Μπουρούσης: "Είπα όχι στον Πόποβιτς για να πάρω το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό!"

Σε αποκαλύψεις σχετικά με την ευκαιρία που είχε να αγωνιστεί στο NBA προχώρησε ο Γιάννης Μπορούσης, ο οποίος, όπως δήλωσε, είχε απορρίψει πρόταση του Πόποβιτς για χάρη του Ολυμπιακού.

Μπουρούσης: "Είπα όχι στον Πόποβιτς για να πάρω το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό!"

Ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος φέτος πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Μπασκόνια, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή "Pick 'n Roll" του "OTE TV" και μεταξύ άλλων αποκάλθψε πως το 2009 είπε "όχι" στον Πόποβιτς για χάρη του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για τα κατορθώματά του στην Μπασκόνια: "Όπως ξέρετε, αν έχεις εξέλιξη και πρόγραμμα, αν είσαι καλά και αισθάνεσαι καλά, σίγουρα θα βγουν κάποιες ατομικές διακρίσεις. Η δουλειά αυτή προέρχεται μέσα από την ομάδα. Είμαστε μια νεανική ομάδα. Δεν είχαμε τόσο υψηλούς στόχους εξ αρχής. Παίζαμε παιχνίδι με παιχνίδι. Βελτιωνόμασταν στο παρκέ και δουλεύαμε σκληρά. Ο Περάσοβιτς κάνει εκπληκτική δουλειά στην προπόνηση και μας έχει και χαλαρούς και σκληρούς. Είναι σκληρός τύπος. Προσωπικά δεν με απασχολεί. Προχωράμε".

Για την πορεία του και το αν ήταν στο πεπρωμένο του να πάει στην Λαμποράλ: "Δεν είναι ψέματα. Υπήρχε ενδιαφέρον από την Κίνα. Το καλοκαίρι προσπάθησα να βρω το μίνιμουμ συμβόλαιο στο ΝΒΑ, αλλά λόγω της εθνικής δεν τα κατάφερα. Το έχω όμως ακόμα στο μυαλό μου. Ποτέ δεν κοίταξα τα λεφτά, αλλά στην ηλικία που είμαι είχα πάρει την απόφαση να κοιτάξω κι εγώ τον εαυτό μου και να πάω στην Κίνα με ένα πολύ ψηλό συμβόλαιο. Λίγο πριν μπω στο αεροπλάνο ήρθε η Λαμποράλ και αμέσως ακύρωσα την Κίνα και ήρθα στη Βιτόρια".

Για το ΝΒΑ: "Θα το σκεφτόμουν ξανά και του χρόνου. Όταν ήμουν τη δεύτερη χρονιά μου στο Μιλάνο, υπήρχε μια κουβέντα με τους Σέλτικς να πάω εκεί. Δυστυχώς το Μιλάνο δεν με άφησε. Όταν μου είπαν ότι με θέλουν, είπα ότι θέλω να πάω να αγωνιστώ. Το 2009 στο Βερολίνο έγινε ραντεβού μεταξύ εμού, του εκπροσώπου μου και του κόουτς Πόποβιτς των Σπερς για να πάω στο Σαν Αντόνιο. Θυμάμαι ακόμη την ατάκα που του είπα "Κόουτς θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό για να πάρουμε το πρωτάθλημα!".

Για το τι συνέβη στη Ρεάλ: "Όπως είπε και ο Λάσο, το έχω πει και εγώ. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την Ρεάλ και τον Λάσο. Με αγαπάνε και τους εκτιμώ. Ο κόουτς αποφάσισε κάποια στιγμή να αλλάξει το πλάνο του σχετικά με τους ψηλούς, το σεβάστηκα και τίποτε περισσότερο. Τους αγαπάω όλους εκεί. Δέχθηκα την απόφαση του κόουτς, έκανα τις προπονήσεις και ξεκουράστηκα λίγο. Ελάχιστα βέβαια. Αλλά αυτό ήταν ένα συν για εμένα. Δεν έχω όμως να αποδείξω κάτι. Είμαι καλά στην υγεία μου. Είπα ότι είμαι 32 χρόνων, όταν ήρθα στη Βιτόρια. Έχω ακόμα 4-5 χρόνια μπάσκετ. Θέλω να παίξω καλά.

Για τις εμφανίσεις μου στη Λαμποράλ παίζει ρόλο όλη η ομάδα. Δουλεύουμε σκληρά και έχουμε εξαιρετική καθοδήγηση από τον κόουτς Περάσοβιτς που είναι και σκληρός, αλλά μας αφήνει και λάσκα. Μακάρι να πάρουμε το κόπα ντελ ρέι και να γίνουν τρία τα κύπελλα που θα έχω κατακτήσει στην Ισπανία".

Για τον όμιλο στο Top16: "Πολύ δύσκολος όμιλος. Διεκδικήσαμε τη νίκη μέσα στην Μπαρτσελόνα".

Για το προολυμπιακό: "Η σεζόν είναι μεγάλη. Θα δούμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σχόλιο Παντελή Βλαχόπουλου: "Αιώνιοι", δεν σας κάνει ο Μπουρούσης; (part II)

News 24/7

24MEDIA NETWORK