Πιο κοντά στον τίτλο η Ρέτζιο Εμίλια, σε δύσκολη θέση η Σάσαρι

Ισχυρό προβάδισμα απέκτησε η Ρέτζιο Εμίλια στη μάχη με τη Σάσαρι για την κατάκτηση του τίτλου στην Ιταλία μετά το 84-71 και το 2-1 στη σειρά των τελικών.

Η Ρέτζιο Εμίλια προστάτευσε για δεύτερη φορά την έδρα της στους τελικούς του ιταλικού πρωταθλήματος μπάσκετ. Επιβλήθηκε μάλιστα το ίδιο εύκολα της Σάσαρι και μετά το 84-71 έκανε το δεύτερο βήμα προς την κορυφή. Αντίθετα οι νησιώτες έμειναν στο... μηδέν και η αποστολή τους έγινε τρομερά δύσκολη.

Ήδη από την πρώτη περίοδο η μάδα του Μασιμιλιάνο Μενέτι είχε το πάνω χέρι (27-17) και όσο κυλούσε το ματς τόσο πιο άνετα αισθανόταν. Αποτέλεσμα της ανωτερότητάς της ήταν το 63-43 στο 26', διαφορά που ήταν σχεδόν αδύνατο να καλυφθεί μέχρι τέλους.

Μετά το 74-56 η Σάσαρι προσπάθησε να συμμαζέψει την κατάσταση, αλλά ήταν αργά.

Ο "Αχιλλέας" της Ρετζιάνα, ο Ατσίλε Πολονάρα, είχε 20 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ ο Τζεφ Μπρουκς με 18 και 11 ριμπάουντ ήταν ο καλύτερος των φιλοξενούμενων.

Η σειρά τώρα μεταφέρεται στη Σαρδηνία.

Αποστολή στη Χίο ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο μύλος του (αντι)προσφυγικού στη Χίο

Επεισόδια, ξυλοδαρμοί, τραμπουκισμοί, απειλές και μισαλλόδοξος λόγος δηλητηριάζουν τη χιώτικη κοινωνία, βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος σε έναν πληθυσμό ταλαιπωρημένο από την κρατική απουσία και την διαχειριστική ανεπάρκεια του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος στο νησί. Ποιοι βρίσκονται από πίσω, ποιος ο ρόλος της Χρυσής Αυγής και ποια η στάση του ορθόδοξου πολιτικού κόσμου. Διαβάστε το τρίτο μέρος της έρευνας του NEWS247 στη Χίο

 

Πρώτη Σελίδα