Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 64-70

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο θριαμβευτής στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν, μία νίκη που του επιτρέπει να διατηρήσει τα κεκτημένα στο κύπελλο! Μ' ένα 15-0 στις αρχές της τέταρτης περιόδου οι "πράσινοι" έχτισαν το 70-64 επί του του Ολυμπιακού στο άδειο ΣΕΦ και προκρίθηκαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 64-70

Έτσι κρίθηκε

Ανέτοιμοι αγωνιστικά, αλλά απόλυτα διαβασμένοι εμφανίστηκαν τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός. Με προσήλωση στο... αμυντικό πλάνο τους ισορρόπησαν σε τεντωμένο σχοινί μετά το "ερυθρόλευκο" 8-2 σε 2:30 λεπτά. Το "τριφύλλι" γρήγορα κάλυψε την εις βάρος του διαφορά και το ντέρμπι είχε μόλις αρχίσει.

Οι "πράσινοι" είχαν πιο ορθολογικές επιλογές, αλλά "πετούσαν" τις βολές (6/12 στην πρώτη περίοδο) από τα φάουλ που κέρδιζαν και οι Πειραιώτες κατάφεραν να προσπεράσουν ξανά (14-11, 16-12). Είχαν όμως πολύ σοβαρό πρόβλημα στο μακρινό σουτ (άρχισαν με 1/7 και συνέχισαν με 2/15), με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να βρει αντίδοτο στα περισσότερα λάθη του και τις ελάχιστες ασίστ. Η ομάδα του Τζόρτζεβιτς "έτρεξε" μάλιστα σερί 7-0 και προηγήθηκε 21-18, πριν από το 26-26 του 20' που αντανακλούσε την αδυναμία μία εκ των δύο να επιβληθεί στο παρκέ.

Οι "πράσινοι", έχοντας φράξει το δρόμο του Σπανούλη προς το καλάθι, πάτησαν πάνω εκεί για ένα επιμέρους 9-2 που τους έφερε σε θέση ισχύος (38-32). Επειδή όμως ο Καλάθης δεν είχε πεδίο δράσης ήταν δύσκολο ν' αποκτήσει σταθερές στο παιχνίδι του. Ο Ολυμπιακός έπαιξε αρκετά λεπτά χωρίς τον αρχηγό του και αφού δεν άφησε τον Παναθηναϊκό να ξεφύγει περισσότερο βρήκε τον τρόπο, όταν ο Σπανούλης, επέστρεψε να φτάσει στο 44-44 του 30' με τρίποντο του Αγραβάνη.

Οι πρωτοβουλίες που πήρε ο Καλάθης, συν τους καθοριστικούς πόντους του Γιάνκοβιτς, έδωσαν στους "πράσινους" το δικαίωμα να νιώσουν ότι υπερτερούν. Οι "ερυθρόλευκοι" έμειναν στο μηδέν για τρία λεπτά στην τέταρτη περίοδο και το 52-44 (33') ήταν ισχυρή βάση επικράτησης. Αυτό γιατί ακολούθησε ένα 7-0 με Φελντέιν-Πάβλοβιτς, το οποίο έφερε τον Παναθηναϊκό στο +15 και τον Ολυμπιακό στριμωγμένο στα σχοινιά.

Ο Σφαιρόπουλος άφησε τον Σπανούλη στον πάγκο και έψαχνε την επική ανατροπή σε λιγότερα από τέσσερα λεπτά. Όταν οι πρωταθλητές έφτασαν στο -8 (61-53) δημιουργήθηκε η ελπίδα. Μόνο που ήρθε ένα δίποντο του Καλάθη και μία άστοχη βολή του Λοτζέσκι για να πέσουν επί της ουσίας οι τίτλοι τέλους.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Νικ Καλάθης γιατί παρά τις άστοχες βολές (3/8), βρήκε πεδίο δράσης στην τέταρτη περίοδο και με ασίστ ή πόντους ηγήθηκε του εντυπωσιακού σερί του Παναθηναϊκού.

2. Ο Τζέιμς Φελντέιν, η πιο αξιόπιστη επιλογή του "τριφυλλιού" στην επίθεση.

3. Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, αφού οι 12 πόντοι ήταν πόντοι που έκαναν τη διαφορά.

4. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς και οι συνεργάτες του για την άμυνα στον Σπανούλη.

5. Ο Γιώργος Πρίντεζης, ο μακράν καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού.

Το φύλλο αγώνα

Ένα παιχνίδι που μέχρι το 30' ήταν ισορροπημένο, ο Παναθηναϊκός το μετέτρεψε σε θρίαμβο. Το τελικό +6 δεν αντικατοπτρίζει στον απόλυτο βαθμό την υπεροχή των "πράσινων" στην τέταρτη περίοδο απέναντι σ' έναν Ολυμπιακό που ξέμεινε από ενέργεια, ιδέες, καθαρό μυαλό και την αρχηγική παρουσία του Σπανούλη. Οι "πράσινοι" τον "έβγαλαν" από το παιχνίδι και οι Πειραιώτες έπαψαν να σκοράρουν γλιτώνοντας απλώς στο τέλος μια βαριά ήττα.

Ο Παναθηναϊκός του Σάσα Τζόρτζεβιτς, της νέας εποχής, άρχισε με μια μεγάλη νίκη τη σεζόν, μια νίκη που είναι πολύ πιθανό να του χαρίσει τον πρώτο τίτλο της, πολύ νωρίς είναι όμως ακόμη για ασφαλή συμπεράσματα ενόψει της συνέχειας.

Υπάρχει πάντως εμφανής διαφορά από πέρυσι και το αντίστοιχο ματς στο ΟΑΚΑ, τότε που περισσότερο οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν παρά κέρδισαν οι "πράσινοι". Τώρα το "τριφύλλι" επικράτησαν γιατί είχε πιο φρέσκους παίκτες, καλύτερα προπονημένους και πιο έτοιμους πνευματικά ν' αντέξουν μέχρι τέλους σε αυτήν την πρώτη μάχη. Τώρα το ραντεβού ανανεώνεται για μετά από δέκα ημέρες στο πρωτάθλημα.

Στιγμιότυπα από τον αγώνα

Το LIVE του αγώνα:

19:48
Καλησπέρα από το ΣΕΦ, εδώ όπου σε κάτι παραπάνω από μία ώρα θα ξεκινήσει το ντέρμπι
19:48
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, στο ΣΕΦ.
19:49
Το παιχνίδι πάντως θα διεξαχθεί σε άδειο γήπεδο, αφού οι "ερυθρόλευκοι" κουβαλούν τιμωρία μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών από την περσινή αγωνιστική περίοδο
19:52
Θυμίζουμε πως οι γηπεδούχοι δεν έχουν στη διάθεσή τους απόψε τον Οθέλο Χάντερ (πρόβλημα στους κοιλιακούς)
19:53
Στην αντίπερα όχθη, ο Παναθηναϊκός στερείται των υπηρεσιών του Νίκου Παππά (ρήξη χιαστών) και του Λευτέρη Μποχωρίδη (κάταγμα περόνης)
19:56
Παρεμπιπτόντως, ο Οθέλο Χάντερ ήταν ο πρώτος που βρέθηκε στο παρκέ του ΣΕΦ για να κάνει σουτάκια. Όχι, δεν θα είναι έτοιμος για το αποψινό παιχνίδι.
19:56
Λίγο αργότερα ακολούθησαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, με τον Νίκο Παππά να τους συνοδεύει
19:59
Ο Νίκος Παππάς, αν και ανενεργός απόψε, αποθεώθηκε κατά την αναχώρηση των "πρασίνων"
20:00
Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς κάνει ντεμπούτο φέτος σε ντέρμπι! 
20:01
Αντίθετα, ο Αντώνης Φώτσης είναι από τους (πολύ) παλιούς σε αυτά τα παιχνίδια. Πριν από περίπου είκοσι χρόνια (το 1997 για την ακρίβεια) μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό.
20:06
Παρεμπιπτόντως, είναι πολύ αυτή που θα παίξουν για πρώτη φορά σε ντέρμπι "αιωνίων". Από τον Ολυμπιακό έχουμε τους Γιάννη Αθηναίου, Βασίλη Τολιόπουλο, Ντάνιελ Χάκετ, Ντι Τζέι Στρόμπερι, Πάτρικ Γιανγκ, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Μιχάλη Τσαϊρέλη.
20:07
Όσο για τον Παναθηναϊκό, οι Τζέιμς Φελντέιν, Σάσα Πάβλοβιτς, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, Όγκνιεν Κούζμιτς, Μιχάλης Λούντζης και Γιώργος Παπαγιάννης είναι "πρωτάρηδες".
20:07
Παρεμπιπτόντως, θα υπάρξει κι ένα συναπάντημα πρώην συμπαικτών. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ θα βρεθεί αντίπαλος του Σάσα Πάβλοβιτς, με τον οποίο συνυπήρξε τα τελευταία δύο χρόνια στην Παρτίζαν.
20:08
Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχώρησε από το Caravel στις 19:00 για να φτάσει στο ΣΕΦ δώδεκα λεπτά αργότερα (στις 19:12)
20:08
Δείτε τι έγινε κατά την άφιξη των "πρασίνων" στο ΣΕΦ
20:10
Με νέο (πιο ενεργό) ρόλο πλέον ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Μην ξεχνάτε πως μιλάμε για τον τρίτο... μακροβιότερο παίκτη αυτής της ομάδας. Έφτασε στον Παναθηναϊκό το 2012 (από το Αιγάλεω), ξεκινώντας φέτος την τέταρτη σεζόν του με το "τριφύλλι"
20:10
Την αποστολή συνοδεύει ο Μάνος Παπαδόπουλος, ενώ στο ΣΕΦ βρίσκονται ακόμη οι Νίκος Παππάς, Γιώργος Καλαϊτζάκης και Αντώνης Κόνιαρης. Αντίθετα, δεν βρίσκεται εδώ ο Λευτέρης Μποχωρίδης, στον οποίο έχει τοποθετηθεί γύψος στον αστράγαλο
20:14
Επιστροφή στο ΣΕΦ για τον Νικ Καλάθη, ο οποίος θα ξαναπαίξει σε ντέρμπι "αιωνίων" μετά τους τελικούς του 2012. Μεσολάβησαν μια χρονιά την Λοκομοτίβ Κουμπάν και δύο σεζόν στο ΝΒΑ, μέχρι να ξαναφορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού
20:15
Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στον προημιτελικό με τη λευκή εμφάνιση, ενώ ο Παναθηναϊκός με την πράσινη
20:15
Ο Γιάννης Αθηναίου με τον Ματ Λοτζέσκι είναι οι μοναδικοί "ερυθρόλευκοι" που έχουν μείνει στο παρκέ για σουτ
20:18
Το "παγωμένο" (λόγω άδειων κερκίδων) ΣΕΦ
