Ο Ρίβερς πήρε τη μεγάλη ρεβάνς για τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ

Ο Παναθηναϊκός πήρε μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου νικώντας τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ με 77-67 και βάζοντας τέλος στο σερί έξι νικών του αντιπάλου του. Εξαιρετικός ο Ρίβερς, έκανε θραύση στην επίθεση. Παίκτης-κλειδί ο Γκέιμπρελ. Οι πράσινοι θα αντιμετωπίσουν στον τελικό τον Αρη.

Ο Ρίβερς πήρε τη μεγάλη ρεβάνς για τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ

Για πρώτη φορά επί ημερών Πασκουάλ ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε στο παρκέ μυαλωμένος και ώριμος θυμίζοντας εποχές Ομπράντοβιτς. Τα συνεχή ποσταρίσματα με την παραμικρή υψομετρική διαφορά μπέρδεψαν την άμυνα του Ολυμπιακού ο οποίος πάντως στο πρώτο δεκάλεπτο βρήκε λύσεις στην επίθεση για το 15-14.

Οταν όμως μπήκε στο παιχνίδι και ο Ρίβερς τα δεδομένα άλλαξαν υπέρ του Παναθηναϊκού αφού οι πράσινοι βρήκαν ένα σταθερό σημείο αναφοράς στην επίθεση. Ο άλλοτε παίκτης της Ρεάλ τελείωσε σχεδόν όλες τις φάσεις που πήρε και οι Κυπελλούχοι έφτασαν ακόμη και στο +6 (21-27) πριν ο Ολυμπιακός μειώσει.

Ο Παναθηναϊκός είχε αυτό που του έλειψε στα προηγούμενα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό εφέτος. Αυτοπεποίθηση. Ακόμα και όταν έμεινε πίσω στο σκορ (41-40 με τρίποντο του Σπανούλη και σερί 7-0) οι πράσινοι επέμειναν στο παιχνίδι τους, έβαλαν πολύ μεγάλα σουτ (Γκέιμπρελ και Ρίβερς) και διαμόρφωσαν συνθήκες νίκης (51-58, 58-68).

Από το 60-70 και μετά ο Ολυμπιακός πίεσε ασφυκτικά, μείωσε ακόμη και στους 5 και έχει να λέει για τη φάση όπου δόθηκε φάουλ υπέρ του Καλάθη ενώ ο Μάντζαρης φάνηκε ότι έκλεψε κανονικά. Μετά τις δύο εύστοχες βολές του ομογενή γκαρντ και το χαμένο τρίποντο του Παπανικολάου το παιχνίδι κρίθηκε οριστικά.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 28-29, 45-52, 67-77

Ολυμπιακός: Μπιρτς, Σπανούλης 7, Πρίντεζης 13, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 16, Γκριν 3, Γιανγκ 6, Παπαπέτρου 5, Ουότερς 3, Μιλουτίνοφ 2, Λοτζέσκι 8.

Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 11, Φελντέιν 5, Τζεντίλε, Μπουρούσης 4, Καλάθης 11, Ρίβερς 27 (11/15 σουτ), Τζέιμς 5, Φώτσης, Γκέιμπρελ 14.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χωρίς γραβάτα ο Σφαιρόπουλος!
Οι ωραίες παρουσίες στις εξέδρες του ΣΕΦ
Μπουρούσης σε Παπανικολάου: "Είσαι μαλ... τώρα!"
Οι πανηγυρισμοί Γιαννακόπουλου στο ΣΕΦ!

ΤΟ LIVE CHAT ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK