Απεβίωσε ο Κώστας Πολίτης

Σαν να ήθελε να γιορτάσει την επέτειο του '87 ο Κώστας Πολίτης, έφυγε από τη ζωή τέσσερις ημέρες αφότου συμπληρώθηκαν 31 χρόνια από το εθνικό θρίαμβο στο Ευρωμπάσκετ.

Απεβίωσε ο Κώστας Πολίτης
Κώστας Πολίτης EUROKINISSI

Άλλη μία μεγάλη απώλεια για το ελληνικό μπάσκετ, άλλη μία πένθιμη ημέρα για τον ελληνικό αθλητισμό, καθώς ο Κώστας Πολίτης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών (γεννηθείς την 21η Μαρτίου του 1942 στην Αθήνα).

Ο κόουτς που οδήγησε την Εθνική ομάδα στον ευρω-θρίαμβο του 1987, της πιο σημαδιακής ημέρας για την ελληνική καλαθοσφαίριση, άφησε την τελευταία πνοή του τα ξημερώματα της Δευτέρας ταλαιπωρημένος από προβλήματα υγείας.

Μόλις τέσσερις ημέρες μάλιστα μετά τη συμπλήρωση 31 χρόνων από εκείνο το ανεπανάληπτο βράδυ της 14ης Ιουνίου του 1987. Τότε που ο ίδιος και οι παίκτες του ξεσήκωσαν ένα ολόκληρο έθνος, έβγαλαν μικρούς και μεγάλους στους δρόμους, τους έκαναν να παραληρούν.

Είχε αναλάβει τα ηνία του εθνικού συγκροτήματος το 1982 και ουσιαστικά δημιούργησε την ομάδα που έφερε ουκ ολίγες επιτυχίες από το 1986 και για μια γεμάτη 5ετία.

Πέρα από την εθνική ομάδα, ο Κώστας Πολίτης δούλεψε ακόμα τον Παναθηναϊκό (την ομάδα όπου πέρασε όλη την καριέρα του ως παίκτης), τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τη Νήαρ Ηστ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK