Μαρκόπουλος: "Τα σφυρίγματα δεν είχαν την ίδια βαρύτητα". Ζουρνατσίδης: "Ξεφτίλισαν το άθλημα"

Πολλά τα παράπονα από τον Σούλη Μαρκόπουλο και τον Τέλη Ζουρνατσίδη για τη διαιτησία στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό.

Μαρκόπουλος: "Τα σφυρίγματα δεν είχαν την ίδια βαρύτητα". Ζουρνατσίδης: "Ξεφτίλισαν το άθλημα"

Ο κόουτς του ΠΑΟΚ είπε αρχικά: " Ο κόσμος καταπληκτικός. Ήταν ο κόσμος που θέλαμε να βλέπουμε. Είμαστε στενοχωρημένοι γιατί δεν του προσφέραμε την νίκη. Ξέραμε πως παίζαμε με μια καλή ομάδα, είχαμε προβλήματα και προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό. Προσπαθήσαμε να είμαστε προσεκτικοί για να κάνουμε την υπέρβαση που είχαμε βάσει ως στόχοι από τότε που έγινε η κλήρωση. Το θέλαμε όλοι, οι παίκτες και αυτή η θέληση μας κράτησε στον αγώνα παρά τα προβλήματα που είχαμε στη διάρκεια του αγώνα με τα φάουλ σε βασικούς μας παίκτες και έτσι δεν μπορούσαμε όπως θέλαμε. Οι παίκτες υπερέβαλαν εαυτόν και φτάσαμε το ματς στο ένα σουτ. Αν ήμασταν πιο προσεκτικοί θα παίζαμε και παράταση".

Για τα 0/11 τρίποντα που είχε ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα: " Υπήρχε το άγχος. Το ήθελαν πολύ οι παίκτες αλλά δεν βρήκαμε την ισορροπία που έπρεπε. Αυτό συμβαίνει".

Για τη διαιτησία: " Η διαιτησία δεν πρέπει να ξεχωρίζει πρόσωπα και χρώματα. Ο διαιτητής είναι σαν τον δικαστή, πρέπει να σφυρίζει ό,τι βλέπει. Τα σφυρίγματα δεν είχαν την ίδια βαρύτητα. Πολλές φορές ο κ. Γκόντας σφύριξε από διαφορετικές γωνίες σε φάσεις που ήταν άλλοι διαιτητές ήταν μπροστά στις φάσεις".

Για τον τραυματισμό στο κεφάλι που είχε ο Χαριτόπουλος και τι του είπαν οι διαιτητές: " Τι να πω; Εγώ δεν είμαι διαιτητής, ρωτήστε τους εσείς. Εμένα δεν μου είπαν τίποτα".

Για την εικόνα του αγώνα: " Ημασταν άστοχοι και πολλές φορές στην επίθεση είχαμε βιαστικές επιλογές. Στο δεύτερο ημίχρονο δεχτήκαμε συνεχόμενα καλάθια από έναν παίκτη που είναι κλασικός σουτερ".

Για το αν νιώθει άτυχος που άλλαξε η ημερομηνία του ημιτελικού: " Ετσι είναι το μπάσκετ. Αυτό το ορίζουν άλλοι. Εντάξει ήμασταν άτυχοι.".

Για το γιατί ο Σιναντίνοβιτς δεν έπαιξε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο: " Ηταν επιλογή μας".