20:22
Οι παίκτες των δύο ομάδων επέστρεψαν στα αποδυτήρια για τις τελευταίες οδηγίες, πριν ξεκινήσουν την προθέρμανσή τους
20:23
Περίπου σαράντα λεπτά έμειναν για το τζάμπολ του προημιτελικού
20:24
Ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός θα γίνουν η τέταρτη ομάδα που θα προκριθεί στα ημιτελικά; Θυμίζουμε ότι χθες (7/10) ο Άρης και ο ΠΑΟΚ πήραν το εισιτήριο, εις βάρος της ΑΕΚ και του Ρεθύμνου, αντίστοιχα.
20:25
Πριν από λίγη ώρα μάλιστα, ο Φάρος Κερατσινίου "έγραψε ιστορία" επικρατώντας της Κηφισιάς (61-59) στον τρίτο προημιτελικό. Η ομάδα του Ανδρέα Πολέμη θέλει να επαναλάβει το προ οκταετίας κατόρθωμα του Ρεθύμνου, το οποίο ως ομάδα της Α2 κατηγορίας είχε παίξει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.
20:26
Οι Κρητικοί είχαν φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου το 2007, στο ΟΑΚΑ. Όπως ήταν λογικό όμως, ηττήθηκαν στον τελικό από τον Παναθηναϊκό, που εκείνη την χρονιά κατέκτησε το πρώτο του triple crown.
20:27
Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά περιμένουν λίγο γιατί γίνονται κάποιες επιδιορθώσεις στη μία μπασκέτα
20:27
Αυτοί του Παναθηναϊκού παραμένουν στα αποδυτήρια
20:31
Η είσοδος των γηπεδούχων στον αγωνιστικό χώρο
20:33
Μόλις πέρασαν στο παρκέ του ΣΕΦ οι παίκτες του Παναθηναϊκού, με πρώτο τον Δημήτρη  Διαμαντίδη
20:34
Λιγότερο από μισή ώρα μένει για το τζάμπολ του ντέρμπι
20:35
Πριν από περίπου δέκα χρόνια (στις 13.10.2005) ο Παναθηναϊκός είχε πετύχει μία από τις πιο ευρείες νίκες του απέναντι στον Ολυμπιακό, για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι "πράσινοι" είχαν επικρατήσει με 81-51, για να κατακτήσουν εν συνεχεία τον τίτλο.
20:36
Πέρσι, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν ξανά για τα προημιτελικά. Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο -άδειο λόγω τιμωρίας- ΟΑΚΑ, χάρη στο κάρφωμα του Εστέμπαν Μπατίστα σχεδόν με την εκπνοή
20:37
Από εκείνο το παιχνίδι κι έπειτα όμως, άλλαξαν πολλά. Ο Ολυμπιακός, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στον πάγκο του, έκανε το απόλυτο (5/5) στα παιχνίδια που ακολούθησαν για να στεφθεί Πρωταθλητής Ελλάδος μετά από αναμονή τριών ετών
20:37
Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν τον αιώνιο αντίπαλο στα δύο παιχνίδια της regular season, ενώ τον "σκούπισαν" στους τελικούς. Σε μία σειρά αγώνων που ήταν εμφανώς ανώτεροι.
20:38
Η στιγμή της εισόδου των παικτών του Παναθηναϊκού στο παρκέ του ΣΕΦ
20:48
Σε περίπου δέκα λεπτά θα έχουμε το τζάμπολ της αναμέτρησης
20:48
Στο ΣΕΦ βρίσκονται οι Παναγιώτης Αγγελόπουλος και Μιχάλης Κουντούρης (πρόεδρος του Ερασιτέχνη)
20:54
Η τελευταία γεύση πριν το τζάμπολ, δέκα λεπτά πριν αρχίσει ο αγώνας
20:54
Στο ΣΕΦ έφτασε πριν από λίγα λεπτά κι ο έτερος διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού, Γιώργος Αγγελόπουλος
20:56
Ξεκίνησε η παρουσίαση των δύο ομάδων, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται
20:57
Η σειρά αυτής του Ολυμπιακού
20:58
Πάει κι αυτό! Σε λιγότερο από πέντε λεπτά θα ξεκινήσει το ντέρμπι, με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος
20:59
Ο Σάσα Πάβλοβιτς επέστρεψε εσπευσμένα στα αποδυτήρια, συνοδεία ενός εκ των φροντιστών του Παναθηναϊκού. Προφανώς για λόγους... ανάγκης.
21:00
Επέστρεψε δριμύτερος ο Μαυροβούνκιος γκαρντ/φόργουορντ του Παναθηναϊκού
21:01
Ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει τον αγώνα με του Σπανούλη, Μάντζαρη, Λοτζέσκι, Πρίντεζη και Γιανγκ. Κατά τα 4/5 δηλαδή, ίδια πεντάδα με πέρσι.
21:01
Για τον Παναθηναϊκό ξεκινούν οι Καλάθης, Φελντέιν, Πάβλοβιτς, Γκιστ και Κούζμιτς. Έκπληξη με την παρουσία του Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος επιστρέφει στη δράση μετά από αποχή (λόγω τιμωρίας) πέντε μηνών. 
21:02
Όσο για τον Κούζμιτς, ενδεχομένως να είναι ένα "τρικ" που χρησιμοποιούσε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς και στο Eurobasket, προκειμένου να μην φθαρεί νωρίς ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα
21:02
Όλα έτοιμα για το τζάμπολ, με τους παίκτες να βρίσκονται πλέον στο παρκέ έτοιμοι για την έναρξη
21:04
Πρώτη επίθεση για τον Παναθηναϊκό.
21:04
Ο Πάβλοβιτς χρεώνεται με βήματα.
21:05
Ο Γιανγκ στις βολές, μετά το φάουλ του Κούζμιτς.
21:05
1/2 βολές από τον Αμερικανό σέντερ.
21:05
Ο Πάβλοβιτς αστοχεί ελεύθερος πίσω από τα 6μ.75.
21:06
Κακή πάσα από τον Σπανούλη, ο Καλάθης σκοράρει στον αιφνιδιασμό παρά την προσπάθεια του Πρίντεζη να τον κόψει (1-2).
21:06
Ο Πρίντεζης ευστοχεί για τρεις και δίνει ξανά το προβάδισμα στους Πειραιώτες (4-2, 1'45").
21:06
Ο Καλάθης δεν μπορεί να απαντήσει, ο "Πριντ" μαζεύει το ριμπάουντ.
21:07
Ο Σπανούλης σκοράρει μπροστά στον Κούζμιτς (6-2, 2'15").
21:07
Ο Φελντέιν αστοχεί ελεύθερος, εν συνεχεία ο Πρίντεζης στέλνει τη διαφορά στο +6 (8-2).
21:08
Φάουλ του Πρίντεζη στον Κούζμιτς, επαναφορά από τη βασική γραμμή για τους "πράσινους".
21:08
Κακή πάσα του Γκιστ, ο Πάβλοβιτς κόβει εντυπωσιακά τον Μάντζαρη σε προσπάθεια για λέι απ.
21:08
Ο Σπανούλης αστοχεί για τρεις.
21:09
Ο Σπανούλης πιέζει τον Καλάθη.
21:09
Ο Φελντέιν παίρνει τα βήματα, κερδίζει φάουλ από τον Γιανγκ και πάει στις βολές.
21:10
2/2 βολές από τον Δομινικανό, ο Παναθηναϊκός μειώνει σε 8-4.
21:11
Φάουλ του Γιανγκ (2ο) στον Ραντούλιτσα, στον πάγκο ο Αμερικανός σέντερ που δίνει τη θέση του στον Νίκολα Μιλουτίνοφ.
21:11
Ο Γκιστ καρφώνει για το 8-6. Στο 4-0 το σερί του "τριφυλλιού".
21:13
Ακόμα 5'11" για να ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος στο ΣΕΦ ενώ ο Καλάθης κερδίζει φάουλ από τον Μάντζαρη.
21:13
Στο παρκέ ο Χάκετ, αντί του Μάντζαρη.
21:13
Ο Γιάνκοβιτς αστοχεί σε... κάτι σαν σουτ υπό την πίεση του χρόνου.
21:14
Ο Σπανούλης αστοχεί για τρεις.
21:15
Ολυμπιακός: 1/2 βολές, 2/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα.
Παναθηναϊκός: 2/2 βολές, 2/3 δίποντα, 0/4 τρίποντα.
21:15
Ο Ραντούλιτσα μειώνει σε 8-7 με 1/2 βολές, έπειτα από το φάουλ του Μιλουτίνοφ.
21:16
Ο Γιάνκοβιτς δίνει το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (8-9)! Στο 7-0 το σερί των "πράσινων".
21:17
Ο Στρόμπερι κερδίζει φάουλ από τον Γιάνκοβιτς (1ο προσωπικό, 3ο ομαδικό).
21:17
Ο Παπαπέτρου αστοχεί για τρεις, το ριμπάουντ ο Ραντούλιτσα.
21:17
Λάθος πάσα από τον Φώτση, ο Στρόμπερι αστοχεί ελεύθερος για τρεις.
21:18
1/6 τρίποντα για τον Ολυμπιακό, 0/4 για τον Παναθηναϊκό.
21:18
Ο Χάκετ στη γραμμή των βολών, μετά το φάουλ του Φελντέιν.
21:19
Ευστοχεί στην πρώτη (9-9). Ο Ολυμπιακός είχε μείνει 3.5 λεπτά χωρίς πόντο.
21:19
Ευστοχεί και στη δεύτερη (10-9).
21:20
Ο Γιάνκοβιτς κερδίζει φάουλ από τον Αγραβάνη και διαμορφώνει το 10-10 με 1/2 βολές, στο 7'55".
21:21
Ο Παπαπέτρου κερδίζει τη "μονομαχία" με τον Γιάνκοβιτς, κερδίζει το 2ο φάουλ του φόργουορντ του Παναθηναϊκού και πάει στις βολές.
21:21
Συμπαίκτες στην Εθνική, όμως σήμερα είναι αντίπαλοι! Η αγκαλιά του Ραντούλιτσα με τον Μιλουτίνοφ δείχνει ότι η αντιπαλότητα είναι μόνο μέσα στο παρκέ
21:21
Ο Πάβλοβιτς στο παρκέ, αντί του Γιάνκοβιτς.
21:21
Ξανά προβάδισμα για τον Ολυμπιακό (12-10), με 2/2 βολές του Παπαπέτρου.
21:22
Ο Παπαπέτρου χρεώνεται με βήματα, επίθεση για τους "πράσινους" στα 1'23" για την πρώτη περίοδο.
21:23
Ο Διαμαντίδης κερδίζει φάουλ από τον Χάκετ και μειώνει σε 12-11 (8'49"), με 1/2 βολές.
21:23
Ο Αγραβάνης τελειώνει τη φάση στον αέρα μετά την ωραία δημιουργία του Χάκετ (14-11).
21:23
Η πρώτη χειραψία των δύο από τις πολλές που αναμένονται τη φετινή σεζόν. TIP: Στο φόντο Μίλαν Τόμιτς και Μίνιτς βρίσκονται ξανά έπειτα από πολλά χρόνια με χαμόγελα και σε εξαιρετικό κλίμα
