Σκουρτόπουλος: "Μεγάλο όπλο η πιεστική άμυνα"

Ο συνεργάτης του Κώστα Μίσσα στην Εθνική ομάδα, Θανάσης Σκουρτόπουλος, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή “Το 10 το κακό”.

Σκουρτόπουλος: "Μεγάλο όπλο η πιεστική άμυνα"

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τα παιχνίδια στο τουρνουά της Πάτρας:« Τα παιχνίδια δεν ήταν ακριβώς ένα τεστ δύναμης. Εμείς προερχόμασταν από μια μίνι προετοιμασία και έχουμε κάποια παιδιά με άλλο ρόλο σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις. Στα δύο παιχνίδια και ειδικά σε αυτό με τη Ρουμανία περιμέναμε περισσότερη ανταπόκριση από τον αντίπαλο. Η Βρετανία είναι καλή ομάδα συμπαγής, που έχει αφήσει εκτός τους παίκτες του ΝΒΑ. Είχαμε εκρηκτικό ρυθμό και παρασύραμε τους αντιπάλους στο να δείξουν ένα κακό πρόσωπο».

Για τι τι κρατάει από τα πρώτα φιλικά:« Ήταν καθαρά προπονητικά παιχνίδια. Θέλαμε να δούμε πως βγαίνουν στο παρκέ αυτά που έχουμε δουλέψει. Κρατάμε την ενέργεια και τη διάθεση των παικτών σε ότι έχει ζητήσει ο κόουτς. Το πρώτο δεδομένο είναι η πιεστική άμυνα. Έχουμε παίκτες με μεγάλα χέρια και κορμιά και πολύ δυνατές πεντάδες αμυντικά. Δεν έχουμε δοκιμάσει τα πάντα. Θέλουμε να πιέσουμε σε όλο το γήπεδο και αν αυτό λειτουργήσει καλά θα είναι το μεγάλο μας όπλο. Αυτό θα μας δώσει εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό και θα μικρύνει το σετ παιχνίδι. Έχουμε ένα προβληματάκι στο πικ εν ρολ, καθώς διαθέτουμε βαριά κορμιά με τους Μπουρούση και Παπαγιάννη. Ο μικρός τώρα αποκτάει εμπειρίες. Έχει κάνει βέβαια τεράστια πρόοδο. Θα πρέπει να τρέξει πιο γρήγορα ορισμένα πράγματα για να ανταποκριθεί».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο:«Ξέρουμε ότι ο Γιάννης έχει την μπάλα, βοηθάει στις αλλαγές και στα ριμπάουντ. Τα κάνει αυτά καλά χωρίς να είναι σε σε καταπληκτική μέρα. Σήμερα θα ξέρουμε αν θα τον έχουμε μαζί μας στο Βελιγράδι. Περιμένουμε τους γιατρούς. Είναι ειδική περίπτωση και θα προσεχθεί ανάλογα. Έχει μεγάλη διάθεση και θέλει να βοηθήσει. Αν δεν νιώθει καλά και έχει δισταγμό τότε αυτό δεν τον βοηθάει».

Για τον αγωνιστικό προσανατολισμό της ομάδας: « Τα περισσότερα σχήματα είναι με δύο γκραντ, όπως για παράδειγμα με Παππά και Σλούκα. Με Μάντζαρη και Καλάθη έχουμε μια τετράδα που είναι εκπληκτικοί δημιουργοί. Θα έχουμε δύο χειριστές στα πικ εν ρολ. Εκτός από το ποστ του Πρίντζη θα δώσουμε την μπάλα και στα πεντάρια και στα τριάρια. Έτσι θα έχουμε εύκολη δημιουργία ή εύκολο τελείωμα. Έχουμε δει τι παίζουν τα παιδιά στις ομάδες τους, ώστε να είναι εύκολη η αφομοίωση και να μη χάνουμε χρόνο. Θα βρούμε πολλές ομάδες που θα προσπαθήσουν να χαλάσουν το παιχνίδι μας παρά με την δική τους απόδοση να μας υπερκαλύψουν. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι 100%».

Για το πόσο δύσκολη είναι η διάκριση:« Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε εκτιμήσεις. Εμείς ξέρουμε ότι υπάρχουν έξι ικανές ομάδες για τα μετάλλια. Σε αυτές είμαστε και εμείς. Έχουμε έναν πονηρό όμιλο που θα μας προετοιμάσει κατάλληλα. Δεν είναι πολύ μακριά να πάμε στην τετράδα. Θέλει όμως προσοχή σε λεπτομέρειες που άλλες φορές μας ξέφυγαν. Παλαιότερα είχαμε προβλήματα με τραυματισμούς, αλλά φέτος έχουν αλλάξει τα πράγματα. Αυτό μας κάνει πολύ αισιόδοξους».

Ακούστε τη συνέντευξή του…

News 24/7

24MEDIA NETWORK