Η ελληνική ιστορία του Σάκοτα έχει μέσα (πολύ) Ολυμπιακό!

O Nτράγκαν Σάκοτα κατάφερε να πανηγυρίσει... νταμπλ με την ΑΕΚ μέσα σε διάστημα 16 χρόνων απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, τον Ολυμπιακό, τον οποίο έφυγε κάποτε κακήν κακώς!

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) ΕUROKINISSI

Απίστευτες συμπτώσεις κα περίεργα παιχνίδια που σκαρφίζεται η ζωή και ο αθλητισμός... Ο Ντράγκαν Σάκοτα έχει να επιδείξει κοντά στα 35 χρόνια προπονητικής καριέρας, όμως οι μεγάλες επιτυχίες του στην Ελλάδα είναι μόνο με μία ομάδα και απέναντι σε έναν συγκεκριμένο αντίπαλο.

Έχει εργαστεί σε ΠΑΟΚ, Απόλλωνα Πατρών, Ηρακλή, Περιστέρι, Άρη, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, με τον 65χρονο Σέρβο, ο οποίος ανέλαβε το τιμόνι της ΑΕΚ μεσούσης της σεζόν παίρνοντας τη θέση του Σωτήρη Μανωλόπουλου, να μετράει δύο τίτλους, αμφότερους με την Ένωση.

Το 2002 έκανε την αρχή κατακτώντας το πρωτάθλημα στους ιστορικούς τελικούς με τον Ολυμπιακό όπου η ΑΕΚ έγινε η πρώτη και μοναδική ομάδα που έχει πάρει τίτλο ανατρέποντας 0-2 στους τελικούς ενώ 16 χρόνια μετά ήρθε να πάρει και το Κύπελλο με την ίδια ομάδα, και πάλι απέναντι στον Ολυμπιακό!

"Ξέραμε ότι έχουμε να παίξουμε εναντίον μίας εκ των καλύτερων ομάδων στην Ευρώπη, ειδικά στην άμυνα. Μειώσαμε τα λάθη μας, ήμασταν αρκετά μέσα στο παιχνίδι, δεν χάσαμε τον έλεγχο.

Όταν δεν βγήκαν κάποια εύκολα σουτ, μείναμε πιστοί στο πλάνο μας. Συγχαρητήρια σε όλους, πιστεύω ότι ο κόσμος της ομάδας χάρηκε πολύ.

Ήθελε το Κύπελλο, το πήραμε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για φέτος", τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου ο Σάκοτα, ο οποίος τη σεζόν 2003-04 άντεξε για λίγους μόνο μήνες στον πάγκο των Πειραιωτών, πληρώνοντας και τη μεγάλη κόντρα που είχε με την εξέδρα στην οποία δεν έγινε ποτέ αρεστός.

News 24/7

24MEDIA NETWORK