Παπαγιάννης: "Μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να προσπαθώ ο Διαμαντίδης"

Ο διεθνής σέντερ, Γιώργος Παπαγιάννης, μίλησε στη "Real News" και αναφέρθηκε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, στους προσωπικούς του στόχους, στον Σάσα Τζόρτζεβιτς, στον Παναθηναϊκό και στον Δημήτρη Διαμαντίδη, στο ΝΒΑ και στο μεγάλο του είδωλο, τον Τιμ Ντάνκαν.

Παπαγιάννης: "Μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να προσπαθώ ο Διαμαντίδης"
INTIME SPORTS

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Από την αρχή στόχος το χρυσό;

«Από την αρχή. Από τις προπονήσεις κιόλας, μπορώ να σου πω. Πολεμήσαμε, παλέψαμε, το θέλαμε και τα καταφέραμε. Είναι μια αρχή για τα καλύτερα που έρχονται».

Τι είχαμε εμείς που δεν είχαν οι άλλοι;

«Δεν ξέρω τι είχαν και τι δεν είχαν οι άλλοι, όμως ξέρω τι είχαμε εμείς. Ήμασταν οικογένεια, μέσα και έξω από το παρκέ. Ήμασταν παθιασμένοι, αποφασισμένοι, νιώθαμε πως δεν θα μας σταματήσει κανένας. Και δεν μας σταμάτησε. Τη στιγμή αυτή θα τη θυμόμαστε για πάντα, σε όλη μας τη ζωή. Ακόμα κι όταν χάναμε στον τελικό και με πολλούς πόντους διαφορά, δεν πάψαμε ποτέ να πιστεύουμε στον εαυτό μας και τις δυνάμεις μας».

Τι μήνυμα, αλήθεια, εκπέμπει στην μπασκετική Ευρώπη η διάκριση των Ελλήνων; Ακολουθεί Ευρωμπάσκετ των Ανδρών σε ένα μήνα.

«Ότι το ελληνικό μπάσκετ ήταν, είναι και θα παραμείνει ψηλά. Ότι οι επιτυχίες μας θα συνεχιστούν, αφού η φουρνιά μας πληροί όλες τις προϋποθέσεις για νέες επιτυχίες. Ότι όχι μόνο δεν έχει πεθάνει το ελληνικό μπάσκετ, αλλά παραμένουμε διψασμένοι και ικανοί για περισσότερους θριάμβους και μετάλλια».

Επί προσωπικού, νέα χρονιά στον Παναθηναϊκό, με καινούργιο προπονητή. Τι προσδοκάς και από που αντλείς δύναμη;

«Θα δουλέψω σκληρά για να παίξω, μου το είπε και ο κύριος Τζόρτζεβιτς που μίλησα μαζί του. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου και ονειρεύομαι μαζί της τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πρώτα όμως θέλω να καθιερωθώ. Ο Διαμαντίδης είναι ίνδαλμα για εμένα, ο άνθρωπος που μου δίνει δύναμη και πίστη για να συνεχίσω να προσπαθώ».

Ισχύει ότι στην άκρη μυαλού σου γράφει... ΝΒΑ;

«Από μικρός το θέλω όνειρό μου είναι, όμως για την ώρα αποτελώ μέλος του Παναθηναϊκού και θα κάνω τα πάντα για να πετύχει τους στόχους του. Αργότερα, βλέπουμε».

Είδωλό σου;

«Ο Τιμ Ντάνκαν».

News 24/7

24MEDIA NETWORK