Προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ από Παναθηναϊκό

Στο Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών προσέφυγε ο Παναθηναϊκός μετά από την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή του ΕΣΑΚΕ να κατακυρώσει υπέρ του Ολυμπιακού το ντέρμπι "αιωνίων" στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ από Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Οι "πράσινοι" έκαναν το αναμενόμενο νομικό βήμα ώστε να διεκδικήσουν την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού, την οποία έχασαν μετά από την απόφαση της προηγούμενης εβδομάδας.

Το χρονικό

Ο Ολυμπιακός είχε προσφύγει στα αρμόδια όργανα διότι ο επικεφαλής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, βρισκόταν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ αν και τιμωρημένος. Επιπλέον, στις κερκίδες υπήρχαν υπεράριθμοι φίλαθλοι, αν και το ντέρμπι διεξαγόταν κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας των "πρασίνων".

Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ αρχικά είχε δηλώσει αναρμόδιος και πετούσε το "μπαλάκι" στην διοργανώτρια ΕΟΚ, η οποία με τη σειρά της υποστήριζε ότι η εξέταση της υπόθεσης είναι αρμοδιότητα του αθλητικού δικαστή.

Στις 31 Οκτωβρίου του 2014, ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ είχε απορρίψει ως "απαράδεκτη" την καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός, με την οποία οι Πειραιώτες ζητούσαν την υπέρ τους κατακύρωση του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Η ανακοίνωση του αθλητικού δικαστή έλεγε χαρακτηριστικά: "Απορρίπτεται η καταγγελία της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ για κατακύρωση υπέρ αυτής, του αγώνα Καλαθοσφαίρισης Κυπέλλου με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 9-10-2014, ως απαράδεκτη".

Στις 19 Δεκεμβρίου, το ΑΣΕΑΔ "εξαφάνισε" την απόφαση του αθλητικού δικαστή και αποδέχθηκε την προσφυγή των "ερυθρολεύκων". Η υπόθεση γύρισε στα χέρια του αθλητικού δικαστή, ο οποίος έκρινε ότι το παιχνίδι πρέπει να κατακυρωθεί υπέρ του Ολυμπιακού.

Η επανεξέταση της υπόθεσης καθυστέρησε, με την ΕΟΚ να ζητάει διευκρινίσεις από το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών σχετικά με την ερμηνεία της ακύρωσης της προηγούμενης απόφασης του Αθλητικού Δικαστή.

Η εκδίκαση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε πριν από τις γιορτές, ωστόσο η απόφαση ανακοινώθηκε μόλις την προηγούμενη Παρασκευή (9/1).

Μέχρι την απόφαση του ΑΣΕΑΔ, δεν μπορεί να οριστεί ακόμα ο πρώτος ημιτελικός με τον ΠΑΟΚ. Υπενθυμίζεται ότι στον έτερο ημιτελικό, ο Απόλλων Πάτρας είχε νικήσει τη Νέα Κηφισιά και είχε προκριθεί στον τελικό.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκε ο Ολυμπιακός, κερδίζει τον αγώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK