Χειρότερα δεν γίνεται…

Εντάξει, έλλειπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λόγω «ενοχλήσεων στο γόνατο», αλλά όχι κι έτσι ρε παιδιά… Η Εθνική μπάσκετ έγινε φύλλο και φτερό από τη Σερβία (93-61) στο δεύτερο και τελευταίο τεστ στο Βελιγράδι και απογοήτευσε με την άθλια εικόνα αφού υπέστη μία από τις πιο βαριές ήττες των τελευταίων 30 χρόνων!

ΦΙΛΙΚΟ / ΣΕΡΒΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (Eurokinissi Sports)
ellada serbia EUROKINISSI SPORTS

Ναι μεν η Σερβία ήταν ο πιο δυνατός αντίπαλος που αντιμετωπίσαμε έως τώρα, ναι μεν είχαμε τη δικαιολογία της αιφνίδιας απουσίας του Giannis, ναι μεν «κρύψαμε πράγματα ενόψει των επίσημων αγώνων», όπως θα μπορούσε να δικαιολογηθεί κάποιος, αλλά δεν επιτρέπεται αυτό το… χάλι από πλευράς διάθεσης, προσπάθειας, φιλότιμου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απλά δεν κατέβηκε να παίξει κόντρα στην ομάδα του Τζόρτζεβιτς και το ερώτημα είναι αφού «δεν θέλαμε να φανερώσουμε πράγματα» και αφού δεν είχαμε παρόντα τον Αντετοκούνμπο προς τι όλη η ταλαιπωρία; Εδώ, δε, να σημειώσουμε ότι ο "Greek Freak" θα απουσιάσει από τα δύο φιλικά στο Λονδίνο την επόμενη εβδομάδα αφού έχει «κλειστεί» από Κινέζους διοργανωτές τουρνουά στην Σανγκάη (για το οποίο δεν έχει την παραμικρή σχέση το ΝΒΑ όπως «μοίρασε» η ΕΟΚ) άρα, από τα έξι πρώτα φιλικά θα έχει δώσει το παρόν μόνο στο ένα.

Για το ματς τι να αναφέρει κανείς. Ότι είχε ενδιαφέρον μόνο για τα εννέα πρώτα του λεπτά όσα δηλαδή η Εθνική μας ήταν ανταγωνιστική (19-15) αφού στη συνέχεια έφυγε από το γήπεδο. Η Σερβία με σερί 19-0 ξέφυγε 38-15 (14’30’’) και 43-16 (επιμέρους 24-1…) και εκεί σταματάει κάθε ανάλυση και κριτική. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έγινε σάκος του μποξ για την παρέα του Μπογκντάνοβιτς η οποία, θυμίζουμε, κάνει προετοιμασία με… μισή ομάδα αφού εκτός έχουν μείνει οι Γιόκιτς, Μιλουτίνοβ, Σιμόνοβιτς, Νέντοβιτς και χθες δεν έπαιξε ο Τεόντοσιτς.

Η διαφορά έφτασε ακόμη και στους 27 πόντους (61-34) στα μισά της 3ης περιόδου, οι Σέρβοι δεν μας… λυπήθηκαν (και καλά έκαναν) ανεβάζοντάς τη στους 30 (66-36) στο 29’, στους 36 (79-43) με το ματς να λήγει με θρίαμβο των γηπεδούχων.

ΣΕΡΒΙΑ: Μάτσβαν 8, Μπογκντάνοβιτς 14, Κάλινιτς 4, Λούτσιτς 4, Μπίρτσεβιτς 4, Στίματς 8, Λάζιτς 2, Μίτσιτς 7, Γκούντουριτς 8, Γιόβιτς 5, Κούζμιτς 5.

ΕΛΛΑΔΑ: Καλάθης 2, Μπουρούσης 13, Σλούκας 2, Παππάς 8, Λαρεντζάκης, Παπαγιάννης 2, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 5, Μάντζαρης 9, Αγραβάνης 3, Παπαπέτρου 5, Μήτογλου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK