H Μπαρτσελόνα επέστρεψε στο μπάσκετ των 90s

Μόνο 57 πόντους πέτυχε η Μπαρτσελόνα, έφταναν όμως για να νικήσει τη Χιπουθκόα στο Σαν Σεμπαστιάν.

H Μπαρτσελόνα επέστρεψε στο μπάσκετ των 90s

Σ' ένα παιχνίδι βγαλμένο από τη δεκαετία του '90, με πολύ χαμηλά ποσοστά στα σουτ, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ περιόρισε τους Βάσκους στους 43 (οι λιγότεροι πόντοι που έχει σημειώσει ποτέ ομάδα σε παιχνίδι της ACB) και με 49 ριμπάουντ κατέκτησε την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμα ματς του ισπανικού πρωταθλήματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 6-4 υπέρ των "μπλαουγκράνα" (οι 10 πόντοι είναι ιστορικό χαμηλό στην ACB μετά από 10 λεπτά), ενώ μόνο δύο παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, ο Τόμιτς από τους Καταλανούς και ο Ντίεθ των Βάσκων, αμφότεροι από δέκα.

Την ίδια στιγμή η Μάλαγα κέρδιζε 74-67 την Γκραν Κανάρια χωρίς να χρειαστεί κάποιο σουτ του Κώστα Βασιλειάδη στην εκπνοή. Μάλιστα ο Έλληνας σουτέρ ήταν άποντος σε 11 λεπτά έχοντας μόνο 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Το βράδυ η Ρεάλ, θυμίζοντας την περυσινή διαστημική ομάδα, επιβλήθηκε 93-82 της Κανάριας στην Τενερίφη με τον Γιάννη Μπουρούση να έχει 5 πόντους και 3 ριμπάουντ. Πρώτοι σκόρερς ήταν οι Φερνάντεθ και Μεϊρί με 13 πόντους

Κατά τ' άλλα, αφιερωμένη στη μνήμη του κόουτς Χοσέ Λουίς Άμπος που απεβίωσε ήταν η νίκη 69-65 της Σαραγόσα επί της Φουενλαμπράδα στη Μαδρίτη, ενώ η Μπασκόνια έκανε σεφτέ στη σεζόν με το 86-74 επί της Μπιλμπάο στο βασκικό ντέρμπι. Αντίθετα για την ομάδα Σίτο Αλόνσο ήταν η πρώτη ήττα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK