Αυτή είναι η λίστα με τους κορυφαίους free agents

Τι θα λέγατε αν μαθαίνατε ότι αυτή τη στιγμή στη μπασκετική αγορά κυκλοφορούν ελεύθεροι –τουλάχιστον- 13 διεθνείς Έλληνες μπασκετμπολίστες, οι 10 εκ των οποίων έχουν φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα είτε του Ολυμπιακού είτε του Παναθηναϊκού; O Γιάννης Ψαράκης παρουσιάζει τους κορυφαίους free agents.

Αυτή είναι η λίστα με τους κορυφαίους free agents

Προσθέστε, ότι εννέα από αυτούς έχουν προϋπηρεσία σε ομάδες και εκτός Ελλάδας αλλά και ότι οι 10 από αυτούς έχουν φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα ενός εκ των δύο «αιώνιων»!

Μιας λοιπόν και ο Αύγουστος είναι ο κατ’ εξοχήν μήνας των free agents όπου οι ομάδες (όχι μονο οι Ελληνικές) κάνουν τις τελευταίες τους… πινελιές για την ολοκλήρωση των ρόστερ ιδού η λίστα μας με τους κορυφαίους 14 ελεύθερους της αγοράς.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ FREE AGENTS

Στράτος Περπέρογλου (33, 2μ.03)

Γνωστός και μη εξαιρετέος. Εμεινε ελεύθερος από τη Μπαρτσελόνα και το όνομά του παίζει έντονα για τον Παναθηναϊκό με τον οποίο είχε αναφερθεί στο ξεκίνημα του καλοκαιριού ότι είχε έρθει σε προφορική συμφωνία. Εχει το πιο ψηλό κασέ από τους free agent λόγω εμπειρίας και προϋπηρεσίας (στους αιώνιους αλλά και σε Εφές, Μπαρτσελόνα).

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (33, 2μ.10)

Ο «Λου» πήγε, έφυγε και ξαναγύρισε πέρυσι στην ΑΕΚ όπου ολοκλήρωσε τη σεζόν αφού ενδιάμεσα έκανε ένα πέρασμα από την Κίνα και έγινε ο πρώτος Έλληνας που έπαιξε στο εν λόγω πρωτάθλημα. Θυμίζουμε ότι τη σεζόν 2015-16 πραγματοποίησε φοβερές εμφανίσεις με την ΑΕΚ ειδικά στο EuroCup και σίγουρα ενας παίκτης με το μπόι και την εμπειρία του «κολλάει» παντού.

Κωστής Βασιλειάδης (33, 2μ.01)

Εμεινε ελεύθερος πρόσφατα από την ΑΕΚ και σκέφτεται ακόμη και το εξωτερικό. Άλλωστε στο παρελθόν δοκίμασε σε αρκετές ομάδες (Ουνικάχα, Ομπραντόιρο, Μπιλμπάο,. Εφές). Μπορεί να μην έχει τη σπιρτάδα που είχε παλαιότερα αλλά παραμένει ένας έμπειρος μπόμπερ ειδικά από το τρίποντο.

Δημήτρης Μαυροειδής (32, 2μ.12)

Τρίτος παίκτης της λίστας που πέρυσι έπαιξε στην ΑΕΚ. Λέγεται ότι η Ενωση θα τον ανανεώσει αλλά όσο δεν το κάνει μπορούν να τον ορέγονται και άλλες ομάδες όπως για παράδειγμα η ιταλική Αβελίνο που ακούστηκε ότι τον θέλει. Ο Μαυροειδής διαθέτει μεγάλη εμπειρία και από την εκτός Ελλάδας θητεία του (Μπιλμπάο).

Γιάννης Αθηναίου (29, 1μ.94)

Μέχρι την άνοιξη ανήκε στο ρόστερ του Ολυμπιακού αλλά μετά από ένα «επεισόδιο» με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο τέθηκε στο περιθώριο και αποδεσμεύθηκε. Πέρυσι ήταν στη 12αδα της Εθνικής στο Προολυμπιακό, διαθέτει και εκτός Ελλάδας προϋπηρεσία (Ουσάκ, Μιλάνο).

Δημήτρης Κατσίβελης (26, 1μ.94)

Την προηγούμενη σεζόν ξενιτεύτηκε στην Αστάνα του Καζακστάν μαζί με τους Παπαθεοδώρου και Κασελάκη. Πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις αλλά είναι άγνωστο αν ο νέος τεχνικός Κώστας Φλεβαράκης ζητήσει την παραμονή του. Πρώην διεθνής και πρώην παίκτης και του Ολυμπιακού.

Βασίλης Καββαδάς (26, 2μ.06)

Ο Λευκαδίτης σέντερ έκανε πρόσφατα προσφυγή για να εξασφαλίσει τα χρήματά του από τον Άρη όμως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο παραμονής του στους κιτρινόμαυρους. Ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή του η ΑΕΚ αλλά η υπόθεσή του εξαρτάται από την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με άλλους παίκτες.

Νώντας Παπαντωνίου (27, 1μ.91)

Πέρυσι ξεκίνησε τη σεζόν στη Β Κατηγορία της Ισπανίας αλλά επέστρεψε στην Ελλάδα για τον Προμηθέα. Ο πάλαι ποτε πρωταθλητής Ευρωπης με την Εθνική Νέων του 2009 είναι σε ώριμη ηλικία, έχει μπόλικα… χιλιόμετρα εμπειρίας στο κοντέρ του αλλά και πάθος για μπάσκετ.

Ζήσης Σαρικόπουλος (27, 2μ.13)

Ο προ δεκαετίας εκλεκτός για το Jordan Classic στο Μιλάνο στα 27 του έχει προλάβει να παίξει στον Ολυμπιακό, να δοκιμάσει και σε άλλες ομάδες τις δυνάμεις του και να γινει και διεθνής. Παίκτης με μπόι 2μ.13 και στην ηλικία του θεωρητικά είναι περιζήτητος.

Πατ Καλάθης (32, 2μ.08)

Ο Πατ πέρυσι μας έφυγε νωρίς όταν άφησε τον Παναθηναικό για την ιταλική Καντού όπου πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις. Στην Ελλάδα έχει παίξει και σε Μαρούσι, Κολοσσό και στο εξωτερικό στην Αστάνα του Καζακστάν και στην ισραηλινή Χάιφα.

Δημήτρης Σταμάτης (21, 1μ.92)

Ο ταλαντούχος γκαρντ, μέχρι προ διετίας πρώτος σκόρερ των Εθνικών ομάδων Εφηβων και Νέων, μετά από τους Πανιώνιο και Κηφισιά πέρυσι έπαιξε στην Κύμη όπου φάνηκε περισσότερο στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Βασίλης Μουράτος (19, 1μ.93)

Μέχρι πρόσφατα ανήκε στον Ολυμπιακό. Την προηγούμενη σεζόν το πρώην βασικό στέλεχος της Εθνικής Εφήβων και πρόσφατα χρυσός με την Νέων, δόθηκε δανεικός στο Ψυχικό ενώ αποδεσμεύθηκε πριν λίγες εβδομάδες από τους ερυθρόλευκους.

Ιωάννης Δημακόπουλος (23, 2μ.18)

Ο μοναδικός παίκτης της λίστας που δεν έχει προυπηρεσία σε ομάδα της Α1 όμως παίκτης με μπόι 2μ.18 δεν περνά απαρατήρητος. Γιος του πρώην παίκτη Απόλλωνα Πάτρας και Παναθηναϊκού Δημήτρη Δημακόπουλου ο οποίος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο UC Ιρβάιν.

Photo Credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK