστοχεί στη βολή και δεν βάζει τον Ολυμπιακό μπροστά
20:03
13' - Άστοχο σουτ από τον Γκιστ
20:04
13' - Τρίποντο από τον Σπανούλη που κάνει το 29-26
20:04
Αυτό ήταν το 3ο εύστοχο τρίποντο του Ολυμπιακού, ενώ ίδιο νούμερο έχει και ο Παναθηναϊκός
20:05
13' - Λάθος πάσα του Σπανούλη και ο Παππάς στον αιφνιδιασμό χάνει εύκολο λέι απ
20:05
13' - Ο Χάκετ δεν χάνει την ευκαιρία και πιάνοντας ανοργάνωτη την άμυνα θα σκοράρει και με καλάθι- φάουλ κάνει το 32-26
20:06
14' - Ωραίο ντράιβ από τον Καλάθη που μειώνει σε 32-28 και δίνει επιθετική ανάσα στον Παναθηναϊκό
20:06
14' - Άστοχο χουκ από τον Χάντερ
20:06
14' - Τρίποντο από τον Φώτση που μειώνει σε 32-31
20:07
14' - Άστοχο τρίποντο από τον Σπανούλη που δεν καταφέρνει να απαντήσει
20:07
15' - Στη μάχη του ριμπάουντ ο Φώτσης θα υποπέσει στο τρίτο προσωπικό του φάουλ
20:08
15' - Τάιμ άουτ στο παιχνίδι
20:09
15' - Ο Χάντερ από την γραμμή των βολών θα κάνει το 34-31 με 2/2 προσωπικά σουτ
20:10
15' - Νέο καλάθι από τον Καλάθη που φτάνει τους 11 πόντους κάνοντας το 34-33
20:10
15' - Τρίποντο από τον Στρόμπερι και ο Ολυμπιακός μπροστά με 37-33
20:10
16' - Ο Χαραλαμπόπουλος παίρνει του φάουλ από τον Μάντζαρη και θα πάει στις βολές
20:11
16' - Ο νεαρός φόργουορντ μειώνει σε 37-35
20:11
16' - Ο Σπανούλης από το χάι ποστ σκοράρει για το 39-35
20:12
Τάιμ άουτ και με το σκορ στο 39-35 όλα δείχνουν ότι θα έχουμε ένα παιχνίδι με αρκετά υψηλό σκορ
20:14
17' - Τρίποντο από μακριά του Φελντέιν
20:14
Από τον Παναθηναϊκό έχουν ζητήσει ένα τρίποντο του Σπανούλη να μετρήσει για δίποντο υποστηρίζοντας ότι πάταγε τη γραμμή
20:15
17' - Ο Γκιστ θα χάσει το καλάθι και θα κάνει ένα αχρείαστο φάουλ στον Πρίντεζη
20:15
17' - Ο Πρίντεζης αστοχεί και στις δύο βολές 
20:16
17' - Μεγάλο καλάθι από τον Φελντέιν που βάζει μπροστά τον Παναθηναϊκό με 39-40
20:16
Νέο τάιμ άουτ αυτή τη φορά από τον Σφαιρόπουλο
20:17
17' - Ξεκίνημα και πάλι με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή
20:18
18' - Έρμπολ τρίποντο του Σπανούλη 
20:18
18' - Ο Χαραλαμπόπουλος μπροστά στον Μάντζαρη θα σκοράρει για το 39-42
20:18
Ο Παναθηναϊκός τρέχει ένα επιμέρους 16-7
20:19
18' - Άστοχο τρίποντο από τον Μάντζαρη
20:19
19' - Ο Χάντερ θα σκοράρει για τον Παναθηναϊκό και θα κάνει το 39-44
20:20
Στα 11 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Καλάθης θα κάνει φάουλ στον Χάντερ και θα στείλει τον Λιβεριανό στις βολές
20:20
Στα 11 δευτερόλεπτα ο Χάντερ με 2/2 βολές μειώνει σε 41-44
20:21
Τάιμ άουτ από τον Πεδουλάκη για να οργανώσει την τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο
20:23
Άστοχο τρίποντο του Καλάθη και το πρώτο ημίχρονο κλείνει με το σκορ στο 41-44
20:26
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου, Σπανούλης 9 (1), Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 1, Μάντζαρης 2, Χάντερ 4, Στρόμπερι 5 (1), Αγραβάνης 2, Ουόρικ, Χάκετ 3, Λοτζέσκι 11 (2), Παπανικολάου.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 4, Φώτσης 3 (1), Φελντέιν 8 (2), Καλάθης 11 (1), Χάντερ 2, Ραντούλιτσα, Παππάς 2, Διαμαντίδης 7 (1), Γκιστ, Παπαγιάννης 5, Ουίλιαμς 2, Χέινς.
