Ανοιξε ο δρόμος για το νέο κλειστό του Πανιωνίου

Υπογράφτηκε την Παρασκευή σύμβαση μεταξύ της Περιφέριας Αττικής και του Δήμου Νέας Σμύρνης για την ανέγερση νέου υπερσύγχρονου κλειστού στην οδό Αρτάκης.

Ανοιξε ο δρόμος για το νέο κλειστό του Πανιωνίου

Η ενημέρωση της Περιφέρειας αναφέρει

"Προγραμματική σύμβαση υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης, με αντικείμενο το έργο «Κατασκευή νέου Κλειστού Γυμναστηρίου 3.500 θέσεων Βιοκλιματικό-Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο Δήμου Νέας Σμύρνης», προϋπολογισμού 17.850.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Το έργο, που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεσθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της, έχει ως στόχο την ανάπτυξη και εξέλιξη των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων στο δήμο Νέας Σμύρνης. Στόχος είναι η ικανοποίηση των αναγκών των πολιτών καθώς και πληθυσμιακών ομάδων οι οποίες, μέχρι σήμερα, στερούνται χώρου άθλησης. Σημειώνεται ότι έχει ληφθεί ειδική μέριμνα και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Συγκεκριμένα, το έργο αφορά στην κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου πολλαπλών χρήσεων, κατασκευασμένου με βιοκλιματικές προδιαγραφές, το οποίο θα ανεγερθεί στο χώρο του παλαιού κλειστού Γυμναστηρίου, στο αθλητικό συγκρότημα του Δήμου, επί των οδών Αρτάκης και Εθνικής Στέγης. Θα έχει πολυχρηστικό χαρακτήρα προκειμένου να φιλοξενεί αθλητικές δραστηριότητες (καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, πάλη – Tae Kwon Do, γυμναστική, παραολυμπιακά αθλήματα κ.α.), καθώς και πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, ενώ θα έχει χωρητικότητα 3.500 θέσεων θεατών και σε περίπτωση συναυλίας ή άλλης πολιτιστικής εκδήλωσης, θα εξυπηρετεί περί τα 5.500 άτομα.

Προβλέπεται η δημιουργία ενός σύγχρονου γυμναστηρίου το οποίο θα αποτελείται από έναν κεντρικό χώρο μεγάλου ύψους, στο κέντρο του οποίου θα βρίσκεται η αίθουσα αθλοπαιδιών και περιμετρικά οι κερκίδες. Θα αναπτυχθεί δε σε τρεις στάθμες άνω του εδάφους και τρεις στάθμες υπόγειες. Ο περιβάλλων χώρος σχεδιάστηκε με βιοκλιματικά κριτήρια με στόχο τη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής".

News 24/7

24MEDIA NETWORK