Πόσο καλά θυμάσαι το έπος στο Ευρωμπάσκετ του '87;

Ένα μπασκετικό quiz που θα ξυπνήσει μνήμες. Μπες στη μηχανή του χρόνου, ταξίδεψε στον Ιούνιο του 1987 και τέσταρε τις γνώσεις του 30 χρόνια μετά τα όσα συνέβησαν στο ΣΕΦ.

Πόσο καλά θυμάσαι το έπος στο Ευρωμπάσκετ του '87;

Ο Φίλιππας Συρίγος βροντοφώναζε από το μικρόφωνο πως "τίποτα, τίποτα δεν μας σταματά" και ο δημοσιογράφος Γιάννης Φιλέρης, σε συνεργασία με τη Physical Goods και τη σφραγίδα της 24 MEDIA, το έκανε βιβλίο. Γιατί, ακριβώς έτσι, "Τίποτα δεν μας σταμάτησε".

Ένα βιβλίο ιστορίας και πάμπολλων αναμνήσεων για ένα μαγικό και αξέχαστο διβδόμαδο που επηρέασε τον ελληνικό αθλητισμό στο όλον του, τον έβαλε σε νέες ράγες, άλλαξε μια για πάντα την πορεία του.

Η αφορμή για τη συγγραφή του η συμπλήρωση 30 χρόνων από το πρώτο έπος του ελληνικού μπάσκετ. Τότε που ο "κάπτεν" Παναγιώτης Γιαννάκης, ο αρχισκόρερ Νίκος Γκάλης, ο Παναγιώτης Φασούλας, ο "μπέμπης" Φάνης και τ' άλλα οκτώ παιδιά εκείνης της Εθνικής ομάδας σόκαραν όλη την μπασκετική Ευρώπη με το θρίαμβο επί Γιουγκοσλάβων και Σοβιετικών - δύο υπερδυνάμεων.

Υπό τον... ήχο του Final Countdown των Europe και τον Νίκο Φιλίππου να κοιτάζει αλλού, κι ας επιμένει ακόμη και σήμερα ότι η κάμερα τον τραβούσε ανάποδα, ο Αργύρης Καμπούρης ευστοχεί στις δύο βολές και, συνδυαστικά με το άστοχο τρίποντο του γερο-Γιοβάισα, υπογράφει το ΤΕΛΟΣ.

Προτού αγοράσεις εδώ και ξεφυλλίσεις το βιβλίο, ζήσε ξανά ερώτηση-ερώτηση τη διαδρομή μέχρι την κορυφή. Πόσο καλά θυμάσαι τα γεγονότα; Παίξε και επαλήθευσε τις απαντήσεις του από το "Τίποτα δεν μας σταμάτησε", μέσα από αρχειακό υλικό και πολλές ανέκδοτες ιστορίες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK