Χωρίς παίκτες του Ολυμπιακού η Εθνική στα προκριματικά!

Μετά από αρκετό καιρό που το θέμα ήταν στον "αέρα" οι διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού πήραν θέση, δηλώνοντας την απόφασή τους να μην πάρουν μέρος με τις εθνικές τους ομάδες στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Χωρίς παίκτες του Ολυμπιακού η Εθνική στα προκριματικά!
EUROKINISSI

H FIBA και η Euroleague τσακώνονται σαν τα... κοκκόρια κάνοντας στην ουσία κακό στο μπάσκετ και κάπου στη μέση βρέθηκαν για αρκετό διάστημα οι παίκτες, που όμως αρχίζουν σιγά σιγά να ξεκαθαρίζουν τη θέση τους.

Την Δευτέρα ήταν οι διεθνείς μπασκετμπολίστες του Ολυμπιακού που έκαναν το βήμα μπροστά αφού με γραπτή δήλωση που υπογράφουν (η απόφαση αφορά τους Έλληνες Πρίντεζη, Μάντζαρη, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, τον Σέρβο Μιλουτίνοφ και τον Λετονό Στρέλνιεκς) καθιστούν γνωστό πως δεν θα ενισχύσουν τις εθνικές ομάδες των χωρών τους στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 που θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο.

Αναλυτικά η δήλωσή τους:

"Από την παιδική μας ηλικία, είμαστε πάντοτε παρόντες στο κάλεσμα των Εθνικών μας Ομάδων, παραμένοντας για ολόκληρες εβδομάδες μακριά από τις οικογένειές μας, χωρίς να υπολογίσουμε την κόπωση ή τον κίνδυνο κάποιου τραυματισμού.

Στην πραγματικότητα, έχουμε αντιμετωπίσει αρκετούς τραυματισμούς και έχουμε αγωνιστεί με αυτούς, όποτε και εάν μας ζητήθηκε. Τούτο, είναι γνωστό ότι το πράττουμε με περίσσια αγάπη, σεβασμό και αυταπάρνηση, γι’ αυτόν, άλλωστε, τον λόγο, ουδέποτε διαμαρτυρηθήκαμε ή λιγοψυχήσαμε.

Ωστόσο, ενόψει των αλλαγών που επήλθαν στο παγκόσμιο αγωνιστικό καλεντάρι, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε σε όλους ότι αποφασίσαμε να μη συμμετάσχουμε στις αποστολές των Εθνικών μας Ομάδων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Όπως γίνεται εύλογα αντιληπτό, κατά τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι πραγματικά αδύνατον και άκρως αντιεπαγγελματικό να απουσιάσουμε από τις ιδιαίτερα σημαντικές αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μας στην Euroleague, την ίδια στιγμή, μάλιστα, που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη χάσει το μεγαλύτερο μέρος της καλοκαιρινής προετοιμασίας, λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων που είχαμε για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2017.

Ευελπιστούμε, σύντομα, η κατάσταση να εξομαλυνθεί, ώστε να είμαστε σε θέση να ενισχύσουμε και πάλι από κοντά τις προσπάθειες των Εθνικών μας Ομάδων.

Με τιμή".

News 24/7

24MEDIA NETWORK