21:24
Ο Γκιστ στη γραμμή, μετά το 2ο φάουλ του Αγραβάνη.
21:24
0/2 βολές από τον Αμερικανό, μένει το 14-11.
21:24
Ο Παναθηναϊκός έχει 5/10 βολές (50%) στο ΣΕΦ.
21:25
Φάουλ του Φώτση στον Αγραβάνη, ο οποίος αστοχεί και στις δυο βολές.
21:25
Ο Διαμαντίδης προσποιείται στον Στρόμπερι και κερδίζει φάουλ από τον Αμερικανό, στα 11.5".
21:26
Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μειώνει σε 14-12, με 1/2 βολές.
21:26
Τέλος πρώτης περιόδου (14-12).
21:27
Οι δύο ομάδες έχουν πολλά νέα πρόσωπα. Μεταξύ αυτών οι Γιανγκ και Κούζμιτς που δίνουν τις πρώτες μάχες στο "ζωγραφιστό"
21:28
Κι αν στους ψηλούς η κόντρα έχει Γιανγκ και Κούζμιτς, στην περιφέρεια είναι Χάκετ με Φελντέιν
21:28
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 14-12 (10')
Τα δεκάλεπτα: 14-12.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 1, Παπαπέτρου 2,, Σπανούλης 2, Στρόμπερι, Τσαϊρέλης, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 5 (1), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης, Χάκετ 2, Λοτζέσκι.
Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς, Γιάνκοβιτς 3, Φώτσης, Ραντούλιτσα 1, Φελντέιν 2, Διαμαντίδης 2, Γκιστ 2, Καλάθης 2, Κούζμιτς.
21:29
Ο Πρίντεζης γυρίζει και σκοράρει χωρίς ισορροπία, για το 16-12.
21:30
Ο Σπανούλης δεν κατάφερε να δημιουργήσει για τον Μιλουτίνοφ, επίθεση για τους "πράσινους".
21:31
Ο Φελντέιν ξεφεύγει από τον Σπανούλη και "τρυπάει" την άμυνα του Ολυμπιακού (16-14).
21:31
Ο Πρίντεζης αστοχεί από μακριά για τρεις. Επιθετική άμυνα από τον Παναθηναϊκό.
21:32
Ο Πρίντεζης κερδίζει φάουλ από τον Πάβλοβιτς.
21:32
Ο Χάκετ αστοχεί για τρεις, ο Γκιστ αρπάζει την μπάλα από τα χέρια του Μιλουτίνοφ.
21:32
Ο Κούζμιτς χρεώνεται με βήματα.
21:33
Εν συνεχεία, ο Σέρβος σέντερ χρεώνεται με φάουλ στον Μιλουτίνοφ και δίνει τη θέση του στον Ραντούλιτσα.
21:34
Ο Σπανούλης σερβίρει στον Μιλουτίνοφ και ο Σέρβος καρφώνει με δύναμη για το 18-14! Ο Τζόρτζεβιτς καλεί τάιμ άουτ.
21:36
Ολυμπιακός: 5/8 βολές, 5/8 δίποντα, 1/10 τρίποντα, 9-3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 10 κερδισμένα φάουλ, 4 λάθη, 3 κλεψίματα.
Παναθηναϊκός: 6/12 βολές, 4/9 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 10-3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 10 κερδισμένα φάουλ, 6 λάθη, 1 κόψιμο, 2 κλεψίματα.
21:37
Ο Γκιστ δίνει τη θέση του στον Φώτση. Έξω και ο Πάβλοβιτς, στο παρκέ ο Γιάνκοβιτς.
21:37
Ο Χάκετ στέλνει τον Φώτση στη γραμμή των βολών. 
21:38
Ακόμα 5'53" για το ημίχρονο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Φώτσης μειώνει σε 18-16 με 2/2 βολές.
21:38
Οι "πράσινοι" σουτάρουν με 57% από τη γραμμή, έχοντας 8/14 βολές.
21:39
Ο Μάντζαρης αστοχεί από τα 8 μέτρα.
21:39
Ο Ραντούλιτσα τελειώνει τη φάση με το αριστερό μπροστά στον Μιλουτίνοφ και ισοφαρίζει σε 18-18. Ήταν το πρώτο εντός πεδιάς για τον Σέρβο σέντερ του Παναθηναϊκού.
21:41
Ο Ραντούλιτσα κόβει τον Μιλουτίνοφ και ο Διαμαντίδης σκοράρει πίσω από τα 6μ.75 για το 18-21!
21:42
Ήταν το πρώτο τρίποντο των "πράσινων" στον αγώνα, μετά το αρχικό 0/4.
21:42
Ο Τσαϊρέλης χρεώνεται με επιθετικό φάουλ στον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα.
21:43
Ακόμα 3'30" για το ημίχρονο. Γιανγκ, Στρόμπερι στο παρκέ, αντί των Μιλουτίνοφ, Τσαϊρέλη.
21:44
Ο Πρίντεζης (9π., 3/5 δίπ.) δίνει λύσεις στην επίθεση του Ολυμπιακού (20-21). Εν συνεχεία ο Γκιστ χρεώνεται με επιθετικό φάουλ στον Πάτρικ Γιανγκ.
21:45
Ο Φώτσης χρεώνεται με φάουλ στον Μάντζαρη, ο οποίος δίνει ξανά το προβάδισμα στους "ερυθρόλευκους" με 2/2 βολές (22-21).
21:45
Πίεση σε όλο το γήπεδο από τον Ολυμπιακό.
21:46
Ο Φελντέιν ευστοχεί σε τρίποντο (22-24, 18'10").
21:46
Ο Λοτζέσκι πληρώνει με το ίδιο νόμισμα τους "πράσινους" (25-24).
21:47
Τάιμ άουτ στο ΣΕΦ.
21:49

