Γκαρμπαχόσα από τη μία, Μαρτίν από την άλλη! Εδώ...

Οι Ισπανοί εξακολουθούν να επιλέγουν πρόσωπα άμεσα συνδεδεμένα με το μπάσκετ για τις θέσεις ευθύνης. Στην Ελλάδα;

Γκαρμπαχόσα από τη μία, Μαρτίν από την άλλη! Εδώ...

Ο Αντόνιο Μαρτίν είναι από τη Δευτέρα ο νέος πρόεδρος της ισπανικής λίγκας. Τον εξέλεξε με δόξα και τιμή η Γενική Συνέλευση των ομάδων, δίνοντας του το χρίσμα να κάνει το γενικό κουμάντο στο πρωτάθλημα. Δίπλα στον εκτελεστικό διευθυντή Χοσέ Μιγκέλ Καγέχα που είχε αναλάβει τον περασμένο Μάρτιο.

Αν δεν τον ξέρεις, ο Μαρτίν τυχαία προσωπικότητα δεν είναι. Ξέχωρα από το γεγονός πως ήταν αδερφός του αδικοχαμένου Φερνάντο Μαρτίν, στα 52 του πλέον έχει πίσω του μια μακρά πορεία στο μπάσκετ, όντας επί σειρά ετών (11 συνολικά) σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης και διεθνής με τη "φούρια ρόχα". Μετά το τέλος της αθλητικής καριέρας του ασχολήθηκε με επιχειρήσεις στον αθλητικό, στον τεχνολογικό, στον τραπεζικό και στον τηλεοπτικό κλάδο.

Πλήρες το πακέτο δηλαδή για ν' αναλάβει μια τέτοια θέση.

Όλα αυτά τη στιγμή που ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα είναι πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας. Τους χωρίζουν κάποια χρόνια, μια μπασκετική γενιά επί της ουσίας, μα αμφότεροι είναι πρόσωπα άφθαρτα με φρέσκες ιδέες και κυρίως προέρχονται από τη δεξαμενή του αθλητισμού.

Το ίδιο συμβαίνει στις περισσότερες χώρες. Στην Ελλάδα εξακολουθούμε ν' αρνούμαστε να δούμε την πραγματικότητα. Οι βετεράνοι του μπάσκετ θα κουραστούν να περιμένουν τη σειρά τους...

News 24/7

24MEDIA NETWORK