Γιαννάκης: "Για να συμμετάσχεις στην Εθνική πρέπει να κληθείς"

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης απάντησε με τρόπο στις πιθανότητες που υπάρχουν να γυρίσει ως ομοσπονδιακός προπονητής στην Εθνική ομάδα μπάσκετ.

Γιαννάκης: "Για να συμμετάσχεις στην Εθνική πρέπει να κληθείς"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στον "Real Fm" μίλησε ο Παναγιώτης Γιαννάκης με αφορμή την ολοκλήρωση του ολυμπιακού τουρνουά. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην τελευταία ήττα των Αμερικανών το 2006 από την Εθνική και απάντησε στο καυτό ερώτημα της ενδεχόμενης επιστροφής του στην "επίσημη αγαπημένη".

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΝΙΣΕ:

Για τον ημιτελικό στη Σαϊτάμα: " Οι ΗΠΑ τότε είχαν από τις καλύτερες ομάδες που έχουν παρατάξει ποτέ. Σε αντίθεση με αυτή την τελευταία, που θα μπορούσε να έχει χάσει. Δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Μπορεί στον τελικο να νίκησαν εύκολα, όμως στη διάρκεια του τουρνουά είχαν σκαμπανεβάσματα. Έπαιζαν πολύ ατομικά, αλλά παρ' όλα αυτά οι ομάδες με ταλέντο, όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Σερβία, η Αυστραλία, δεν κατάφεραν να τους δημιουργήσουν πρόβλημα. Δεν είχαν την πίστη ότι θα τα κατάφερναν, γι' αυτό δεν τα κατάφεραν. Εμείς σε εκείνο τον ημιτελικό δείξαμε υπομονή, επιμονή και τεράστια συγκέντρωση. Παίζαμε με 11 παίκτες, γιατί ο Ζήσης ήταν τραυματίας, και όλοι είχαν ρόλο στην ομάδα. Όλοι έδωσαν πολύ σημαντικά στοιχεία".

Για τους λόγους για τους οποίους η Εθνική μας απέτυχε στο πρόσφατο προολυμπιακό: " Κάποιες στιγμές χάνουμε λίγο τον προσανατολισμό μας και δεν καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλη σημασία έχει να έχουμε ένα σταθερό τρόπο να παίζει η ομάδα. Έχουμε ταλέντο. Με υπομονή κι επιμονή μπορόυμε να φτάσουμε πάλι ψηλά. Θα μπορούσαμε να είμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να έχουμε καλή παρουσία. Η Κροατία δεν υπερτερούσε. Οι άνθρωποι που δουλεύουν με την ομάδα ξέρουν περισσότερα για το τι δεν πήγε καλά. Πολλές φορές πάντως βρεθήκαμε με άγχος και ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες".

Για το αν θέλει να επιστρέψει στον πάγκο της Εθνικής: " Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπώ το παιχνίδι, έχω υπηρετήσει την Εθνική όσο το δυνατόν καλύτερα. Δεν θέλω να φέρνω σε δύσκολη θέση κανέναν. Καθένας έχει το ρόλο του στο χώρο. Για να συμετάσχει κανείς στην Εθνική πρέπει να κληθεί να συμμετάσχει. Κι αυτή είναι δουλειά ανθρώπων που ξέρουν πολύ καλύτερα ποιο είναι το καλό της Εθνικής. Η ομοσπονδία έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια για το καλό της Εθνικής, ελπίζουμε να συνεχίσει η ομάδα να βρίσκεται σε υψηλο επίπεδο".

Για το πότε πρέπει να σταματά ένας παίκτης από την Εθνική ομάδα: " Στην Εθνική παίζεις εφόσον θεωρούν κάποιοι ότι μπορείς να παίξεις. Εγώ πάντα πίστευα ότι πρέπει να παίζεις στην Εθνικη όποτε σε καλούν. Είναι ιδιαίτερη τιμή και το ξέρουν όλοι. Από εκεί και πέρα δεν μπορεί κανείς να ξέρει σε ποια κατάσταση είναι το σώμα ή το μυαλό του καθενός. Πρέπει πάντως να εκτιμάμε αυτό που έχουμε πάρει από όλα αυτά τα παιδιά".

News 24/7

24MEDIA NETWORK