Ολυμπιακός: 7/10 βολές, 6/12 δίποντα, 2/14 τρίποντα, 12-3 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 13 κερδισμένα φάουλ, 5 λάθη, 5 κλεψίματα.
Παναθηναϊκός: 8/14 βολές, 5/14 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 16-5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 12 κερδισμένα φάουλ, 10 λάθη, 2 κοψίματα, 2 κλεψίματα.

21:49
Αυτά που τους ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν... Θέλετε κι άλλες αποδείξεις;
21:49
Στο μεταξύ, ο Γιανγκ κάνει το 26-24 από τη γραμμή και περνάει στον πάγκο. Ακόμα 1'13" για το ημίχρονο.
21:50
Ο Φελντέιν ξέφυγε από τον Στρόμπερι όμως πάτησε γραμμή. Επίθεση για τους Πειραιώτες.
21:51
Ο Στρόμπερι... κατεβάζει τον Φελντέιν σε προσπάθεια του Δομινικανού να σκοράρει με λέι απ.
21:52
2/2 βολές από τον Φελντέιν (26-26, 19'28").
21:53
0/2 βολές για τον Γιανγκ, 8/14 βολές για τον Ολυμπιακό.
21:53
Ο Στρόμπερι κόβει εντυπωσιακά τον Γκιστ! Ημίχρονο στο ΣΕΦ (26-26).
21:55
Η στατιστική του πρώτου ημιχρόνου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
21:57
Θα μπορούσε να είναι και μία κόντρα στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ, όμως Σπανούλης και Ραντούλιτσα συναντιόνται κατευθείαν σε ντέρμπι
21:58

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 26-26 (ημίχ.)
Τα δεκάλεπτα: 14-12, 26-26.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 2,, Σπανούλης 2, Στρόμπερι, Τσαϊρέλης, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 9 (1), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 2, Χάκετ 2, Λοτζέσκι 3 (1).
Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς, Γιάνκοβιτς 3, Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 3, Φελντέιν 9 (1), Διαμαντίδης 5 (1), Γκιστ 2, Καλάθης 2, Κούζμιτς.

22:00
ΠΟΝΤΟΙ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Πρίντεζης: 9
Λοτζέσκι: 3
Χάκετ: 2
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Φελντέιν: 9
Διαμαντίδης: 5
Γιάνκοβιτς: 3
22:01
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Λοτζέσκι: 3
Μιλουτίνοφ: 3
Αγραβάνης: 2
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Φώτσης: 4
Γκιστ: 4
Ραντούλιτσα: 4
22:02
ΑΣΙΣΤ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Σπανούλης: 3
Χάκετ: 1
Γιανγκ: 1
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Καλάθης: 2
Φώτσης: 1
Φελντέιν: 1
22:03
ΚΟΨΙΜΑΤΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Στρόμπερι: 1
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ραντούλιτσα: 1
Πάβλοβιτς: 1
22:05
Ο Νικ Καλάθης προσπαθεί να σκοράρει μπροστά στον Γιώργο Πρίντεζη
22:07
Οι παίκτες στους πάγκους για τις τελευταίες οδηγίες από τους Σφαιρόπουλο και Τζόρτζεβιτς. Όλα έτοιμα για την έναρξη του β' ημιχρόνου στο ΣΕΦ.
22:08
Θυμίζουμε πως ο νικητής της αναμέτρησης θα ακολουθήσει τους ΠΑΟΚ, Άρη και Φάρο Κερατσινίου στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
22:09
Ο Μάντζαρης σταματάει τον αιφνιδιασμό του Παναθηναϊκού με φάουλ στον Φελντέιν.
22:10
Ο Κούζμιτς θα καρφώσει από την ασίστ του Φελντέιν.
22:10
Λοτζέσκι για τρεις μετά από ντρίμπλα, για το 29-28 (21'26").
22:11
Εν συνεχεία, κερδίζει φάουλ από τον Φελντέιν.
22:11
Ο Λοτζέσκι κερδίζει φάουλ από τον Πάβλοβιτς (2ο) και πάει στις βολές.
22:12
Ο Λοτζέσκι σκοράρει 5 σερί πόντους και ο Ολυμπιακός προηγείται με 31-28. 10/16 βολές για τους Πειραιώτες.
22:12
Συνεχίζουν την άμυνα με αλλαγές οι "ερυθρόλευκοι".
22:13
Ο Διαμαντίδης κερδίζει φάουλ από τον Σπανούλη και μειώνει σε 31-30 με 2/2 βολές.
22:14
Ο Φελντέιν αστοχεί ελεύθερος για τρεις όμως ο Γιάνκοβιτς μαζεύει το επιθετικό ριμπάουντ και σκοράρει για το 31-32 (22'57").
22:15
Η μπάλα βγαίνει εκτός από τα πόδια του Διαμαντίδη. Αλλαγή για τον Ολυμπιακό, με τον Μιλουτίνοφ στο παρκέ αντί του Γιανγκ.
22:16
Ο Λοτζέσκι χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Ραντούλιτσα στη θέση του Κούζμιτς.
22:17
Ο Διαμαντίδης κάνει το 31-34 με 1/2 βολές. Οι "πράσινοι" έχουν 14/20 βολές, 8/14 ο Ολυμπιακός.
22:17
Ήταν διακαής πόθος όλων των Παναθηναϊκών. Ο Νικ Καλάθης φορά και πάλι την "πράσινη" φανέλα
22:18
Ο Πρίντεζης σκοράρει και κερδίζει φάουλ από τον Ραντούλιτσα. Δικαίωμα για συμπληρωματική βολή από τον Έλληνα φόργουορντ.
22:18
Αστοχεί στην βολή, μένει το 33-34 (24'05").
22:19
Στο 33-35 ο Παναθηναϊκός, με 1/2 βολές του Ραντούλιτσα.
22:20
Ο Στρόμπερι αστοχεί για τρεις. 3/18 τρίποντα για τον Ολυμπιακό (17%)!
22:20
Ο Ραντούλιτσα κάνει βήματα.
22:21
Ο Πάτρικ Γιανγκ χρεώνεται με επιθετικό φάουλ στον Κούζμιτς στη διεκδίκηση του ριμπάουντ και στέλνει τον Σέρβο στις βολές.
22:22
1/2 βολές από τον Κούζμιτς, 33-36 ο Παναθηναϊκός.
22:22
Αγραβάνης αστοχεί ελεύθερος για τρεις.
22:23
Στο +5 ο Παναθηναϊκός (33-38, 26'03"), με τις βολές του Πάβλοβιτς.
22:24
2/2 βολές από τον Παπαπέτρου, ο οποίος μειώνει σε 35-38.
22:24
Ο Διαμαντίδης διαμορφώνει το 35-40 με 2/2 βολές. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει 8/10 βολές.
22:25
Ο Παπαπέτρου αστοχεί σε "νεκρό" χρόνο.
22:25
Ο Πάβλοβιτς αστοχεί ολομόναχος για τρεις από τη γωνία.
22:25
0/7 σουτ εντός πεδιάς από τον Μαυροβούνιο!
22:26
Ο Αθηναίου σκοράρει πίσω από τα 6μ.75 (38-40).
22:26
Ο Αγραβάνης προσπαθεί να σκοράρει στον αιφνιδιασμό και κερδίζει φάουλ από τον Καλάθη.
22:26
Τάιμ άουτ.
22:27
Ο Πάβλοβιτς έπεσε κατευθείαν στα βαθιά αναλαμβάνοντας όποτε χρειάζεται το μαρκάρισμα του Σπανούλη
22:28
Ολυμπιακός: 12/19 βολές, 7/18 δίποντα, 4/21 τρίποντα
Παναθηναϊκός: 20/28 βολές, 7/18 δίποντα, 2/12 τρίποντα
22:29
Ο Αγραβάνης μειώνει σε 39-40. Αμέσως μετά ο Πάβλοβιτς θα καρφώσει μετά την ασίστ του Καλάθη.
22:29
Ο Διαμαντίδης κλέβει και κερδίζει το φάουλ από τον Αθηναίου.
22:30
2/2 βολές από τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, ξανά στο +5 (39-44) οι φιλοξενούμενοι.
22:30
2/2 βολές από τον Χάκετ, για το 41-44.
22:31
Ακόμα 55" για την τρίτη περίοδο.
22:32
Air ball του Αθηναίου, σε προσπάθεια για τρεις. Ο Ολυμπιακός σουτάρει με 18% πίσω από τα 6μ.75 (4/22 τρίπ.).
22:33
Ο Κούζμιτς αστοχεί από κοντά.
22:33
Αγραβάνης σκοράρει σε "νεκρό" χρόνο, 44-44 στο 30'!
22:35
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 44-44 (30')
Τα δεκάλεπτα: 14-12, 26-26, 44-44.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 2, Στρόμπερι, Τσαϊρέλης, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 11 (1), Αγραβάνης 6 (1), Μάντζαρης 2, Χάκετ 4, Λοτζέσκι 8 (2), Αθηναίου 3 (1).
Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 4, Γιάνκοβιτς 5, Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 4, Φελντέιν 9 (1), Διαμαντίδης 13 (1), Γκιστ 2, Καλάθης 2, Κούζμιτς 3.
22:36
Ο Καλάθης βρίσκει τον Γιάνκοβιτς κι αυτός δίνει το προβάδισμα στους "πράσινους" με ανάποδο λέι απ (44-46).
22:37
0/2 βολές από τον Κούζμιτς.
22:37
Ο Μιλουτίνοφ κερδίζει το φάουλ από τον Κούζμιτς.
22:38
Ο Γιάνγκ ήρθε κι από νωρίς έδειξε ότι θέλει να συνδυάσει θέαμα και αποτελεσματικότητα
22:38
Ο Αγραβάνης χρεώνεται με αντιαθλητικό φάουλ στον Καλάθη.
22:39
1/2 βολές από τον γκαρντ του Παναθηναϊκού, επαναφορά για τους "πράσινους".
22:39
Ο Γιάνκοβιτς αστοχεί ελεύθερος για τρεις.
22:40
Ο Γιάνκοβιτς αποφεύγει τον Μιλουτίνοφ και στέλνει τη διαφορά στο +5 (44-49, 32'22").
22:41
Ο Λοτζέσκι αστοχεί σε τρίποντο κι εν συνεχεία χρεώνεται με φάουλ στον Διαμαντίδη.
22:42
Ακόμα 7'23" για το τέλος του προημιτελικού στο ΣΕΦ.
22:42
Γιάνκοβιτς και τρεις και 44-52!
22:43
Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού έχει 12 πόντους με 1/2 βολές (50%), 4/4 δίποντα (100%) και 1/3 τρίποντα (33%), συν 4 ριμπάουντ κι 1 κλέψιμο σε 14'01" συμμετοχής.
22:44
Ο Παναθηναϊκός σουτάρει με 20% πίσω από τα 6.75 (3/15 τρίποντα).
22:45
Επίσης οι "πράσινοι" τρέχουν σερί 8-0 στις αρχές της τέταρτης περιόδου.
22:45
Λάθος από τον Σπανούλη.
22:46
Φελντέιν για τρεις και 44-55 για τον Παναθηναϊκό! Η διαφορά για πρώτη φορά στο +11.
22:46
Ακόμα 5'20" για το τέλος.
22:46
ΛΑΘΗ
Ολυμπιακός: 13
Παναθηναϊκός: 16
22:47
Λάθος του Μάντζαρη, επίθεση για τον Παναθηναϊκό. Χωρίς πόντο ο Ολυμπιακός στα 5'07" της τέταρτης περιόδου!
22:47
Γιανγκ και Κούζμιτς έχουν δώσει πολλές μάχες σήμερα... Πιο θα βγει νικητής θα φανεί στο τέλος
22:48
Ο Πάβλοβιτς παίρνει τη βασική γραμμή και καρφώνει εντυπωσιακά για το +13 (44-57)!
22:48
Σκοράρει ξανά ο Πάβλοβιτς, στο +15 ο Παναθηναϊκός.
22:50

