Τέλος ο Σορώτος από τον Πανιώνιο

Χώρισαν οι δρόμοι του Πανιωνίου και του Κώστα Σορώτου, σε αναζήτηση προπονητή οι "κυανέρυθροι".

Η κυριακάτικη ήττα από την Ένωση Ιλίου και η απόσταση που χωρίζει τον Πανιώνιο από την κορυφή του 1ου ομίλου της Β' Εθνικής έφεραν την αποχώρηση του Κώστα Σορώτου.

Ο έμπειρος προπονητής, που ανέλαβε τα ηνία κάτω από δύσκολες συνθήκες, έγραψε στο facebook για το διαζύγιο με τους "κυανέρυθρους": "Εδώ και λίγη ώρα έπαψα να είμαι προπονητής του Πανιωνίου. Στη ζωή μου και στη προπονητική μου καριέρα ουδέποτε θέλησα να είμαι βαρίδι σε οποιονδήποτε σύλλογο και αν δούλεψα όσο μεγάλος η μικρός και αν ήταν και τον τελευταίο καιρό αυτή ήταν όχι απλά η αίσθηση μου αλλά η βεβαιότητα μου ειδικά για ορισμένους κύκλους της ομάδας.

Αποχωρώ από έναν σύλλογο στον οποίο δούλεψα στη δυσκολότερη φάση της τεράστιας ιστορίας του, σε μια στιγμή που ο σύλλογος υποβιβάστηκε δυο κατηγορίες, σε μια στιγμή που η ομάδα φτιάχτηκε μετά τις 20 Σεπτέμβρη χωρίς να έχουμε ούτε έναν παίκτη στη διάθεσή μας, αφού ακόμα και τα παιδιά των υποδομών μας συνολικά είχαν αποχωρήσει, και μπήκε στο γήπεδο μια μόλις εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος αφού πρώτα είχε χάσει το 80% των μεταγραφικών της στόχων.

Με πολλή δουλειά μέσα σε ασφυκτικά πλαίσια χρόνου, επιλογών και εμπιστοσύνης καταφέραμε να συγκροτήσουμε μια αξιόμαχη ομάδα που να μπορεί να εκπροσωπεί όσο πιο αξιοπρεπώς αυτόν τον τεράστιο σύλλογο. Σε αυτή την προσπάθεια σίγουρα έγιναν λάθη, με πρώτα τα δικά μου, να είναι όμως σίγουρος ο κόσμος του Πανιωνίου ότι έγινε και πολύ δουλειά με σώμα, ψυχή και συναίσθημα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Χρήστο Βουζουνεράκη που ήταν πάντα δίπλα μας όπως και κάθε άλλον άνθρωπο της ομάδας που μας έλεγε και καμιά κουβέντα ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπέροχο κόσμο του Πανιωνίου που μας έκανε να αισθανόμαστε πολύ μεγαλύτεροι από αυτό που είμαστε.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Θεόφιλο Καταλειφό που δεν έχασε προπόνηση και είναι ο μόνος ίσως που ξέρει τη δουλειά που έκανε αυτή η ομάδα όπως και τον Μάκη Δρελιώζη και πολλούς άλλους παλιούς ανθρώπους του Πανιωνίου για τη συμπαράστασή τους.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά μου και τον συνεργάτη μου, τον Δημήτρη τον Αποστολόπουλο για όσα προσπάθησαν, για όσα έδωσαν και για την εμπιστοσύνη και αγάπη που μου έδειξαν.

Εύχομαι στον Πανιώνιο , σε αυτόν τον τεράστιο σύλλογο, γρήγορά να ξαναγίνει αυτό που ήταν σε όλα τα επίπεδα.

Υ.Γ παίδες να ξέρετε ότι είναι πολύ εύκολο κάποιος να σας κάνει να τον φοβάστε ή ακόμα και να τον σέβεστε, είναι όμως πολύ δύσκολο να σας κάνει να τον αγαπήσετε. Καλή δύναμη παλληκάρια και εις το επανιδείν.........".

Ακολούθως ήρθε και η ανακοίνωση της διοίκησης: "Το ΔΣ του Πανιωνίου ΓΣ ανακοινώνει το τέλος της συνεργασίας με τον Κώστα Σορώτο. Οι ιθύνοντες αποφάσισαν να αποδεχθούν την παραίτηση που είχε υποβάλει ο Έλληνας προπονητής, μετά το τέλος του αγώνα με την Ένωση Ιλίου. Τον ευχαριστούμε θερμά, για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε στις πιο αντίξοες συνθήκες του Ιστορικού".