Χαλβατζάκης: "Επωφελής συμφωνία με την 24MEDIA"

Ο Γιώργος Χαλβατζάκης μίλησε για τη συνεργασία του ΕΣΑΚΕ με την 24 MEDIA, το νέο πρωτάθλημα, ενώ αναφέρθηκε και σε οργανωτικά ζητήματα.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης μίλησε στον "Sport24 Radio 103,3" και την εκπομπή Fast break με τον Σπύρο Καβαλιεράτο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη συνεργασία με την 24 MEDIA: "Είναι κάτι το οποίο έχουμε συζητήσει πριν από μεγάλο χρονικό διάστημα εδώ και πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα απλά ήρθε η κατάλληλη χρονική στιγμή για να το υλοποιήσουμε. Πιστεύω πως αυτή η συνεργασία θα είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές".

Για το αν θα είναι ένα από τα καλύτερα Πρωταθλήματα των τελευταίων ετών: "Έτσι φαίνεται, τα στοιχεία αυτό δείχνουν… Φέτος για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, δεν έχουμε απλά και μόνο τους δύο μεγάλους, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Έχουμε ακόμα τρεις ομάδες που ακολουθούν. Την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη.

Καμία σχέση δεν έχουν αυτές οι ομάδες με τα προηγούμενα χρονιά. Το Ρέθυμνο επίσης είναι μια πολύ καλή ομάδα. Αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες που είναι από την έκτη θέση και κάτω θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι καλύτεροι από πέρσι αν και την ολοκληρωτική τους εικόνα θα την δούμε από τα μέσα του δεύτερου γύρου. Άρα το Πρωτάθλημα αναμένεται να είναι ανταγωνιστικό και πάρα πολύ ενδιαφέρον".

Για το οργανωτικό κομμάτι: "Ειλικρινά δουλεύουμε 24 ώρες το 24ώρο διότι έχουμε την τύχη ή την ατυχία όπως θέλετε πείτε, να διαχειριστούμε εγώ και οι συνεργάτες μου στον ΕΣΑΚΕ, όπως και οι πρόεδροι των ΚΑΕ, ένα Πρωτάθλημα στην χειρότερη οικονομική συγκυρία των τελευταίων 20-30 ετών. Τα capital controls μας δημιούργησαν τεράστιο πρόβλημα όπως και σε όλο τον κόσμο αλλά τα αντιμετωπίσαμε ή θα τ" αντιμετωπίσουμε σε συνεργασία με την Πολιτεία. Από την άλλη πλευρά το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, όλες οι ομάδες αλλά κι εμείς το θεωρούμε απαραίτητο.

Υπάρχουν όμως δυσκολίες στην υλοποίηση του γιατί έχει ψηφιστεί ο νόμος πολύ σύντομα και είναι μεγάλη η προσπάθεια που πρέπει όλοι να καταβάλουμε για το υλοποιήσουμε τμηματικά. Το θέμα όμως είναι ότι ο τελικός στόχος που είναι η εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου και μέσω αυτής της διαδικασίας και των υπολοίπων συστημάτων, η τάξη στα γήπεδα είναι το ζητούμενο όλων. Άρα λοιπόν ο στόχος είναι αυτός κι εμείς θα στηρίξουμε την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με όλες μας τις δυνάμεις, Παρά τις δυσκολίες που είναι πάρα πολλές αλλά θα τα καταφέρουμε. Με διάθεση και πολύ μεγάλη προσπάθεια. Καλώ όλους τους φιλάθλους να πάνε στο γήπεδο και να ευχαριστηθούν το θέαμα χωρίς βία".