Κατσικάρης: "Να μην μας παρασύρει το συναίσθημα"

Ο Φώτης Κατσικάρης, προπονητής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των ανδρών μίλησε στον Sport 24 Radio, για την προετοιμασία ενόψει του Ευρωμπάσκετ, την επιστροφή Σπανούλη-Κουφού και την συμφωνία του με την Μούρθια.

Κατσικάρης: "Να μην μας παρασύρει το συναίσθημα"

Συγκεκριμένα ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε:

Για την προεπιλογή των παικτών:

"Φτάσαμε στην τελική ευθεία. Ανακοινώσαμε τους 15 που θα ξεκινήσουν την προετοιμασία. Ήταν μια δύσκολη διαδικασία για εμένα, επειδή ήταν όλοι οι παίκτες στη διάθεση μας. Δεν είχαμε κάποια άρνηση ή κάποιον τραυματισμό που θα μπορούσε να κρατήσει κάποιον εκτός.

Έπρεπε λοιπόν να γίνει μια επιλογή παικτών με βάση κάποια κριτήρια που έχουμε εγώ και οι συνεργάτες μου. Κάναμε λοιπόν αυτή την προεπιλογή για να ξεκινήσουμε 31 Ιουλίου, με στόχο να φτιάξουμε ένα δυνατό σύνολο που θα παίξει καλό μπάσκετ".

Για την επιστροφή Σπανούλη – Κουφού:

"Είναι δύο πολύ σημαντικοί και καλοί παίκτες. Ο Σπανούλης είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο Κουφός έχει βελτιώσει πάρα πολύ το παιχνίδι του. Είναι δύο προσθήκες που θα μας ανεβάσουν επίπεδο".

Για την περσινή χρονιά:

"Είχαμε αρκετά προβλήματα πέρσι. Κάποιοι παίκτες δεν μπόρεσαν να έρθουν για διάφορους λόγους. Φέτος είναι όλοι διαθέσιμοι και έχουν τρομερή διάθεση και επιθυμία. Πέρσι φτιάχτηκε μια ομάδα με αρκετές απουσίες, με σημαντικότερες αυτές των Σπανούλη, Περπέρογλου, Κουφού".

Για την φετινή προετοιμασία:

"Όταν αποφασίσαμε να κάνουμε προετοιμασία 5 εβδομάδων, θέλαμε οι παίκτες να είναι έτοιμοι να μπουν αμέσως σε αγωνιστικό ρυθμό. Επίσης επιλέξαμε 15 παίκτες για να μπορούμε να δουλέψουμε όπως θέλουμε και να φτιάξουμε την αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας. Υπάρχουν κάποιοι έμπειροι παίκτες που ξέρουν ακριβώς πως να διαχειριστούν κάποιες καταστάσεις.

Το θέμα όμως δεν είναι να κρατήσουμε μόνο χαμηλούς τόνους. Η ομάδα έχει δυνατότητες να είναι στα μετάλλια. Πρέπει όμως να θέσουμε σωστούς στόχους, ώστε να μην μας παρασύρει το συναίσθημα, που μπορεί τελικά να εξελιχθεί σε εχθρό μας".

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μούρθια

"Η προσέγγιση που έγινε από τους ανθρώπους της Μούρθια και το πρότζεκτ που μου παρουσίασαν μου άρεσε πολύ. Είναι στη δική μου φιλοσοφία για το πως πρέπει να λειτουργεί μια ομάδα. Είναι μια πρόκληση και εμένα μου αρέσει αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενος γι΄ αυτή τη συνεργασία και αισιόδοξος ότι θα κάνουμε μια πολύ καλή χρονιά. Χαίρομαι επίσης για το ότι θα συνεχίσω στο ισπανικό πρωτάθλημα που το ξέρω πλέον αρκετά καλά".

News 24/7

24MEDIA NETWORK