Καρύδας: "Όταν πετυχαίνεις τους κόπους μιας χρονιάς είσαι ευχαριστημένος"

Ο Σάκης Καρύδας μίλησε για την άνοδο του Αρκαδικού στην Α1 μπάσκετ, για τις συνθήκες στην Α2, ενώ αναφέρθηκε στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, καθώς και στο Final 4 της Ευρωλίγκας.

Καρύδας: "Όταν πετυχαίνεις τους κόπους μιας χρονιάς είσαι ευχαριστημένος"
INTIME SPORTS

Ο πλέι μέικερ του Αρκαδικού, Σάκης Καρύδας μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη.

Για την άνοδο του Αρκαδικού: "Είναι πάντα όμορφα τα συναισθήματα. Όταν πετυχαίνεις τους κόπους μιας χρονιάς όλοι γύρω από την ομάδα είναι ευχαριστημένοι. Δουλέψαμε καλά από την αρχή, αν και δεν είχαμε ξεκινήσει καλά. Συνεχίσαμε να δουλεύουμε, είχαμε υπομονή και δικαιωθήκαμε όλοι".

Για το αν ήταν στόχος από την αρχή η άνοδος: "Οι περισσότερες ομάδες που ήμουν λέγαμε θα δούμε και δεν το φωνάζαμε. Φέτος τρόμαξα λίγο που το διατυμπανίζαμε, αλλά τελικά αυτό μας έδωσε το κάτι παραπάνω και ανέβηκε η ομάδα".

Για το αν χωράνε όλες οι ομάδες στην Τρίπολη: "Όλοι οι καλοί χωράνε. Η Τρίπολη έχει τον Αστέρα που έχει κάνει καλά πράγματα. Τώρα και ο Αρκαδικός. Η πόλη είναι μικρή, αλλά αν έχεις πρόγραμμα και δουλεύεις πολύ μπορείς να τα πετύχεις όλα. Είναι πολύ σημαντικό μέσα από την προσπάθεια του προέδρου και των προηγούμενων ανθρώπων που τρέχουν για την ομάδα. Χαίρομαι που βοήθησα αυτούς τους ανθρώπους και αυτή η ομάδα θα είναι στην Α1".

Για το τι θα κάνει του χρόνου: "Φέτος πέρα από την Τρίπολη είχα πολλούς λόγους να μην πάω αλλού. Η γυναίκα μου είναι από εδώ, ήταν έγκυος, με στήριξε, ο κόουτς έδειξε μεγάλη κατανόηση στο θέμα μου όλη την χρονιά. Εγώ μένω όπου με αγαπάνε. Αυτό θέλω και στην διάρκεια όλα τα βρίσκεις. Συνέχισα και είδα επαγγελματικά τι μπορώ να κάνω και σε δέκα λεπτά τα είχαμε βρει με τον πρόεδρο. Όλα πήγαν σούπερ, ο κόσμος μας στάθηκε από την αρχή. Νομίζω υπάρχει μπασκετικός κόσμος στην Τρίπολη, στήριξε την προσπάθεια. Στην επαρχία όταν οι ομάδες πηγαίνουν καλά, ο κόσμος στέκεται".

Για το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: "Είδα κάποια πράγματα. Με μία μικρή εικόνα γιατί δεν το είδα από την αρχή. Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι στην καλύτερη του φάση. Με τη Μπαρτσελόνα ήταν καταπληκτικός. Ο Παναθηναϊκός έχει κάποια σκαμπανεβάσματα. Κάνει ένα μήνα καλό και μετά πέφτει. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, πρέπει να συνεχίσει έτσι για να κάνει το βήμα παραπάνω και γιατί όχι να το κατακτήσει. Το φετινό Final Four είναι το πιο αμφίρροπο, γιατί πήγαν πολύ καλές ομάδες. Όλοι έχουν τις ίδιες πιθανότητες".

Για τις συνθήκες που επικρατούν στην Α2: "Για να πας Θεσσαλονίκη ή Καβάλα είναι πολύ κουραστικά και επίπονα για τις ομάδες με πολλά έξοδα. Το πρωτάθλημα της Α2 θα έπρεπε να προστατευτεί καλύτερα. Παλαιότερα έδιναν κάποια χρήματα στις ομάδες, τώρα απ’ όσο ξέρω ούτε τα ταξίδια δεν σου καλύπτουν. Πρέπει να είσαι ονειροπόλος όπως ο πρόεδρος μας ή άλλοι πρόεδροι, για να βάζεις χρήματα από την τσέπη σου για να έχεις την ομάδα. Νιώθω τυχερός που φέτος, πέρυσι και παλαιότερα με τον Ηλυσιακό είχα πανηγυρίσει άνοδο. Είναι πολύ αμφίρροπο το πρωτάθλημα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK