To "σήκωσε" το Ελληνικό

To Ελληνικό είναι ο πρωταθλητής Ελλάδος στο μπάσκετ γυναικών, καθώς ύστερα από ένα συναρπαστικό ματς, επικράτησε με 62-61 του Παναθηναϊκού και κατέκτησε το τρόπαιο με 3-2 νίκες. Μεγάλη πρωταγωνίστρια η Ανθή Μπαλτά, η οποία "σκότωσε" τις "πράσινες" πίσω από τα 6.75.

To "σήκωσε" το Ελληνικό
INTIME SPORTS

Το Ελληνικό πανηγυρίζει την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου νταμπλ, αφού κέρδισε -στον τρίτο τελικό της Α1 Γυναικών- τον Παναθηναϊκό, με 62-61. Η αναμέτρηση, που διεξήχθη στο κλειστό της Αργυρούπολης, ήταν συγκλονιστική, με την Ανθή Μπαλτά να είναι αυτή που έκανε τη διαφορά, για την ομάδα της Ελένης Καπογιάννη.

Η αρχηγός των "μπλε" πέτυχε 5 τρίποντα στο παιχνίδι, αποτελώντας τον βασικότερο λόγο για τον οποίο η ομάδα της επέστρεψε από το -13 (12-25) του 13ου λεπτού. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε, βλέπετε, εντυπωσιακά το παιχνίδι, αλλά σταδιακά έχασε τον έλεγχο του ρυθμού. Από τη στιγμή μάλιστα που πέτυχε μόλις έναν πόντο σε διάστημα έξι λεπτών στο δεύτερο δεκάλεπτο (από το 13' μέχρι το 19'), ήταν δύσκολο να κρατηθεί μπροστά στο σκορ.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το Ελληνικό στο +1 (31-30), την ώρα που όλα έδειχναν πως η επανάληψη θα ήταν εξίσου εντυπωσιακή. Όπως κι έγινε! Οι "πράσινες" κρατούσαν μεν την επαφή τους με το σκορ, αλλά όσο δεν έπαιρναν σκορ από τις γκαρντ τους (σ.σ.: η Καλέντζου δημιουργούσε για τις ψηλές), αυτό δεν ήταν δύσκολο.

Προς στιγμήν βέβαια, ο τραυματισμός της Τζόνσον (στο 27') "πάγωσε" το Ελληνικό, που έδειχνε να μένει από επιλογές στην επίθεση. Μετά από περίπου οκτώ αγωνιστικά λεπτά όμως, η Αμερικανίδα επέστρεψε στο παρκέ, πέτυχε εφτά σερί πόντους και κάπως έτσι ήρθε το +3 (56-53) του 36ου λεπτού. Το οποίο στη συνέχεια μεγάλωσε, χάρη σε δύο σερί τρίποντα της Μπαλτά (62-56 στο 38').

Στα τελευταία δύο λεπτά, ο Παναθηναϊκός πέτυχε πέντε σερί πόντους, συμπεριλαμβανομένου και του τριπόντου της Σλούκα στα 2'', αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή. Το Ελληνικό κράτησε το προβάδισμα, κέρδισε με 62-61 και στέφθηκε νταμπλούχος για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Τα δεκάλεπτα: 10-13, 31-30, 46-42, 62-61.

Διαβάστε ακόμη

Η "χρυσή Βίβλος" της Α1 μπάσκετ γυναικών

News 24/7

24MEDIA NETWORK