Καλαϊτζής: "Θα κριθεί στις προσωπικότητες"

Ο Γιώργος Καλαϊτζής μίλησε για το ντέρμπι Κυπέλλου μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, τον Κώστα Παπανικολάου, ενώ αναφέρθηκε στη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του "τριφυλλιού".

Καλαϊτζής: "Θα κριθεί στις προσωπικότητες"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Καλαϊτζής, προπονητής ακαδημιών του Παναθηναϊκού και υπεύθυνος αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΣΚΑ μίλησε στην εκπομπή "Fast Break" και στον Σπύρο Καβαλιεράτο για το ντέρμπι Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και τις ακαδημίες του "τριφυλλιού".

Για το αν χωράει ένας παίκτης όπως ο Κώστα Παπανικολάου στο ρόστερ του Ολυμπιακού: "Είναι ένας παίκτης που ξεκινάει το καλό του παιχνίδι από την άμυνα, με ενέργεια και χαμόγελο στα χείλη. Ένας τέτοιος παίκτης χωράει σε κάθε ομάδα. Από εκεί και πέρα, ο προπονητής είναι αυτός που θα κρίνει αν ταιριάζει στην ισορροπία της ομάδας".

Για το ντέρμπι Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό: "Η ιδιαιτερότητα του αγώνα αυτού είναι ότι δεν έχει πόντους. Δεν είναι ένα παιχνίδι ετοιμότητας. Οι δύο ομάδες θα πάνε σε παιχνίδι τακτικής. Δεν μπορώ να πω αν κάποια ομάδα υπερτερεί. Θα παίξουν ρόλο οι προσωπικότητες και εκεί θα κριθεί ο νικητής".

Για το ότι ο αγώνας είναι κεκλεισμένων των θυρών: "Είναι χάλια να παίζει κάποιος κεκλεισμένων των θυρών. Πολύ κακό το συναίσθημα. Δεν μπορείς να βρεις ρυθμό. Δεν είναι μέσα στα πλαίσια του επαγγελματικού αθλητισμού".

Για τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού: "Χρειάζεται ακόμη δουλειά και περίπου 3-4 χρόνια, ώστε κάποια παιδιά να παίξουν στις μεγάλες ομάδες. Τα παιδιά πρέπει να αποκτήσουν την νοοτροπία για κάτι τέτοιο και χρειάζεται καιρός, δεν φτάνουν 6 μήνες. Υπάρχει ταλέντο. Το θέμα είναι πως τα παιδιά με τους γονείς τους το διαχειρίζονται. Το ταλέντο σημαίνει μεγαλύτερη ευθύνη δουλειάς. Αυτός που έχει ταλέντο πρέπει να δουλέψει δύο φορές περισσότερο για να φτάσει εκεί που μπορεί. Το μπάσκετ ταιριάζει στον Έλληνα. Υπάρχει ταλέντο, κορμιά, μυαλό. Λόγω της οικονομικής κρίσης οι ομάδες πλέον ασχολούνται περισσότερο με τις ακαδημίες τους και αυτό κάνει καλό στο άθλημα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK