Γκάλης για reunion, Σπανούλη, Γιάννη και "αιώνιους"

Ο Νίκος Γκάλης μιλά για τον Αντετοκούνμπο, τον Σπανούλη, τους "αιώνιους" και απαντά στο αν θα έδινε το παρών σε αγώνα για την επέτειο των 30 ετών από το έπος του 1987.

Γκάλης για reunion, Σπανούλη, Γιάννη και "αιώνιους"

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, ο Νίκος Γκάλης σχολιάζει την επικαιρότητα στο μπάσκετ, ενώ θυμάται και τις ημέρες της δόξας του. Τι λέει για Σπανούλη, Αντετοκούνμπο, "αιωνίους", αλλά και το ενδεχόμενο να ξαναβάλει σορτς και αθλητικά παπούτσια για ένα ακόμη ματς...

Για το αν θα αγωνιζόταν ξανά για την επέτειο 30 ετών από το έπος του 1987: "Αν ήταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης και τα άλλα παιδιά, έτσι ναι".

Για τον Αντετοκούνμπο: "Πρώτα από όλα είναι μικρό παιχνίδι, μόλις 22 χρόνων. Είναι μεγάλο ταλέντο και βλέπω ότι είναι και καλό παιδί. Η Εθνική δεν έχει άλλη επιλογή, πρέπει να βασιστεί στον Γιάννη κι όλοι να έχουν τους ρόλους τους. Αυτός θα πρέπει να έχει το μυαλό του να αλλάξει λίγο το παιχνίδι του. Δεν είναι απόλυτο αυτό ότι παίζει με ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού. Οι μεγάλοι παίκτες προσαρμόζονται. Από ότι βλέπω είναι καλό παιδί., από μόνος του θα προσαρμοστεί και θα προσφέρει στην Εθνική αυτό που μπορεί. Χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό το παιδί γιατί ξέρω ότι δεν τα είχε όλα από μικρός. Μεγάλωσε δύσκολα όπως και εγώ. Ταυτίζομαι με τον Γιάννη. Δεν ανησυχώ γι’ αυτόν, γιατί τα κατάφερε μόνος του".

Για τον Σπανούλη: "Ο Σπανούλης έχει αποδείξει ότι είναι ηγέτης. Μπορεί να μην είναι ο παίκτης με τις μεγάλες αθλητικές ικανότητες, αλλά ξέρει στις κρίσιμες στιγμές τι να κάνει με την μπάλα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι ψυχρός, έχει αυτοπεποίθηση, δεν φοβάται και παίρνει τις σωστές αποφάσεις με την μπάλα στα χέρια".

Για την αγωνιστική κατάσταση των "αιωνίων" φέτος: "Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα, όπως ξέρουμε τα δυο τελευταία χρόνια. Ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε. Θα είναι και οι δύο στο κόλπο για το κυνήγι του τροπαίου και σίγουρα διεκδικούν μια θέση στο Final Four. Το οικονομικό παίζει μεγάλο ρόλο στο επαγγελματικό μπάσκετ, έτσι όπως έχει εξελιχθεί στις μέρες μας. Δεν είναι τυχαίο τα περισσότερα χρήματα πέφτουν σε αυτές τις δύο ομάδες".

News 24/7

24MEDIA NETWORK