Η Εθνική του... 2025

Το Contra.gr κοιτάει μπροστά και προβλέπει την Εθνική των ανδρών που, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα "σαρώνει" στο διάβα της. Η 12άδα στο Ευρωμπάσκετ του... 2025!

Η Εθνική του... 2025
Ελλάδα εθνική μπάσκετ

Αν εφέτος η πληρέστερη Εθνική των τελευταίων είναι από τα μεγάλα φαβορί για μετάλλιο, αν όχι το χρυσό, στο προσεχές Ευρωμπάσκετ, σε δέκα χρόνια από σήμερα (θέλουμε να πιστεύουμε ότι) δεν θα έχει αντίπαλο.

Ο θρίαμβος των Εφήβων στο Πανευρωπαϊκό του Βόλου (αλλά και οι εμφανίσεις τους στο Παγκόσμιο της Κρήτης) ήταν μια καλή αφορμή να θυμηθούμε πως η δεξαμενή του ελληνικού μπάσκετ δεν στερεύει από ταλέντο.

Άσχετα από την εκάστοτε επιτυχία που ενδέχεται να σημειώσει μία "μικρή" εθνική, επιτυχία που φυσικά εξαρτάται από συγκυρίες αγωνιστική και μη, αυτό που μένει όταν κλείσουν τα φώτα είναι η εξασφαλισμένη παραγωγή μπασκετικών προτύπων, η οποία δεν σταματάει από κλάση σε κλάση. Από τον Παπαλουκά, τον Διαμαντίδη και τον Σπανούλη φτάσαμε στον Χαραλαμπόπουλο και τον Παπαγιάννη σε χρόνο ρεκόρ.

Το ίδιο γρήγορα, να είστε σίγουροι, θα φτάσουμε και στην Εθνική του 2025. Την Εθνική που θα έχει κληρονομήσει ό,τι της άφησαν οι προηγούμενες γενιές και (προβλέπουμε ότι) θα σαρώνει. Αρκεί άπαντες να μείνουν υγιείς, τη σημαντικότερη παράμετρο στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Δείτε μια δυνητική 12άδα που δημιουργήσαμε και θα πειστείτε. Δίχως αυτό να σημαίνει πως άλλα τόσα και περισσότερα νέα παιδιά δεν θα μπορέσουν να συνυπάρχουν στην ίδια ομάδα.

Γιάννης Αντετοκούνμπο (SF-PF): Το 2025 θα είναι 30 στα 31 και θα βρίσκεται στο ζενίθ της λαμπρής καριέρας του. Ποιος ξέρει, ίσως έχει ήδη κατακτήσει κάποιο δαχτυλίδι πρωταθλητή είτε με τους Μπακς είτε με άλλη ομάδα του ΝΒΑ. Θα είναι ο ηγέτης!

Η Εθνική του... 2025
Αντετοκούνμπο Εθνική μπάσκετ INTIME SPORTS

Ιωάννης Παπαπέτρου (SF): Οι τραυματισμοί τον έχουν ταλαιπωρήσει στο ξεκίνημα της επαγγελματικής πορείας του, έως τότε ωστόσο ο πιο ταλαντούχος παίκτης της γενιάς του θα έχει πάμπολλες ευκαιρίες ν' αποδείξει ότι ο ντόρος που έγινε γύρω από το όνομά του δεν ήταν τυχαίος. Θα είναι και αυτός 31.

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (PF): Έχοντας εξελίξει το ταλέντο του, δουλέψει τις αδυναμίες του και καθιερωθεί στο "4", θα είναι στα 28 του ο επί χρόνια ηγέτης του Παναθηναϊκού, αυτός που θα φέρει τον τίτλο του αρχηγού, που θα εμπνέει τους νεότερους και θα λειτουργεί ως ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ή ο Δημήτρης Διαμαντίδης εντός κι εκτός παρκέ.

Δημήτρης Αγραβάνης (PF-C): Ακόμη δεν έχει δυναμώσει για να παίξει 5άρι, αλλά έχει όλο το χρόνο να το κάνει. Το γεγονός ότι έχει ήδη γίνει ντραφτ τού δίνει έξτρα κίνητρο να δουλέψει. Έχοντας το 2025 μπει στην τέταρτη 10ετία της ζωής του, θα είναι ένας ολοκληρωμένος και σύγχρονος ψηλός.

