Ο τελικός των "ξυρισμένων κεφαλιών"

Σαν σήμερα (18/4), το 1984, ο ΠΑΟΚ κατακτούσε το Κύπελλο Ελλάδας νικώντας τον Άρη με 74-70. Ένα παιχνίδι που δεν έχει ξεχαστεί, εξαιτίας της κίνησης των παικτών του "δικεφάλου του βορρά" να κουρευτούν ως... ένδειξη πάθους για το τρόπαιο.

Ο τελικός των "ξυρισμένων κεφαλιών"

Ημέρα επετείου σήμερα (18/4) για τον ΠΑΟΚ. Ακριβώς πριν από 30 χρόνια, συγκεκριμένα στις 18 Απριλίου του 1984, ο "Δικέφαλος" κατακτούσε το πρώτο του Κύπελλο Ελλάδας νικώντας τον Άρη με 74-70. Ένας τελικός (έγινε στο "Αλεξάνδρειο") που είναι γνωστός ως ο τελικός των "ξυρισμένων κεφαλιών".

Οι καλαθοσφαιριστές του "Δικεφάλου", μαζί με τον τότε προπονητή της ομάδας, Φαίδων Ματθαίου, κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, είχαν παρακολουθήσει την πολεμική ταινία της εποχής "Αποστολή στη Νικαράγουα" (αυτό έγινε με προτροπή του Ματθαίου προκειμένου να... ντοπαριστούν οι παίκτες) και θέλοντας να δείξουν την αποφασιστικότητά τους για την κατάκτηση του τροπαίου, αποφάσισαν να κόψουν τα μαλλιά τους πριν από τον αγώνα.

Και όπως έλεγαν, αυτό το έκαναν "για να μην έχουμε πρόσωπο να βγούμε και να κυκλοφορήσουμε στη Θεσσαλονίκη, εάν δεν καταφέρουμε να κερδίσουμε τον τίτλο".

Ο τελικός των "ξυρισμένων κεφαλιών"

Με την είσοδο των ομάδων στο γήπεδο για τον αγώνα, το... θέαμα των κουρεμένων κεφαλιών αιφνιδίασε τον κόσμο (η απόφαση για κούρεμα είχε μείνει κρυφή) ενώ ο ΠΑΟΚ τελικά κατάφερε να πάρει τη μεγάλη νίκη και να ρίξει στο καναβάτσο τους "κίτρινους", έχοντας ως κορυφαίο παίκτη τον νυν τεχνικό διευθυντή, Νίκο Σταυρόπουλο, που πέτυχε 26 πόντους.

Οι πόντοι του ΠΑΟΚ: Πολίτης 8, Μάνθος Κατσούλης 12, Αγγελίδης, Μπακόπουλος 8, Ζαχαρίας Κατσούλης 2, Φασούλας 12, Αλεξανδρής 6, Σταυρόπουλος 26, Κωνσταντινίδης, Πολυχρονάκος

Θυμηθείτε εκείνο το ματς

News 24/7

24MEDIA NETWORK