22:51
Ο Πρίντεζης μειώνει σε 46-59 με 2/2 βολές. Ακόμα 3'37" για τη λήξη.
22:51
Ο Γκιστ χρεώνεται με επιθετικό φάουλ.
22:51
Ο Φελντέιν καρφώνει στον αιφνιδιασμό, για το 46-61!
22:52
Ο Λοτζέσκι σκοράρει μπροστά στον Πάβλοβιτς και κερδίζει φάουλ από τον Μαυροβούνιο.
22:53
Ακόμα 2'47" για τη λήξη, ο Λοτζέσκι μειώνει σε 48-61 με έμμεσο τρίποντο.
22:54
0/2 βολές από τον Καλάθη.
22:54
Ο Στρόμπερι καρφώνει και ο Ολυμπιακός ρίχνει τη διαφορά στους 10 (51-61).
22:54
Ο Τζόρτζεβιτς καλεί τάιμ άουτ.
22:55
Ακόμα 2'19".
22:56
Ο Φελντέιν χρεώνεται με επιθετικό φάουλ στον Στρόμπερι, επίθεση για τον Ολυμπιακό.
22:56
Ο Πρίντεζης σκοράρει για το 53-61. Ακόμα 1'50".
22:57
Από το -15, στο -8 ο Ολυμπιακός.
22:57
Ο Καλάθης κάνει το 53-63.
22:57
Ο Λοτζέσκι στις βολές μετά το 4ο φάουλ του Πάβλοβιτς, ο οποίος δίνει τη θέση του στον Γιάνκοβιτς.
22:58
1/2 βολές από τον Λοτζέσκι (54-63).
22:58
Ο Τζέιμς Γκιστ χρεώνεται με βήματα στα 1'06" για το τέλος.
22:59
Ο Πρίντεζης παίρνει το φάουλ από τον Καλάθη και πάει στις βολές.
22:59
Ακόμα 50.9".
23:00
2/2 βολές από τον Πρίντεζη (56-63). Γρήγορο φάουλ του Χάκετ στον Καλάθη.
23:00
1/2 βολές από τον γκαρντ του Παναθηναϊκού, οι "πράσινοι" στο +8 (56-64).
23:01
Ο Σφαιρόπουλος καλεί τάιμ άουτ στα 47" για το τέλος.
23:02

23:02
Ο Πρίντεζης μειώνει σε 58-64. Φάουλ του Χάκετ στον Διαμαντίδη στα 33.8".
23:02
Έξω η πρώτη.
23:03
Μέσα η δεύτερη, 58-65.
23:03
Ο Λοτζέσκι κερδίζει φάουλ από τον Πάβλοβιτς, ο οποίος αποχωρεί με 5 φάουλ.
23:03
Μέσα η πρώτη.
23:04
Μέσα και η δεύτερη (60-65).
23:04
Φάουλ του Παπαπέτρου στον Γκιστ, στα 22.5".
23:04
Ευστοχεί στην πρώτη ο Αμερικανός.
23:04
Μέσα και η δεύτερη (60-67).
23:05
Ο Παπαπέτρου μαζεύει το επιθετικό ριμπάουντ μετά το άστοχο τρίποντο του Στρόμπερι και μειώνει σε 62-67. Τάιμ άουτ στα 12.1".
23:06
Ο Παναθηναϊκός δείχνει να "καθαρίζει" το παιχνίδι και η διάθεση των παικτών του Τζόρτζεβιτς είναι στο ζενίθ
23:06
Ο Παναθηναϊκός δείχνει να "καθαρίζει" το παιχνίδι και η διάθεση των παικτών του Τζόρτζεβιτς είναι στο ναδίρ
23:06
ΒΟΛΕΣ
Ολυμπιακός: 23/32
Παναθηναϊκός: 27/42

23:06
ΒΟΛΕΣ
Ολυμπιακός: 23/32
Παναθηναϊκός: 27/42

23:06
ΒΟΛΕΣ
Ολυμπιακός: 23/32
Παναθηναϊκός: 27/42
23:07
Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς πανηγυρίζει, καθώς όλα δείχνουν ότι η πρόκριση είναι προ των πυλών
23:08
Ο Καλάθης είχε 1/2 βολές. Ο Στρόμπερι προλαβαίνει να σκοράρει με coast-to-coast και να κάνει το 64-70. Ήταν το σκορ με το οποίο έληξε η αναμέτρηση.
23:11
Τα στατιστικά της αναμέτρησης στο ΣΕΦ.
23:12
Έτσι οι "πράσινοι" συμπληρώνουν το καρέ των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά τους ΠΑΟΚ, Άρη και Φάρο Κερατσινίου.
23:15
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 64-70
Τα δεκάλεπτα: 14-12, 26-26, 44-44, 64-70.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 2, Στρόμπερι 4, Τσαϊρέλης, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 19 (1), Αγραβάνης 6 (1), Μάντζαρης 2, Χάκετ 4, Λοτζέσκι 14 (2), Αθηναίου 3 (1).
Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 8, Γιάνκοβιτς 12 (1), Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 4, Φελντέιν 14 (2), Διαμαντίδης 16 (1), Γκιστ 4, Καλάθης 7, Κούζμιτς 3.

News 24/7

24MEDIA NETWORK