Τη Δευτέρα το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός με απόφαση Κοντονή

Ο Σταύρος Κοντονής πήρε την απόφαση για μετάθεση του τέταρτου τελικού της Basket League μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού τη Δευτέρα, ώστε να μην συμπέσει με το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

Τη Δευτέρα το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός με απόφαση Κοντονή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η λύση δόθηκε από την αστυνομία σχετικά με την ημερομηνία του τέταρτου τελικού της Basket League, ο οποίος θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τα πλέι οφ της Super League.

Η Διαρκής Επιτροπή Καταπολέμησης Βίας και η αστυνομία εισηγήθηκαν τη μετάθεση του αγώνα και ο Σταύρος Κοντονής πήρε την απόφαση.

Ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο κλειστό του ΟΑΚΑ ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή στις 19:30, ωστόσο στις 20:00 ήταν προγραμματισμένο το παχινίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ επίσης στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Αν και αρχικά είχε δοθεί λύση μέσω μετάθεσης των ωρών έναρξης των δύο αγώνων (το ποδόσφαιρο στις 16:00, το μπάσκετ στις 22:00), καμία από τις δύο λίγκες δεν συμφωνούσε με αυτήν την αλλαγή και επέμειναν στον προγραμματισμό τους.

Το ασφυκτικά πιεσμένο πρόγραμμα της Super League, λόγω των πρότερων αντίστοιχων προβλημάτων με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, υπερίσχυσε, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ελεύθερες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή του αγώνα, μιας και η ΕΠΟ πρέπει να ενημερώσει την UEFA για τα ευρωπαϊκά "εισιτήρια" την 1η Ιουνίου.

Ως εκ τούτου, τη λύση κλήθηκε να δώσει ο υφυπουργός αθλητισμού, ο οποίος μετά από τις εισηγήσεις που του "έλυναν" τα χέρια, αποφάσισε τη μετάθεση του μπασκετικού αγώνα για την πρώτη πρόσφορη ημερομηνία.

Μετά τούτου ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε τη διεξαγωγή της αναμέτρησης τη Δευτέρα 30/5 στις 19:30, έχοντας ενημερώσει τους δύο φιναλίστ.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ

" Μετά την υπ’ αριθμ. Πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΔΕΑΕΛ/173882/12374/2098/27-5-2016 απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού για τη χρονική μετάθεση του 4ου αγώνα της τελικής φάσης των πλέι οφ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 29/5, η συνάντηση ορίζεται για την Δευτέρα 30/5 και ώρα 19:30 στο ίδιο γήπεδο (ΟΑΚΑ) και θα μεταδοθεί από το NS2/NS2HD live".

Για το σκεπτικό της απόφασης του Σταύρου Κοντονή πατήστε εδώ.

Photo credits: Action Images

News 24/7

24MEDIA NETWORK