Ομπράντοβιτς: "Κάνω όσα δεν έκανα 21 χρόνια"

Στο περιθώριο της βράβευσής του στην Αθήνα ως ένας από τους Σέρβους που διακρίθηκαν στον ελληνικό αθλητισμό, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε για τους μήνες μακριά από το μπάσκετ, τη σχέση του με την Ελλάδα και τους Πεδουλάκη-Μπαρτζώκα.

Ομπράντοβιτς: "Κάνω όσα δεν έκανα 21 χρόνια"

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε στη NOVA:

για το πώς περνάει μακριά από τους πάγκους: " Εξαιρετικά. Είμαι πολύ χαρούμενος, νιώθω πραγματικά πολύ καλά. Προσπαθώ να κάνω πράγματα που για 21 χρόνια ήταν αδύνατον να κάνω, αλήθεια διασκεδάζω πάρα πολύ".

για το αν σκέφτεται του χρόνου να επιστρέψει στην προπονητική: " Μέχρι τώρα, ούτε καν το έχω σκεφτεί αυτό, επομένως, διασκεδάζω με το γιο μου, με την κόρη μου, με την οικογένειά μου και μερικούς φίλους και προσπαθώ να βρω χρόνο για πράγματα που τόσο καιρό δεν έκανα. Δεν ξέρω. Δεν έχω σκεφτεί κάτι πάνω σε αυτό. Προσπαθώ να σκέφτομαι μόνο για μερικές ημέρες μετά και όχι να θέτω στόχους. Πιστεύω ότι η σεζόν για μένα ήταν θαυμάσια και για άλλη μια φορά την απόλαυσα πάρα πολύ".

για τη θητεία του στον Παναθηναϊκό αλλά και για τα 13 χρόνια που πέρασε στην Ελλάδα: " Το 1999 ήρθα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εξαιτίας της οικογένειας Γιαννακόπουλου, που με προσκάλεσε να αναλάβω προπονητής του Παναθηναϊκού. Θέλω για μια ακόμα φορά να τους ευχαριστήσω, τον κ. Παύλο, τον κ. Θανάση και τον κ. Κώστα. Από αυτό το περιστατικό ξεκίνησα να βρίσκομαι και να ζω εδώ στην Αθήνα. Ήταν πολύ εύκολο να ξεκινήσω να αγαπώ τους ανθρώπους εδώ και αυτή την υπέροχη πόλη.

Πιστέψτε με, μιλάω πολύ ειλικρινά, κάθε στιγμή που ήμουν εδώ ένιωθα ότι είμαι στην πατρίδα μου. Το έχω ξαναπεί, από τον Ιούνιο που έληξε η συνεργασία μου με τον Παναθηναϊκό, έχω έρθει στην Ελλάδα πέντε φορές, έκανα τις διακοπές μου στην Ελλάδα, επίσης και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος να έρθω, αλλά είναι κάτι που το έχεις μέσα σου. Είναι εδώ οι φίλοι μου και είναι τα σπίτια τους εδώ".

για τις ομοιότητες Ελλήνων - Σέρβων: " Θεωρώ ότι Έλληνες και Σέρβοι έχουν πολλές ομοιότητες. Μπορώ να καταλάβω γιατί πολλοί Σέρβοι έχουν Έλληνες για καλύτερούς τους φίλους. Ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η σχέση. Από την πλευρά μου πρέπει να πω ότι έμαθα πολλά - πολλά πράγματα στην Ελλάδα σ' αυτά τα 13 χρόνια και πραγματικά είμαι πολύ περήφανος που μέσα και από τον αθλητισμό, οι δεσμοί των δύο χωρών γίνονται ολοένα και μεγαλύτεροι".

για τους Αργύρη Πεδουλάκη και Γιώργο Μπαρτζώκα: " Τώρα υπάρχει η δυνατότητα για άλλους ανθρώπους να δουλέψουν σκληρά σ' αυτά τα δύο μεγάλα κλαμπ, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Έχουν δύο διαφορετικούς προπονητές, τους οποίους σέβομαι πάρα πολύ και δουλεύουν πολύ καλά. Τους εύχομαι τα καλύτερα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK