Η ΕΟΚ θέλει πίσω την Α1

Η ΕΟΚ εξακολουθεί να ελέγχει αποκλειστικά θα έλεγε κανείς το ελληνικό μπάσκετ αλλά και όλους τους επαγγελματικούς συλλόγους από την Α1 έως τα τοπικά. Πως σχετίζεται αυτό με τη διαδοχή του Γιώργου Βασιλακόπουλου, ο ρόλος του Μιχάλη Μελή και οι νέοι...παίκτες που στηρίζουν την ομοσπονδία.

Η ΕΟΚ θέλει πίσω την Α1
Βασιλακόπουλος

Μοιάζει μονόδρομος για το ελληνικό μπάσκετ να βγάλει νέους παίκτες, όμως οι καθ ’ύλην αρμόδιοι όταν μιλάνε για νέους παίκτες δεν εννοούν «νεαρούς» αθλητές.

Αυτή τη στιγμή το ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια της ΕΟΚ και των ανθρώπων του προέδρου της, ο ίδιος δεν θέλει να ασχοληθεί άμεσα και με την επίδειξη δύναμης για την επιλογή ομάδας στην Α1, απλά επιβεβαιώνουν τον έλεγχο όλων των επαγγελματικών συλλόγων από την Α1 ως τα περισσότερα τοπικά. Το έκανε έκων άκων με τις πρόσφατες εκλογές.

Οι έμπειροι παράγοντες της ΕΟΚ πλέον έχουν συγκεκριμένο σχεδιασμό σύμφωνα με τους "κύκλους" τους, μακρόπνοο μάλιστα. Και δεν αφορά την βελτίωση του επιπέδου των εθνικών ομάδων, του αθλήματος γενικότερα, όπως ήταν τα τελευταία χρόνια η αποστολή, όσο πώς όταν έρθει η ώρα, δεν θα υπάρχει κανείς απέναντί τους.

ΔΙΑΔΟΧΗ ΚΑΙ... ΙΣΧΥΣ

Υπάρχουν δύο παράμετροι που απασχολούν τους ανθρώπους της ΕΟΚ. Η διαδοχή του Γιώργου Βασιλακόπουλου και την υλοποίηση του κεντρικού σχεδιασμού να επιστρέψει η Α1 στις αγκαλιές της.

Αναφορικά με το πρώτο σκέλος, γνωρίζουν πως ο ισχυρός παράγοντας της ομοσπονδίας, πιθανώς και να μην επιλέξει κάποιον να τον διαδεχτεί οπότε γνωστοί ή άγνωστοι στο ευρύ κοινό παράγοντες δουλεύουν για την επόμενη ημέρα. Και η επόμενη ημέρα θέλει την ανεύρεση εκείνων των ανθρώπων που έχουν την όρεξη να χρηματοδοτήσουν τις ομάδες τους με πολλά χρήματα.

Πού καταλήγουν οι επενδύσεις; Στην Α1 και γι αυτό η ΕΟΚ ανακοίνωσε επιτροπή-ταπείνωσης των επαγγελματικών ομάδων. Πρόεδρος ο ευφυής και πολύπειρος Τάκης Τσαγκρώνης, αντιπρόεδρος ο ...πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Μιχάλης Μελής και παρών ο πανίσχυρος και ικανότατος αλλά όχι τόσο γνωστός στο ευρύ κοινό ταμίας της ΕΟΚ Δημήτρης Μπασούρης. Οι κ.κ. Αλεξόπουλος και Ψαράκης ολοκληρώνουν την επιτροπή η οποία όμως σταματά στα τρία πρώτα ονόματα.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΣΑΚΕ

Ο Μιχάλης Μελής αποτελεί προσωπική επιλογή για τον ΕΣΑΚΕ του Γιώργου Βασιλακόπουλου και όπως διατείνονται από την ΕΟΚ το γεγονός πως δεν είχε πρόβλημα να θέσει εαυτόν κάτω από τον εκπρόσωπο της ομοσπονδίας στην επιτροπή, επιβεβαιώνει την απόλυτη αποδοχή του ρόλου του.

Η δε πρόσκληση ενδιαφέροντος απεστάλη προσεκτικά συλλόγους με βαρύ όνομα, σε συλλόγους από ενώσεις φιλικές στην ΕΟΚ και κυρίως σε νέους...παίκτες. Παίκτες οι οποίοι στηρίζουν την ομάδα τους ανιδιοτελώς και αυτούς θέλει να φέρει κοντά της η ομοσπονδία.

ΝΕΑ ΕΣΟΔΑ

Παίκτες οι οποίοι βάζουν απίστευτα ποσά σε ομάδες της Α2 χωρίς κάποιον έλεγχο, χωρίς κάποια εξήγηση, χωρίς κάποια...απόδειξη. Και το μοντέλο αυτού του «εικονικά» ερασιτεχνικού πρωταθλήματος είναι οδηγός για το masterplan.

Η ΕΟΚ θέτει έναν κεντρικό στόχο, να πάρει πίσω την Α1, να διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά, τις διαφημίσεις, τα πρόστιμα και τελικά να αποκτήσει πάλι την οικονομική επιφάνεια που απώλεσε με την κρίση εξαιτίας σειράς κακών χειρισμών-εκτιμήσεων από την πλευρά της. Είναι ο μοναδικός τρόπος η ομοσπονδία να βρει έσοδα και να μπορεί να ξεκινήσει την ανοικοδόμηση του ίδιου του σπορ όπως την βλέπει η ίδια.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΡΑΝΤΑΡ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Το μοναδικό...εμπόδιο είναι το άγνωστο της αντιμετώπισης από τον υφυπουργό ενός εγχειρήματος, καθώς έξωθεν ο Σταύρος Κοντονής δέχεται πιέσεις να ασχοληθεί και με ζητήματα του μπάσκετ(οικονομικά ομοσπονδίας και συλλόγων, κόντρα με ΟΔΚΕ, τηλεφωνικές συνομιλίες που κυκλοφόρησαν με οσμή στημένων).

Αρκετός "κόσμος" κρατάει όσο γίνεται το μπάσκετ κάτω από το ραντάρ όμως ουδείς μπορεί να γνωρίζει για πόσο. Γι αυτό και η ΕΟΚ, δεν θα κινηθεί επίσημα, υπάρχει δε και το παρόν νομοθετικό πλαίσιο, αφήνοντας τον Μιχάλη Μελή να προωθήσει την κατάλληλη στιγμή την συγκεκριμένη πρόταση στις ομάδες της Α1.

Για να είμαστε στη safe side, από τη θεωρία στην πράξη υπάρχει δρόμος, όμως η πρόσφατη επιτυχία με τις πιέσεις σε μεγάλους συλλόγους να παρατήσουν την Ευρωλίγκα, ανεβάζει το ενδιαφέρον

News 24/7

24MEDIA NETWORK