Κατσικάρης: "Διαφορετικός εφέτος ο Giannis"

Ο Φώτης Κατσικάρης βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να έχει δια ζώσης επαφές με τους Γιάννη Αντετοκούνμπο, Κώστα Παπανικολάου και τους υπόλοιπους διεθνείς που αγωνίζονται στις ΗΠΑ

Κατσικάρης: "Διαφορετικός εφέτος ο Giannis"

Διαβάστε τι δήλωσε αναλυτικά στο sport24 radio σχετικά:

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: "Είναι ένας διαφορετικός παίκτης. Εδώ ήταν διαφορετικός από τις 20 Ιουλίου μέχρι να παίξουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ειδικά φέτος έχει διαφορετικό ρόλο, νιώθει καλύτερα στο γήπεδο. Έπαιξε και στο "4" λόγω των τραυματισμών και βρήκε περισσότερους χώρους για ένας-εναντίον-ενός , κάτι που τον βολεύει γιατί είναι πολύ μακρύς και τελειώνει φάσεις αριστερά-δεξιά.

Το μειονέκτημα του είναι το μακρινό σουτ, αλλά το δουλεύει συνέχεια. Ειδικά στο διεθνές μπάσκετ θα χρειάζεται προσαρμογή, γιατί οι ομάδες ξέρουν να εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες των παικτών. Ωστόσο αυτό που πρέπει να κάνει είναι να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να μάθει να σουτάρει χωρίς να σκέφτεται, για να έχει καλύτερο ρυθμό. Εξάλλου η μηχανική του είναι πολύ καλή. Παρακολουθώ στενά την εξέλιξη του και είχα την ευκαιρία στο Λονδίνο να μιλήσω με τους προπονητές του. Ο Γιάννης έχει όχι έναν, αλλά δύο προπονητές να ασχολούνται διαρκώς μαζί του και να προσπαθούν να βελτιώσουν το παιχνίδι του. Είναι στο επίκεντρο. Τους έχει κερδίσει επειδή είναι ένας χαρακτήρας χαμηλών τόνων. Τον λατρεύουν εδώ".

Για τον Κώστα Παπανικολάου: "Οι Ρόκετς έκαναν κάποιες κινήσεις που δεν του επέτρεψαν να έχει πολύ χρόνο συμμετοχής. Παρόλα αυτά κι επειδή είμαι σε πολύ συχνή επικοινωνία με τους προπονητές του εκεί, είναι πολύ ευχαριστημένοι με την απόδοση του. Είναι έτσι ο χαρακτήρας του που παρότι δεν παίζει πολύ, πεισμώνει και προσπαθεί να δουλέψει ακόμη πιο σκληρά. Έχει βελτιώσει πολύ το σουτ του, γιατί δουλεύει πάρα πολύ σ' αυτό το κομμάτι και αποτελεί σημαντικό κρίκο για το επιθετικό παιχνίδι των Ρόκετς. Λόγω της αντίληψης του στο παιχνίδι και των εικόνων που έχει σε υψηλό επίπεδο, λειτουργεί ως δεύτερος πλέι-μέικερ στην πεντάδα. Τον εκτιμούν πολύ στο Χιούστον για αυτό και έδωσαν τέτοια μάχη το καλοκαίρι για να τον αποκτήσουν.

Είναι επίσης αλήθεια ότι έχουμε στα υπόψιν μας αρκετούς νέους παίκτες που αγωνίζονται στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Παρακολουθούμε την πορεία τους. Βέβαια υπάρχουν διαφορές μεταξύ ευρωπαϊκού και κολεγιακού μπάσκετ, οπότε θα πρέπει να ακολουθηθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία για την ένταξη τους στο πρόγραμμα των Εθνικών ομάδων. Υπάρχουν όμως ταλαντούχοι παίκτες, όχι μόνο νεαροί παίκτες που έφυγαν από την Ελλάδα για να αγωνιστούν στην Αμερική, αλλά και παιδιά ομογενών".

Για το ρόλο του ομοσπονδιακού: "Παραδέχομαι ότι μου λείπει η καθημερινή τριβή, αλλά υπάρχει αρκετή δουλειά. Παρακολουθώ την εξέλιξη των διεθνών όσο πιο στενά μπορώ. Μιλάω μαζί τους, με τους προπονητές τους, βλέπω παιχνίδια. Παράλληλα όλοι στο τιμ της Εθνικής ομάδας δουλεύουμε καθημερινά για να είμαστε έτοιμοι για το καλοκαίρι, να έχουμε καλές ιδέες".

Για το ΝΒΑ: "Εχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Η παρουσία εξαιρετικών παικτών, ειδικά στις θέσεις των γκαρντ, είναι ένας παράγοντας. Άλλος είναι η σύζευξη που έχει παρατηρηθεί μεταξύ του μπάσκετ στην Αμερική και του ευρωπαϊκού. Είναι γεγονός ότι οι Αμερικάνοι έχουν πάρει πολλές ιδέες σε ότι αφορά την τακτική από εμάς και βλέπουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι. Μια μεγάλη διαφορά είναι και στην προσέγγιση των ομάδων. Βλέπουμε στην κανονική περίοδο να γίνονται εκπληκτικά παιχνίδια από άποψη τακτικής, κάτι που δεν συνέβαινε τόσο συχνά στο παρελθόν. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι σε όλο αυτό έχει παίξει ρόλο και η παρουσία του Γκρεγκ Πόποβιτς, όχι μόνο λόγω των αποτελεσμάτων που έχει, αλλά και του τρόπου που διαχειρίζεται την ομάδα, δίνοντας το παράδειγμα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK