Η κατάρρευση μιας μπασκετούπολης και η αναβίωση του μεγαλύτερου ντέρμπι

Στη δεύτερη κατηγορία του ιταλικού μπάσκετ ξαναγεννιέται η έχθρα των δύο ομάδων της Μπολόνια!

Η κατάρρευση μιας μπασκετούπολης και η αναβίωση του μεγαλύτερου ντέρμπι

Αρχίζει το Καμπιονάτο σε λίγες ημέρες και στην αναζήτηση των ομάδων δεν υπάρχει εκπρόσωπος από την ιστορική Μπολόνια, μια πόλη μπασκετομάνα και αγαπημένη στο ελληνικό κοινό μετά το θρίαμβο του Παναθηναϊκού το 2002.

Ποιος ξεχνάει τη Βίρτους (Κνορ, Μπάκλερ ή Κίντερ) και τη Φορτιτούντο (ή Σκίπερ, Τιμσίστεμ, Κλιμάμιο) που άφησαν το σημάδι τους στο ευρωπαϊκό μπάσκετ έχοντας τεράστιους παίκτες η καθεμιά;

Τη Φορτιτούτο πήρε η κάτω βόλτα εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων, η Βίρτους βρέθηκε τα τελευταία χρόνια μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και πέρυσι υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία! Και για πρώτη φορά στην ιστορία, τη σύγχρονη τουλάχιστον, το Ιταλικό Πρωτάθλημα δεν θα έχει ομάδα από την Μπολόνια! Όπως συμβαίνει και με τη η Ρώμη, αφού το καμάρι της πόλης, που πέρυσι δήλωσε αδυναμία συμμετοχής στην πρώτη κατηγορία, απέτυχε ν' ανέβει αγωνιστικά.

Η κατάρρευση μιας μπασκετούπολης και η αναβίωση του μεγαλύτερου ντέρμπι

Η ιστορική Φορτιτούτο Μπολόνια έγινε πλέον Φορτιτούντο Κοντάτο Μπολόνια και θα παίξει στον ένα όμιλο της Α2 με 16 ομάδες. Με προπονητή τον έμπειρο Μπονιτσιόλι, με δύο Αμερικανούς και τον Μαντσινέλι αλλά και πολλά νεαρά παιδιά, αφού έλειπε το χρήμα.

Μιλάμε για μια ομάδα που γεννήθηκε το 1937, άλλαξε πολλά ονόματα και κατέρρευσε το 2012. Ομάδα που το 2004 έπαιξε και έχασε στον τελικό της Ευρωλίγκα με την Μακάμπι.

Η ιστορική Βίρτους, που τη μάθαμε από τα μεγάλα παιχνίδια με τις ελληνικές ομάδες (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό), θα είναι στο ίδιο γκρουπ με τη μισητή της αντίπαλο. Ιδρύθηκε το 1927 και έχει πάρει ευρωπαικά τρόπαια. Μετά το 2007 άρχισε επίσης να καταρρέει μέχρι που υποβιβάστηκε πέρσι. Πάντως έχει νεανικό ρόστερ, τον 38αρη Μικελόρι και δύο φθηνούς Αμερικανούς.

Η πόλη ζει ξανά στους ρυθμούς του μεγάλου ντέρμπι!

News 24/7

24MEDIA NETWORK