Αποκάλυψη: Ο Giannis, η Κίνα και το… ΝΒΑ

Όλη η αλήθεια για το επαγγελματικό ταξίδι του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Κίνα. Ποιος κάλεσε τον Έλληνα σταρ, τι ακριβώς έκανε στην... αχανή χώρα και πως προέκυψε το θέμα με την Εθνική ομάδα. Γράφει και αποκαλύπτει ο Γιάννης Ψαράκης.

Αποκάλυψη: Ο Giannis, η Κίνα και το… ΝΒΑ
giannis

Οι αυτόκλητοι υπερασπιστές και… συνήγοροι του Γιάννη Αντετοκούνμπο εδώ και αρκετό καιρό και ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του από την Εθνική σπεύδουν, μεταξύ πολλών άλλων, να δικαιολογήσουν το περιβόητο πια ταξίδι του στην Κίνα ως «επιβεβλημένο από το ΝΒΑ» και όχι για χάρη κάποιου χορηγού όπως είχαμε αναφέρει πριν δύο εβδομάδες εδώ κάτι που φυσικά δεν διαψεύστηκε.

Μόνο που όλο αυτό περί επιβεβλημένου από το ΝΒΑ ταξιδιού είναι η μισή αλήθεια. Πολύ απλά γιατί ο Αντετοκούνμπο ( και καλά έκανε ως σταρ του ΝΒΑ που συνάπτει συμφωνίες με διάφορες εταιρείες) πήγε στην Κίνα κατ’ αρχήν για χάρη ενός νέου του χορηγού. Της εταιρείας AQ-Support τα προϊόντα της οποίας αφορούν στην προστασία διάφορων σημείων του σώματος ( χέρια, πόδια, γόνατα, στήθος) με ειδικούς επιδέσμους.

Εταιρεία που εδρεύει στη Σανγκάη, είναι αμερικανικών συμφερόντων και δεν έχει ουδεμία άμεση σχέση με το ΝΒΑ. Το οποίο ΝΒΑ απλά ήταν ενήμερο για την παρουσία του στη Σανγκάη τις συγκεκριμένες ημερομηνίες και επί αυτή την ευκαιρία τον «χρησιμοποίησε» για ένα διήμερο εκδηλώσεων (18-19 Αυγούστου) υπό την αιγίδα του ΝΒΑ China μέσα στις οποίες εκδηλώσεις ήταν και γύρισμα διαφημιστικού σε… κουρείο.

Ο Γιάννης όπως είχαμε γράψει πριν δύο εβδομάδες και αναπαράχθηκε από πολλά ΜΜΕ δίχως φυσικά να διαψευστεί έλαβε μάλιστα –και καλά έκανε- αδρά αμοιβή για αυτό το ταξίδι. Που είχε να κάνει με την επικύρωση της συμφωνίας του με την εν λόγω εταιρεία (AQ-Support) της οποίας πλέον θα είναι παγκόσμιος «πρεσβευτής» των προϊόντων της.

Για τον λόγο αυτό παραχώρησε συνέντευξη Τύπου παρουσία του Τζένεραλ Μάνατζερ της εταιρείας Σου Γιτσιάν όπως μπορείτε να δείτε από το ρεπορτάζ κινεζικού site εδώ μαζί και σε βίντεο στο τέλος του άρθρου, ενώ όπως μπορείτε να δείτε από πολλά βίντεο στην επίσημη σελίδα της εταιρείας στο Sina Weibo (το… κινεζικό twitter) συμμετείχε σε διάφορες ακόμη εκδηλώσεις της εταιρείας. Όλα αυτά φορώντας τα μπλουζάκια και καπελάκια της εταιρείας, κραδαίνοντας τα προϊόντα της εταιρείας και πολλά άλλα.

Μία από αυτές ήταν και να δώσει το παρόν στο πρώτο παιχνίδι και να κάνει το τζάμπολ στο τουρνουά Jump-10 που επίσης δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το ΝΒΑ ( διοργανωτές ήταν κινεζική εταιρεία και ο Όντι Νόρις) είχε όμως με την εταιρεία AQ που σπονσάρισε το συγκεκριμένο τουρνουά ενώ ο ίδιος "πλασαρίσηκε" ως «πρεσβευτής του ΝΒΑ», εν γνώσει φυσικά του ΝΒΑ. Μάλιστα, όπως μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα σε βίντεο στη σελίδα της εταιρείας στο Weibo πριν το τζάμπολ μοίρασε στον κόσμο που είχε μαζευτεί στο γήπεδο των αγώνων προϊόντα της εταιρείας AQ.

Φυσικά και δεν κατακρίνουμε τον Γιάννη για την όποια συμφωνία του αφού είναι και δικαίωμά του και κάτι αναμενόμενο από τη στιγμή που είναι παγκόσμιου βεληνεκούς σταρ. Όταν όμως ένα τέτοιο ταξίδι, κανονισμένο από μήνες πριν, εν γνώσει του ότι θα συμπέσει με την προετοιμασία της Εθνικής επηρεάζει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, τότε, υπάρχει πρόβλημα. Αν, δε, όλα αυτά έχουν γίνει εν γνώσει της Ομοσπονδίας, τότε είναι υπόλογη και η ΕΟΚ που του επέτρεψε το ταξίδι εκτός και αν παραπλανήθηκε στο ότι ήταν επιβεβλημένη υποχρέωση του παίκτη απέναντι στο ΝΒΑ για το οποίο ΝΒΑ σε τελική ανάλυση «χρησιμοποιήθηκε» μόνο το διήμερο 18-19/8 ενώ από την Εθνική έλειψε μία ολόκληρη εβδομάδα...

Αν λοιπόν δεν υπήρχε αυτό το ταξίδι όλα θα ήταν διαφορετικά και σαφώς πιο διαφανή. Από το… ταξίδι αστραπή γιατρών των Μπακς που στην πορεία έγιναν η γυμνάστρια της ομάδας και πολλά άλλα αφού ο παίκτης θα ήταν στην Ελλάδα και όχι στη Σανγκάη με την επικοινωνία μαζί του τόσο προβληματική.

Όσον αφορά, δε, στο ταξίδι της Σούκι Χόπσον, γυμνάστριας των Μπακς, ήταν κάθε άλλο παρά… έκτακτο για να εξετάσει τον Γιάννη αφού η παρουσία της στις διήμερες εκδηλώσεις της ΝΒΑ China 18-19 Αυγούστου είχε προαγγελθεί (σύμφωνα με έγγραφο που έχουμε στα χέρια μας) προκειμένου να μιλήσει σε ειδική εκδήλωση για την εκγύμναση παικτών όπως ο Αντετοκούνμπο…

News 24/7

24MEDIA NETWORK