20:27
Στα ομαδικά στατιστικά ο Ολυμπιακός έχει 15/20 βολές, 7/11 δίποντα, 4/12 τρίποντα, 12 ριμπαόυντ, 7 ασίστ, 6 λάθη και 2 κλεψίματα
20:29
Από την πλευρά του Παναθηναϊκού τα ομαδικά στατιστικά έχουν ως εξής 9/9 βολές, 10/19 δίποντα, 5/10 τρίποντα, 15 ριμπαόυντ, 6 ασίστ, 6 λάθη και 3 κλεψίματα
20:41
20'42" - O Λοτζέσκι σκοράρει για τρεις και ισοφαρίζει σε 44-44! 
20:42
21'55" - O Σπανούλης δίνει το προβάδισμα στους Πειραιώτες, 46-44
20:42
22΄20" - Ο Παπαγιάννης τελειώνει τη φάση με ραβέρσα και ισοφαρίζει σε 46-46
20:43
23' - O Kαλάθης κάνει το 46-48 όμως ο Χάκετ ισοφαρίζει σε 48-48 με δύσκολη προσπάθεια
20:43
23'40" - O Παπαγιάννης συνεχίζει να δίνει λύσεις στην επίθεση των "πράσινων", 48-50
20:44
24'10" - Ο Χάκετ σκοράρει εκ νέου και κάνει το 50-50. Άμεση απάντηση για τον Παναθηναϊκό με τον Καλάθη, 50-52!
20:45
25' - Ο Λοτζέσκι ισοφαρίζει σε 52-52!
20:46
Ολυμπιακός: 15/20 βολές (75%), 11/18 δίποντα (61%), 5/13 τρίποντα (38%)
Παναθηναϊκός: 9/9 βολές (100%), 14/25 δίποντα (56%), 5/14 τρίποντα (35%)
20:47
25' - Έρμπολ του Χάκετ και νέα κατοχή από τον Παναθηναϊκό
20:49
25' - Ο Γκιστ θα ρολάρει και θα πάρει το φάουλ από τον Λοτζέσκι 
20:49
25' - Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού με 2/2 βολές κάνει το 52-54
20:50
26' - Άστοχο τρίποντο από τον Παπαπέτρου
20:51
26' - Ο Χάντερ θα κόψει τον Φελντέιν, όμως κάνει φάουλ ο Παπαπέτρου
20:51
26' - Ο Δομινικανός θα κάνει το 52-56
20:53
27' - Τρομερή φάση από τον Παπαπέτρου που μειώνει σε 54-56
20:53
27' - Ο Παππάς με ντράιβ κάνει το 54-58
20:54
27' - Ο Χάκετ παίρνει την εκδίκηση του και με καλάθι και φάουλ μειώνει σε 56-58
20:54
27' - Ο Φελντέιν θα σκοράρει με σουτ από μέση απόσταση για το 56-60
20:55
27' - Ο Γκιστ θα κόψει τον Σπανούλη
20:55
29' - Κλέβει τη μπάλα ο Ολυμπιακός και ο Φελντέιν θα κάνει φάουλ στον Χάκετ στα 49 δευτερόλεπτα
20:56
29' - Ο Στρόμπερι κάνει το ντράιβ αλλά δεν βρίσκει στόχο, όμως ο Χάντερ είναι εκεί για να πάρει το επιθετικό ριμπάουντ και το φάουλ
20:56
29' - Ο Χάντερ θα μειώσει σε 57-60
20:57
29' - Ο Χαραλαμπόπουλος σκοράρει για το 57-62
20:57
Στα 2 δευτερόλεπτα ο Στρόμπερι αστοχεί σε τρίποντο
21:00
Ξεκίνησε το τέταρτο δεκάλετπο
21:00
31' - Λάθος από τον Ολυμπιακό που φτάνει τα 7 στο ματς
21:01
31' - Ο Χαραλαμπόπουλος θα πάρει και πάλι φάουλ από τον Μάντζαρη
21:01
31' - Άστοχο τρίποντο από τον Φώτση που βλέπει την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι
21:02
31' - Διπλή χαμένη ευκαιρία από τον Ολυμπιακό να μειώσει με τον Παπαπέτρου
21:02
31' - Φάουλ του Αγραβάνη στον Παππά
21:03
Άστοχο τρίποντο από τον Καλάθη
21:04
31' - Ο Πρίντεζης καταφέρνει να βρει στόχο και μειώνει σε 59-62
21:04
32' - Ο Χαραλαμπόπουλος βρίσκει και πάλι τρόπο να σκοράρει φτάνοντας τους 8 πόντους (59-64)
21:06
32' - Με το σκορ στο 59-64 υπάρχει τάιμ άουτ στο ματς
21:09
Ο Διαμαντίδης είναι στις βολές και με 2/2 έκανε το 59-66
21:10
34' - Άστοχο τρίποντο από τον Σπανούλη
21:10
Ο Πρίντεζης δεν μπορεί να συνεχίσει και αποχωρεί τραυματίας δείχνοντας ότι ένιωσε πόνο
21:11
34' - Άστοχος ο Παππάς σε ντράιβ, όμως θα γίνει ένα απίστευτο σκηνικό με απανωτά κλεψίματα από τις δύο ομάδες
21:11
Τάιμ άουτ κι ενώ παραμένει το 59-66
21:12
Αυτή τη στιγμή όλοι οι γιατροί και ο Χρήστος Μαρμαρινός είναι πάνω από τον Πρίντεζη
21:13
34' - Τρομερή ασίστ του Χάντερ και ο Παπαπέτρου καρφώνει για το 61-66
21:13
35' - Άστοχο τρίποντο από τον Καλάθη
21:14
35' - Ο Λοτζέσκι αστοχεί σε ντράιβ και ο Ολυμπιακός χάνει την ευκαιρία να μειώσει
21:14
35' - Άστοχο σουτ από τον Φελντέιν
21:15
36' - Ο Χάκετ θα πάρει φάουλ από τον Διαμαντίδη και η κατοχή μένει στον Ολυμπιακό
21:15
36' - Τρίποντο από τον Παπαπέτρου και 64-66 για τον Ολυμπιακό που μειώνει στο καλάθι
21:16
36' - Φάουλ του Σπανούλη πάνω στον Διαμαντίδη που τον ποστάρει
21:16
36' - Ο Διαμαντίδης χάνει και τις δύο βολές
21:17
36' - Ο Σπανούλης στο ντράιβ δεν θα σκοράρει αλλά θα πάρει το φάουλ και θα πάει στις βολές
21:17
Αυτό ήταν το 4ο φάουλ του Νικ Καλάθη
21:17
36' - Ο αρχηγός του Ολυμπιακού με 2/2 βολές θα ισοφαρίσει σε 66-66
21:18
37' - Ο Καλάθης δέχεται το κόψιμο του Λοτζέσκι στο ντράιβ που επιχειρεί
21:18
37' - τρίποντο από τον Σπανούλη που θα κάνει το 69-66 
21:19
37' - Ο Γκιστ θα πάρει φάουλ από τον Χάκετ
21:20
37' - Ο Γκαμπονέζος δεν βρίσκει στόχο κι έτσι μένει το 69-66
21:20
38' - Ο Καλάθης θα κάνει το 5ο προσωπικό του φάουλ και πάει στον πάγκο
21:20
38' - Ο Σπανούλης είναι στις βολές
21:21
38' - Ο αρχηγός του Ολυμπιακού με 2/2 κάνει το 71-66
21:21
Τάιμ άουτ και ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι μπαίνοντας στα τελευταία δευτερόλεπτα
