Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο του Stan Spirou

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (25/6) το σεμινάριο προπονητικής του Ελληνοαμερικανού προπονητή του Southern New Ηampshire University, Stan Spirou στις εγκαταστάσεις του ACS.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο του Stan Spirou
INTIME SPORTS

Στη διάρκειά του ο κ. Spirou αναφέρθηκε στο αδιαμφισβήτιτο ταλέντο των Ελλήνων παικτών και προπονητών, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα σε δύο σημεία, τα οποία όπως τόνισε αποτελούν σημαντικό στοιχείο στην εξέλιξη ενός παίκτη. Την υπερβολική χρήση της ντρίμπλας, αλλά και της ικανότητας να βάλει το "εμείς" πάνω από το "εγώ".

"Το νούμερο ένα πρόβλημα που μπορεί να "σκοτώσει" ένα νεαρό παίκτη είναι η ντρίμπλα και κυρίως η υπερβολική χρήση της. Όλοι μπορούν να κάνουν ντρίμπλες κάτω από τα πόδια, πίσω από την πλάτη, αλλά τέσσερις μπορεί να περιμένουν πότε αυτός ο ένας θα σταματήσει να ντριμπλάρει, έχοντας κάνει ουσιαστικά κακό στην ομάδα. Οπότε αποφύγετε την υπερβολική χρήση της ντρίμπλας, αλλά και να έχετε σκοπό για τη χρήση της", ανέφερε ο κ. Spirou, ο οποίος στη διάρκεια της ομιλίας του εξύμνησε την τακτική του κ. Ντράγκαν Σάκοτα, ο οποίος του είχε αποκαλύψει προ πολλών ετών όταν πρωτοείχε πάει στις ΗΠΑ, πως "ξοδεύει" μία ώρα από κάθε προπόνηση της ομάδας του για να μάθουν οι παίκτες του να πασάρουν.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο του Stan Spirou
INTIME SPORTS

"Στην Ελλάδα έχετε δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό... Πείτε μου ποιο παιχνίδι θα έχανε ένας προπονητής με τους παίκτες των δύο αυτών ομάδων ή με τους Σέλτικς και τους Λέικερς της δεκαετίας του 80.

Το θέμα όμως είναι τί γίνεται με τις ομάδες που δεν μπορούν να διαθέσουν τόσα χρήματα. Γι' αυτή την ομάδα, το σημαντικότερο είναι για να πάρει τα αποτελέσματα ο προπονητής να "περιορίσει" το "εγώ" από τους παίκτες του και να τους κάνει να πιστεύουν στο "εμείς"", κατέληξε ο κ. Spirou, που για μία ακόμη φορά ήταν απολαυστικός, δίχως να παραλείψει μάλιστα ν' αναφερθεί και στους "αστέρες" του ΝΒΑ, επισημαίνοντας αγωνιστικά στοιχεία που αποτελούν αδυναμία στο παιχνίδι τους.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο του Stan Spirou
INTIME SPORTS

"Βλέπουμε τον Λεμπρόν, βλέπουμε τον Κόμπι, αλλά οι υπόλοιποι συμπαίκτες τους είναι σα να μην υπάρχουν. Αν κάποιος μου έλεγε ότι έχω τη δυνατότητα να διαλέξω για να παίξω συμπαίκτης ανάμεσα σε Λεμπρον ή Τζόρνταν, θα διάλεγα τον πρώτο. Διότι εκείνος θα μου δώσει την πάσα. Με τον Τζόρνταν, βέβαια θα έπαιρνα και τη νίκη, αλλά για να πω την αλήθεια θα ήθελα να παίζω δίπλα στον Λάρι Μπερντ, διότι εκτός του ότι ο ίδιος ήταν καλός, έκανε καλύτερους και τους συμπαίκτες του".

Έκαναν το 2/2 οι Penmen

Τη δεύτερη νίκη της επί ελληνικού εδάφους πέτυχε το Southern New Hampshire University. Οι Penmen νίκησαν στο κλειστό του ACS ομάδα επιλέκτων της ΑΕΚ με 112-69.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο του Stan Spirou
INTIME SPORTS

Ο BJ Cardarelli ήταν εκείνος που με 25 πόντους με 7 τρίποντα έβαλε τις βάσεις της νίκης για το SNHU, το οποίο είχε πέντε ακόμη παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων! Ο Devin Gilligan σημείωσε 23, ο Rodney Sanders 21, ο Chris Walters 14 κι ο Quentin Bullen 11.

Στον αντίποδα ο προπονητής της ΑΕΚ Αλέξης Φαλέκας είχε την ευκαιρία να δει την αγωνιστική ικανότητα των υπό δοκιμή παικτών της ομάδας. Οι "κιτρινόμαυροι", άλλωστε είχαν επιλέξει να έχουν στις τάξεις τους πολλούς νεαρούς παίκτες από εκείνους που πρόσφατα συμμετείχαν στα camp προετοιμασίας της ομάδας. Μέσα απ' αυτά τα φιλικά παιχνίδια θα έχουν στην Ένωση τη δυνατότητα να καταλήξουν στο ποιοί εξ' αυτών θα συνεχίσουν να φοράνε τα "κιτρινόμαυρα" και στην διάρκεια της σεζόν.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο του Stan Spirou
INTIME SPORTS

Την αναμέτρηση παρακολούθησε ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Σταύρος Δουβής, ο επικεφαλής του αναπτυξιακού της ΑΕΚ, Νίκος Αποστολίδης, καθώς και ο Ντράγκαν Σάκοτα, ο οποίος μετά το τέλος της αναμέτρησης είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει επί μακρόν με τον coach κ. Stan Spirou.

Τα δεκάλεπτα: 10-25, 34-61, 60-89, 69-112

News 24/7

24MEDIA NETWORK