Με Κορωνιό ολοκληρώνεται το τουρνουά "Σπύρος Γιαννακόπουλος"

Με την παρουσία του πρώην μπασκετμπολίστα και νυν προπονητή, Άγγελου Κορωνιού, ολοκληρώνεται το απόγευμα της Παρασκευής (19/6) το τουρνουά "Σπύρος Γιαννακόπουλος" στο ανοιχτό γήπεδο του Ερμή Αργυρούπολης, προς τιμήν του μεγάλου κόουτς, προέδρου και ψυχή της ομάδας που έφυγε από τη ζωή στις 8 Ιουνίου.

Με Κορωνιό ολοκληρώνεται το τουρνουά "Σπύρος Γιαννακόπουλος"

Οι εκπλήξεις συνεχίζονται στο τουρνουά "Σπύρος Γιαννακόπουλος", το οποίο είναι αφιερωμένο στον προπονητή που συνέδεσε το όνομά του με τον Ερμή, με την Αργυρούπολη και με το μπάσκετ των νοτίων προαστίων και έφυγε από τη ζωή στις 8 Ιουνίου.

Το τουρνουά ολοκληρώνεται με την παρουσία του πρώην διεθνούς μπασκετμπολίστα του Περιστερίου, της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού (εκτός των άλλων) και νυν προπονητή, Άγγελου Κορωνιού. Ο Άγγελος Κορωνιός, έχει άπειρες διακρίσεις, μεταξύ άλλων είναι πρώτος σκόρερ στην Α1, αλλά και δεύτερος σε ασίστ, ενώ έχει αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα σεδύο Ευρωμπάσκετ κι ένα Μουντομπάσκετ.

Μαζί με ανθρώπους της διοίκησης του Ερμή, του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και αθλητές του αντρικού τμήματος θα βραβεύσουν τις ομάδες και τους αθλητές που διακρίθηκαν στο τουρνουά.

Επιπλέον, το "παρών" αναμένεται να δώσουν και άλλοι άνθρωποι του αθλητισμού, που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία, ο γνωστός μπασκετικός δημοσιογράφος Μάκης Δρόσος, που θα καλύψει όλη την εκδήλωση και ο διαιτητής εθνικών κατηγοριών, Κωνσταντίνος Παπαδημητρόπουλος, ο οποίος θα διαιτητεύσει τον τελικό, μαζί με τον Νάσο Ζώη. Οι κύριοι Δρόσος και Παπαδημητρόπουλος είναι παλιοί αθλητές του προπονητή του αντρικού τμήματος του Ερμή και τεχνικού διευθυντή, Τζαννή Αδάμ.

Η αρχή με Πρίντεζη

Τη Δευτέρα (15/6) το τουρνουά φιλοξένησε τον δύο φορές πρωταθλητή Ευρώπης και πρωταθλητή Ελλάδας, Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος φωτογραφήθηκε με τους μικρούς αθλητές του συλλόγου, υπέγραψε αυτόγραφα και συνομίλησε με τη διοίκηση του συλλόγου και τους παλαίμαχους παίκτες του Ερμή, που κατέκλυσαν το γήπεδο μαζί με πάρα πολλούς γονείς και φίλους.

Με Κορωνιό ολοκληρώνεται το τουρνουά "Σπύρος Γιαννακόπουλος"
Με Κορωνιό ολοκληρώνεται το τουρνουά "Σπύρος Γιαννακόπουλος"

Ποιος ήταν ο Σπύρος Γιαννακόπουλος

Ο Σπύρος Γιαννακόπουλος, υπήρξε ένας μεγάλος δάσκαλος του μπάσκετ, με τον Ερμή Αργυρούπολης να είναι η μεγάλη του αγάπη, αφού τον υπηρέτησε από το 1981 ως παίκτης και ελάχιστα χρόνια αργότερα από τη θέση του προπονητή και από τη δεκαετία του '90 και από τη θέση του προέδρου ταυτόχρονα. Υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη της Ε.Σ.ΚΑ.ΝΑ, με χαρακτηριστικό του ότι ενώ πρωτοστάτησε στη δημιουργία της, ποτέ δεν διεκδίκησε οποιοδήποτε αξίωμα και βοηθούσε πάντα διακριτικά.

Με Κορωνιό ολοκληρώνεται το τουρνουά "Σπύρος Γιαννακόπουλος"

Το μεγαλύτερο προσόν του ήταν ότι υπήρξε τεράστιος παιδαγωγός, ένας άνθρωπος που χανόσουν να τον ακούς να σου μιλάει όχι μόνο για το μπάσκετ, αλλά και για τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους ή για τις ταινίες western που ήταν μεγάλη του αγάπη. Στα χέρια του γαλουχήθηκαν τουλάχιστον τρεις γενιές παιδιών της Αργυρούπολης και είναι συγκλονιστικό πόσοι παίχτες του, ανεξαρτήτως του αν έπαιζαν πολύ ή λίγο στην ομάδα, τον θεωρούν δεύτερο πατέρα τους.

Αυτή είναι και η μεγαλύτερη επιβράβευση για έναν άνθρωπο που έκανε το γήπεδο του Ερμή ένα στέκι νεολαίας εδώ και 35 χρόνια. Αγαπούσε δε, τόσο πολύ την περιοχή του, που πάντα έλεγε "που να πάω διακοπές το καλοκαίρι. Αργυρούπολη. Υπάρχει καλύτερη πόλη στην Ελλάδα;"

News 24/7

24MEDIA NETWORK