21:23
Οι δύο ομάδες επιστρέφουν στο παρκέ ενώ απομένουν 108 δευτερόλεπτα
21:23
38' - Τρομερό καλάθι του Φελντέιν για το 71-68
21:24
38' - Τρίποντο από τον Σπανούλη που κάνει τρομερό ρεσιτάλ και κάνει το 74-68
21:24
10 συνεχόμενοι πόντοι από τον αρχηγό του Ολυμπιακού!
21:25
66 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Διαμαντίδης πάει στις βολές και με 1/2 μειώνει σε 74-69
21:25
66 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Διαμαντίδης πάει στις βολές και με 1/2 μειώνει σε 74-69
21:25
40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Σπανούλης αστοχεί σε τρίποντο
21:26
Άστοχο τρίποντο του Διαμαντίδη και ο Φελντέιν στα 27 δευετερόλεπτα θα κάνει φάουλ στον Παπαπέτρου
21:26
Άστοχο τρίποντο του Διαμαντίδη και ο Φελντέιν στα 27 δευετερόλεπτα θα κάνει φάουλ στον Παπαπέτρου
21:27
Άστοχο τρίποντο του Διαμαντίδη και ο Φελντέιν στα 27 δευετερόλεπτα θα κάνει φάουλ στον Παπαπέτρου
21:28
Ο Λοτζέσκι κλέβει τη μπάλα καρφώνει ο Χάντερ για το 76-69, ενώ απομένουν μόλις 10 δευτερόλεπτα
21:28
Ο Λοτζέσκι κλέβει τη μπάλα καρφώνει ο Χάντερ για το 76-69, ενώ απομένουν μόλις 10 δευτερόλεπτα
21:28
Ο Λοτζέσκι κλέβει τη μπάλα καρφώνει ο Χάντερ για το 76-69, ενώ απομένουν μόλις 10 δευτερόλεπτα
21:38
Τα δεκάλεπτα: 17-21, 41-44, 57-62, 77-72
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 7 (1), Σπανούλης 22 (3), Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 3, Μάντζαρης 2, Χάντερ 7, Στρόμπερι 5 (1), Αγραβάνης 2, Ουόρικ, Χάκετ 9, Λοτζέσκι 16 (3), Παπανικολάου.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 8, Φώτσης 3 (1), Φελντέιν 17 (3), Καλάθης 15 (1), Χάντερ 2, Ραντούλιτσα, Παππάς 4, Διαμαντίδης 10 (1), Γκιστ 2, Παπαγιάννης 9, Ουίλιαμς 2, Χέινς.
21:41
Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το παιχνίδι έχοντας συνολικά 21/33 βολές, 16/30 δίποντα, 8/23 τρίποντα, 37 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 11 λάθη, 5 κλεψίματα.
21:42
Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός είχε 16/21 βολές, 19/35 δίποντα, 6/23 τρίποντα, 32 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 9 λάθη, 7 κλεψίματα.
21:47
Κάπου εδώ θα σας αποχαιρετήσουμε, όμως εσείς μείνετε συντονισμένοι για όλο το ρεπορτάζ και τα παρελειπόμενα από το ΣΕΦ

News 24/7

24MEDIA NETWORK