Λιμνιάτης: "Χρυσό η βελτίωση αυτών των παιδιών"

Ο Γιώργος Λιμνιάτης μίλησε για την Εθνική Εφήβων και την επιτυχία της στο ευρωπαϊκό με την κατάκτηση της κορυφής.

Λιμνιάτης: "Χρυσό η βελτίωση αυτών των παιδιών"

Αναλυτικά όσα είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Κηφισιά:

Μας κάνετε πάλι να χαμογελάμε. Πως νιώθετε;

«Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να σου λέει ο κόσμος πόσο υπερήφανος ένιωσε για αυτή την ομάδα και για το χαρακτήρα που έδειξε. Ειδικότερα,στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο λαός μας το να βλέπεις τόσο κόσμο να γελάει και να πανηγυρίζει σαν μικρό παιδί σε γεμίζει τόσο πολύ και δεν το αλλάζω με τίποτα».

Ποια ήταν η συνταγή της επιτυχίας;

«Όταν οι παίκτες που δεν παίζουν συμπαραστέκονται στους υπόλοιπους και τους εμψυχώνουν με τέτοιο τρόπο καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μια πραγματική ομάδα.Εκεί που σταματάει ο εγωισμός του ενός ξεκινάει η έννοια της ομάδας. Εμείς ήμασταν πολύ τυχεροί σε αυτόν τον τομέα.Είχαμε μια ομάδα που ο καθένας είχε αποδεχθεί το ρόλο του και έκανε τα πάντα για να πετύχουμε το στόχο μας.Υπήρχαν παιδιά που έπαιζαν ένα λεπτό και έκαναν βουτιές για τη μπάλα μέσα στο παρκέ και άλλοι που δεν έπαιξαν αλλά φώναζαν από τον πάγκο σαν να ήταν οργανωμένοι οπαδοί αυτής της ομάδας.Επίσης, τα παιδιά αυτά είναι μια παρέα εδώ και πολλά χρόνια και το κλίμα μεταξύ τους είναι εξαιρετικό».

Που αφιερώνετε το Χρυσό Μετάλλιο;

«Στο γιόκα μου που το πρώτο καλοκαίρι της ζωής του δεν ήμουν κοντά του, στη σύζυγό μου που δείχνει κατανόηση και υπομονή, στη μητέρα μου, την αδερφή μου και στον πατέρα μου. Θα ήθελα πολύ να ζούσε για να χαρεί μαζί μας αυτές τις στιγμές.Επίσης, στον Γιώργο Κόνιαρη , τον αφανή εργάτη των μικρών Εθνικών Ομάδων αλλά και στον Αντώνη Κόνιαρη που τόσο μας έλειψε λόγω τραυματισμού.

Είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά έπαιξαν και για τον Αντωνάκη και όλοι τον είχαμε στο μυαλό μας συνεχώς.Στα παιδιά που κόπηκαν από την τελική δωδεκάδα( Αγραβάνης, Σταματογιάννης, Σκουφης , Χατζηκυριακίδης,Θεοδωρίδης) γιατί τους ανήκει μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας.Και τέλος, στους προπονητές που έμαθαν μπάσκετ στα παιδιά μας από μικρή ηλικία γιατί αυτοί είναι οι αφανείς ήρωες της επιτυχίας μας καθώς έκαναν εξαιρετική δουλειά για να έχουμε εμείς τέτοιο υλικ . Αν αυτοί οι προπονητές δε δούλευαν σωστά δε θα μιλούσαμε τώρα για το Χρυσό Μετάλλιο. Τους ευγνωμονούμε για αυτό».

Πιστεύατε στη νίκη ακόμα και όταν μέσα στο ματς ήσασταν αρκετούς πόντους πίσω;

«Υπήρξε έντονος προβληματισμός και ανησύχησα με την εικόνα μας στο πρώτο μέρος του αγώνα αλλά πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να την αλλάξουμε όπως και κάναμε.Σίγουρα πάντως ήταν η πρώτη φορά στο τουρνουά που προβληματιστήκαμε τόσο».

Τα παιδιά αυτά θα μπορέσουν να παίξουν μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο;

«Αυτός είναι και ο πραγματικός στόχος και σε δεύτερο πλάνο τα μετάλλια.Το πραγματικό χρυσό μετάλλιο θα είναι να δούμε αυτά τα παιδιά να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο, να προοδεύουν και να βελτιώνονται. Βέβαια, αυτό είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων.Πρώτον, να συνεχίζουν να δουλεύουν σκληρά, να παραμείνουν ταπεινοί, να κρατήσουν το χαρακτήρα και τη νοοτροπία που έχουν τώρα και φυσικά να τους δοθούν ευκαιρίες».

News 24/7

24MEDIA NETWORK