Παναθηναϊκός-Καβάλα 90-51

Σε τυπική διαδικασία μετέτρεψε τον ημιτελικό του Κυπέλλου με την Καβάλα ο Παναθηναϊκός. Οι "πράσινοι" πάτησαν από την αρχή το γκάζι και συνέτριψαν τους Μακεδόνες με 90-51 παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό της 10ης Μαρτίου.

Παναθηναϊκός-Καβάλα 90-51

Eτσι κρίθηκε

Πριν από τρεις ημέρες, στο αντίστοιχο παιχνίδι πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός μπήκε υπνωτισμένος στο παρκέ και μέχρι να επιβάλλει το δικό του ρυθμό, ίδρωσε. Αυτή τη φορά, τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά.

Οι πρωταθλητές δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην Καβάλα, πίεσαν ασφυκτικά στην άμυνα από την αρχή, έβγαλαν ελεύθερα σουτ και από το πρώτο, κιόλας, δεκάλεπτο εξασφάλισαν μεγάλη διαφορά (22-9). Η ομάδα του Ομπράντοβιτς συνέχισε στο ίδιο τέμπο τόσο στην άμυνα (πίεζε σχεδόν σ' όλη το γήπεδο συνεχώς) όσο και στην επίθεση και δεν είναι να απορεί κανείς πως η διαφορά έφτασε σε πολύ μεγάλα επίπεδα (35-13, 46-25, 62-30).

Προς το τέλος ένας καβγάς του Βουγιούκα με τον Ο'Μπράιντ ήρθε από το πουθενά για να χαλάσει, προς στιγμήν, το χαλαρό κλίμα αλλά φυσικά επί της ουσίας τίποτα δεν άλλαξε.

Σταρ

Στα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται ο Παναθηναϊκός χρειάζεται το σκορ του Ντέιβιντ Λόγκαν. Παιχνίδια σαν και αυτό κόντρα στην Καβάλα χρησιμεύουν στο να αποκτήσει ο Αμερικανός την απαραίτητη αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να βάλει μεγάλα σουτ σε μεγάλους αγώνες.

Aπογοήτευση

Ημιτελικός Κυπέλλου μέσα σ' ένα σκηνικό ρουτίνας με δύο ομάδες που της χωρίζουν έτη φωτός στη δυναμικότητα. Σ' άλλες χώρες, λίγο δυτικότερα, φάιναλ-8, γιορτή του μπάσκετ, αγωνία, σασπένς.

Σχόλιο

O Παναθηναϊκός διέθετε τη σοβαρότητα και την ποιότητα για να τελειώσει από νωρίς την υπόθεση-πρόκριση. Η ελλιπής Καβάλα έπαιξε για να βγάλει την υποχρέωση.

Τα δεκάλεπτα: 22-9, 46-25, 70-36, 90-51

Παναθηναϊκός-Καβάλα 90-51

Το live:

News 24/7

24MEDIA NETWORK