Γιώργος Παπαγιάννης (C): Το μπάσκετ είναι το άθλημα των (πολύ) ψηλών και στα 28 του Έλληνας σέντερ είναι πολύ πιθανό να έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για την Εθνική. Είναι σίγουρο ότι η σκληρή δουλειά θα του ανοίξει το δρόμο για το ΝΒΑ, το οποίο απ' όταν ήταν 16 και πήγε στις ΗΠΑ περιστρέφεται στο μυαλό του.

Η Εθνική του... 2025
Παπαγιάννης Ελλάδα Εθνική μπάσκετ INTIME SPORTS

Κωνσταντίνος Μήτογλου (PF): Στα 29 του ο Θεσσαλονικιός πάουερ φόργουορντ θα έχει τελειώσει τις σπουδές του στο Ουέικ Φόρεστ που ήδη φοιτάει, θα έχει γίνει ντραφτ και έχει ρόλο σε μια ομάδα ΝΒΑ. Αν όχι, θα βρίσκεται στην Ευρώπη, σε μια ομάδα υψηλού επιπέδου και είναι το βασικό 4άρι της.

Τάιλερ Ντόρσεϊ (G): Η Εθνική θέλει το Αμερικανάκι της. Ο ομογενής γκαρντ με τη σπιρτάδα στο βλέμμα, την εκρηκτικότητα, το δυνατό πρώτο βήμα, την ευελιξία κινήσεων και τα ηγετικά χαρακτηριστικά θα είναι στα 29 του ένα πολύτιμο κομμάτι της "επίσημης αγαπημένης".

Λευτέρης Μποχωρίδης (PG): Δεν ξέρουμε αν θα έχει φτάσει στο επίπεδο του Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά στα 30 του οφείλει να είναι ένας ολοκληρωμένος πλέι μέικερ. Αριστερόχειρας, με δυνατό σημείο του το σουτ από το τρίποντο και το διάβασμα του παιχνιδιού απέναντι σε οργανωμένες άμυνες. Κομβικός στο σετ ρυθμό.

Βασίλης Μουράτος (G): Ο... Βαγγέλης Μάντζαρης του 2025. Ένας 28χρονος πλέι μέικερ με το μυαλό στο κεφάλι, έφεση στην άμυνα και αξιόπιστο σουτ. Ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε να ψάξει πολύ για τον αντικαταστάτη του "Ευαγγελίνιο" από τη στιγμή που είχε ήδη στις τάξεις του τον επόμενο.

Δημήτρης Μωραΐτης (G): Σε περίπτωση που έχει καταφέρει να δικαιώσει όλους εκείνους που τον χαρακτηρίζουν ως ένα γκαρντ με τεράστια χαρίσματα, στα 26 του θα έχει το ρόλο του μαέστρου στο ρόστερ της ΑΕΚ. Κοινώς θα έχει βγάλει τα λεφτά που ξοδεύτηκαν γι' αυτόν εκείνο το μακρινό καλοκαίρι του 2005.

Η Εθνική του... 2025

Γιώργος Τσαλμπούρης (PF-C): Αφού έχει βάλει στις κινήσεις του το παιχνίδι με πλάτη και έχει γίνει... διπλάσιος σωματικά, ο Βεροιώτης σέντερ θα είναι μεταξύ των πιο ποιοτικών ψηλών στο παγκόσμιο μπάσκετ. Αν θα παίζει στην Ελλάδα, σε ευρωπαϊκή ομάδα ή στο ΝΒΑ, θα είναι θέμα δικών του επιλογών και δουλειάς.

Κώστας Αντετοκούνμπο (SF): Ο Βενιαμίν της Εθνικής. Χάρη στα τρομερά προσόντα του, θα έχει βαδίσει στα χνάρια του μεγαλύτερου αδερφού του και μέσα από την κολεγιακή διαδικασία θα έχει βρει καλό συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Σαν τους Γκασόλ ένα πράγμα η οικογένεια Αντετοκούνμπο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK