Σφαιρόπουλος: "Έχουμε πολλά να μάθουμε από το αποτέλεσμα"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εστίασε στην αστοχία των παικτών του από το τρίποντο για να εξηγήσει το μπλοκ άουτ του Ολυμπιακού στην τέταρτη περίοδο.

Σφαιρόπουλος: "Έχουμε πολλά να μάθουμε από το αποτέλεσμα"
Σφαιρόπουλος Ολυμπιακός

Δεν μπορούσε να είναι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και την απόδοση του Ολυμπιακού ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, αφού η ήττα συνδυάστηκε με την απώλεια ενός τίτλου.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού είπε στη συνέντευξη Τύπου: " Δυστυχώς δεν αρχίσαμε καλά τη χρονιά, αφού στόχο μας ήταν να προχωρήσουμε στο κύπελλο. Έτσι όμως όπως παίξαμε δώσαμε στον αντίπαλο το δικαίωμα να ξεφύγει και να πάρει μια δίκαιη νίκη. Εμείς αμυντικά μπορούμε να παίξουμε καλύτερα, το πρόβλημα όμως ήταν η επίθεση γιατί ο Παναθηναϊκός επέλεξα να παίξει με δύο παίκτες πάνω στο πικ εν ρολ και άλλους τρεις στη ρακέτα. Μας έδωσαν τα σουτ και το παιχνίδι κρίθηκε στην αστοχία μας απ' έξω. Όσο δεν μπαίνουν τα σουτ σε γεμίζει με άγχος. Ήταν κάτι που έφερε νευρικότητα και κολλήσαμε επιθετικά. Ταυτόχρονα μάς αδυνάτισε στην άμυνα και δώσαμε εύκολα καλάθια. Ήταν τότε που ο Παναθηναϊκός πήρε τη διαφορά.

Έχουμε πολλά να μάθουμε και είναι σημαντικό για μας ν' αναλύσουμε και να δούμε τι φταίει για να βελτιωθούμε. Είναι η αρχή της χρονιάς και θέλουμε να εντάξουμε όλους τους παίκτες στη φιλοσοφία της ομάδας. Θέλουμε άμεσα να εμφανιστούμε με το πρόσωπο που θέλουμε. Ήμασταν διατακτικοί και δεν είχαμε τις σωστές αποφάσεις. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Δεν είχαμε την ψυχραιμία και την ηρεμία να διαβάσουμε το αντίπαλο παιχνίδι. Το παιχνίδι κρίθηκε σε αυτό το κομμάτι, αφού δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας. Μπορούσαμε να διαβάσουμε καλύτερα το ματς. Το πιο σημαντικό είναι ενσωματωθούν τα νέα παιδιά στη φιλοσοφία. Πρέπει οι καινούργιοι να μάθουν τους παλιούς. Ήρθαν πολλά παιδιά που εμπιστευόμαστε. Δεν έχουμε μάθει να λειτουργούμε ακόμη αν κάτι δεν πάει καλά. Μέσα από τα παιχνίδια θα το βρούμε, ακόμη και κάτω από συνθήκες που δεν είναι ευνοϊκές".

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 64-70

News 24/7

24MEDIA NETWORK