Πάει και αυτή: Έπεσε η Βίρτους Μπολόνια!

Η Βίρτους Μπολόνια έχασε τη μάχη για την παραμονή και υποβιβάστηκε στη β' κατηγορία του ιταλικού μπάσκετ.

Πάει και αυτή: Έπεσε η Βίρτους Μπολόνια!
Βίρτους Μπολόνια υποβιβασμός

Μαύρη ημέρα για την μπασκετούπολη της Μπολόνια, καθώς την Τετάρτη η παραδοσιακή Βίρτους ηττήθηκε 82-78 από τη Ρέτζιο Εμίλια και, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, κατετάγη τελευταία με τη λήξη της κανονικής περιόδου, πέφτοντας στην Α2 για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Μετά τη νίκη της επί της Τορίνο η 15 φορές πρωταθλήτρια Ιταλία και μία φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης είχε μια δεύτερη ευκαιρία στο τελευταίο ματς της σεζόν. Παρά την προσπάθεια που κατέβαλε πάντως δεν έφερε εις πέρας την αποστολή της και καταδικάστηκε σε υποβιβασμό.

Το τμήμα μπάσκετ της Βίρτους ιδρύθηκε το 1929 και το 1945 κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της ιστορία της. Έκτοτε άφησε το δικό της σημάδι στην ιστορία του ιταλικού μπάσκετ, κυριαρχώντας κατά περιόδους και αποτελώντας το αντίπαλο δέος κυρίως της Μιλάνο. Ο τελευταίος εγχώριος τίτλος της κατεγράφη το 2002, ενώ το 2009 κατέκτησε μια απαξιωμένη διοργάνωση το EuroChallenge της FIBA Europe.

Από τις τάξεις έχουν περάσει παίκτες όπως ο Ρομπέρτο Μπρουναμόντι, ο Μανού Τζινόμπιλι, ο Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, ο Ματίας Σμόντις, ο Αντουάν Ριγκοντό, ο Ζόραν Σάβιτς και ο Κρέσιμιρ Τσόσιτς. Τη φανέλα της έχουν φορέσει επίσης οι Νίκος Οικονόμου, Κώστας Παταβούκας και Ανδρέας Γλυνιαδάκης, μαζί και ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ενώ Άτσα Νίκολιτς, Έτορε Μεσίνα και Μπόγκνταν Τάνιβιτς έχουν δουλέψει ως προπονητές.

Μια φωτογραφία από τις ένδοξες ημέρες

Πάει και αυτή: Έπεσε η Βίρτους Μπολόνια!

Εν τω μεταξύ μετά το φινάλε της κανονικής περιόδου προέκυψαν τα εξής ζευγάρια στα πλέι οφ:

Μιλάνο (1) - Τρέντο (8)

Ρέτζιο Εμίλια (2) - Σάσαρι (7)

Αβελίνο (3) - Πιστόια (6)

Κρεμόνα (4) - Βενέτσια (5)

News 24/7

24MEDIA NETWORK