Ζουρνατσίδης: "Καταδικαστική η διαιτησία"

Εντονα παράπονα έκανε για την διαιτησία έκανε ο τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατσίδης. Συγκεκριμένα είπε: " Είδαμε και απόψε να εξελίσσεται αυτός ο χορός που υπάρχει πάνω από το ελληνικό μπάσκετ κάθε φορά που κάποια ομάδα πέραν των δύο μεγάλων, πάει να σηκώσει κεφάλι. Και κάθε φορά, το κεφάλι αυτό πέφτει. Κάποιοι ξεφτιλίζουν το άθλημα και ξεφτιλίζουν τους θεσμούς που εκπροσωπούν. Σήμερα έπαιξαν οι 2 από τις 3 πρώτες κορυφαίες ομάδες της χώρας κα ψάχνουμε να βρούμε γιατί σε ένα ημιτελικό δεν ήταν διαιτητές αυτές που είναι οι κορυφαίοι στην Ελλάδα και παίζουν στους τελικούς της Ευρωλίγκας, του πρωταθλήματος ή του Eurocup.

Είμαστε εδώ και παλεύουμε με θηρία και τέρατα. Εχουμε πολλά να λύσουμε. Σήμερα με την συνεργασία όλων στην ΚΑΕ έγινε ένα φοβερό παιχνίδι από άποψη ατμόσφαιρας. Ο,τι δεν κάνουμε είναι αυτό που έχει βρωμιά, διαπλοκή και ποτέ δεν θα μπούμε σε αυτή την διαδικασία. Ο ΠΑΟΚ έτυχε μιας καταδικαστικής διαιτησίας από τους κ.κ. Καρακατσούνη και Ψαριανό. Αυτοί που διοικούν το ελληνικό μπάσκετ, ας σταματήσουν να χωρίζουν τους διαιτητές σε δικούς μας και άλλους και να το αφήσουν να βρει την ομορφιά τους. Οταν μια ομάδα με μικρότερο μπάτζετ νίκησε εύκολα τον Παναθηναικίο και να παραλίγο να γυρίσει το ματς και όταν έρχεται 8.000 κόσμος, ας προσπαθήσουν όλοι να σταματήσουν να το ανακόπτουν".

Κάρτερ: "Μακάρι να πηγαίναμε τελικό"

Ο Μαρκ Κάρτερ τόνισε: " Ηταν ανταγωνιστικό το παιχνίδι. Οι δύο ομάδες έπαιξαν ως το τέλος και το ματς κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Φέτος κερδίσαμε έτσι αρκετά μας,τώρα ήμασταν στην απέναντι πλευρά. Ηταν καλό ματς, μπράβο στον Παναθηναικό για την προσπάθεια".

Για το ότι ο ίδιος και ο Τσόχλας χρεώθηκαν γρήγορα με τρία φάουλ και αν αυτό επηρέασε: " Οχι δεν θεωρώ πως επηρεαστήκαμε. Κάποιοι είχαν φάουλ, άλλοι δεν είχαν. Παίξαμε δυνατά. Αυτή είναι η δουλειά μας, να βγαίνουμε έξω και να παίζουμε".

Για το αν τα φάουλ στις δύο ομάδες ήταν ισορροπημένα: " Θα πω το ίδιο. Δουλειά μας είναι να παίζουμε και όχι να αποφασίζουμε το πώς παίζουνε οι διαιτητές στο παιχνίδι".

Για το αν του έγινε φάουλ στο τέλος του αγώνα όταν έφυγε στον αιφνιδιασμό και ο ΠΑΟΚ έχανε με τέσσερις πόντους: " Δεν θα το σχολιάσω. Δεν σφυρίχτηκε και δεν θα πω κάτι άλλο. Προσπάθησα να πετύχω καλάθι αλλά δεν έγινε αυτό. Πρέπει να κοιτάμε την επόμενη φάση στην άμυνα".

Για το ότι οι παίκτες μετά το τέλος του αγώνα χαιρέτησαν τον κόσμο περιμετρικά του γηπέδου: " Ηταν ωραία η ατμόσφαιρα. Είναι ένα ματς μπάσκετ. Μακάρι σε όλα τα ματς να ήταν το ίδιο. Η ιστορία της ομάδας το αξίζει αυτό. Ξέραμε πως ο κόσμος περίμενε αυτό το ματς. Μακάρι να πηγαίναμε στον τελικό".

News 24/7

24MEDIA NETWORK