Δικαιουλάκος "Στοχεύουμε στην υπέρβαση"

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας γυναικών στο μπάσκετ, Τζώρτζης Δικαιουλάκος μίλησε για την πορεία της εθνικής ομάδας γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Δικαιουλάκος "Στοχεύουμε στην υπέρβαση"
INTIME SPORTS

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας γυναικών στο μπάσκετ, Τζώρτζης Δικαιουλάκος, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Παίξε μπαλίτσα", με τον Νίκο Γιαννόπουλο.

Για την πορεία της εθνικής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ουγγαρίας και της Ρουμανίας: "Κανείς δε μας πίστευε και όλοι μας θεωρούσαν αουτσάιντερ. Εμείς με τα κορίτσια προσπαθούμε να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό, χωρίς να έχουμε άγχος, και να ευχαριστιόμαστε κάθε παιχνίδι. Και επειδή οι παίκτριες έχουν εγωισμό, προσπαθούν περισσότερο, διότι θεωρούν ότι δεν αξίζουν το γεγονός ότι κανείς δεν τους δίνει τη δέουσα προσοχή. Εμείς το ευχαριστιόμαστε, παίζουμε για την πατρίδα μας και αυτό φαίνεται στο παρκέ".

Για το γεγονός ότι η ομάδα βασίζεται κυρίως στην άμυνά της: "Έτσι είναι η ομάδα από την πρώτη στιγμή, όταν αναλάβαμε με τον Κώστα Μίσσα πριν από περίπου δέκα χρόνια. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι σήμερα, διότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε σημαντικά προβλήματα, με κυριότερο αυτό στα ύψη. Για να γίνει κατανοητό είναι σα να πάμε σε ένα Ευρωμπάσκετ ανδρών με σέντερ ύψους 198 εκατοστών. Τέτοια ομάδα είμαστε και προσπαθούμε να καλύψουμε τις αδυναμίες μέσω της άμυνας, όπου… σκιζόμαστε. Επίσης, έχουμε και ελλείψεις, διότι δεν ήρθαν σημαντικές παίκτριες.

Στην επίθεση προσπαθούμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, παίρνοντας αυτοπεποίθηση από τις καλές μας άμυνες. Παραδοσιακά εμείς οι Έλληνες έχουμε "χτίσει" μία σχολή, όπου όλα ξεκινούν από την άμυνα. Αυτή άλλωστε είναι η κουλτούρα του πρωταθλητισμού, είτε μιλάμε για το ΝΒΑ, είτε για οποιαδήποτε άλλη λίγκα. Η άμυνα είναι αυτή που δίνει τα πρωταθλήματα και σχεδόν παντού το παίρνει η ομάδα που παίζει την καλύτερη άμυνα".

Για τη νίκη επί της Τσεχίας: "Η Τσεχία είναι υπερδύναμη, ήταν η φιναλίστ στο προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα, χάνοντας από τις Η.Π.Α. στον τελικό. Είναι χρόνια στα μετάλλια και οι περισσότερες αθλήτριες της κατέκτησαν την Ευρωλίγκα. Δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα να την κερδίζουμε με παίκτριες που δεν παίζουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με εξαίρεση την Καλτσίδου και τη Δημητράκου. Δεν είναι καθόλου απλό. Όπως επίσης δεν είναι εύκολο να παίζεις συνεχόμενα ματς με τα υψηλά στάνταρ απόδοσης. Εμείς κάναμε πολλά λάθη στο πρώτο ημίχρονο με τις Τσέχες, όταν και δεχθήκαμε κοντά στους 50 πόντους, ενώ στο δεύτερο βελτιώθηκε και δεχθήκαμε σχεδόν τους μισούς".

Για την ήττα από τη Γαλλία: "Κάναμε απίστευτη προσπάθεια με τη Γαλλία και κανείς δεν περίμενε να τη δυσκολέψουμε τόσο πολύ. Στο σημείο που περάσαμε μπροστά ήταν φανερός ο τρόμος στα μάτια των Γαλλίδων, αλλά η εμπειρία τους μέτρησε καθοριστικά. Η Γαλλία είναι το φαβορί για τον τίτλο, καθώς έχει ψηλές και δυνατές παίκτριες, που είναι και γρήγορες. Κάποιες άλλες ομάδες δεν έχουν καταφέρει να σταθούν απέναντί της ούτε για ένα δεκάλεπτο. Εμείς είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι με οτιδήποτε κάνουμε, ευχαριστιόμαστε κάθε φάση, με τα κορίτσια να πανηγυρίζουν και να ουρλιάζουν σε κάθε τάιμ άουτ που παίρνει ο αντίπαλος".

Για τον αγώνα με το Μαυροβούνιο που θα κρίνει την πρόκριση στην οκτάδα: "Δεν έχουμε πολλά να αλλάξουμε, μια και το Μαυροβούνιο παίζει ένα συγκεκριμένο στυλ και δεν είναι τόσο απρόβλεπτο σε σχέση με άλλες ομάδες. Οι παίκτριές του είναι πιο πειθαρχημένες στο παιχνίδι τους, αλλά ξέρουν πολύ καλά τα βασικά. Εμείς πάμε για τη νίκη και είμαστε ικανοί να νικήσουμε τον οποιονδήποτε. Για εμάς θα είναι εκπληκτικό να μπούμε στην οκτάδα, αλλά εκτός από τη νίκη χρειάζεται να είμαστε και τυχεροί με έναν ευνοϊκό συνδυασμό αποτελεσμάτων. Θα είναι μία υπέρβαση, όχι μόνο για όσα έχουμε πει μέχρι στιγμής, αλλά και διότι οι άλλες ομάδες έχουν και μία Αμερικανίδα, με διαβατήρια που βγήκαν σε μία… νύκτα. Και δε μιλάμε για τυχαίες παίκτριες, αλλά αυτές που παίζουν στο WNBA. Αθλήτριες που είναι επιπέδου Ντουέιν Ουέιντ, αν θέλουμε να τις συγκρίνουμε με το αντρικό, που παίρνουν περισσότερα χρήματα από τις ομοσπονδίες σε σχέση με το WNBA και για αυτό παίζουν. Εμείς να φανταστείτε παλεύουμε χωρίς καν τις δικές μας αθλήτριες".

News 24/7

24MEDIA NETWORK