Όταν ο Τζόρνταν μετατράπηκε σε "Shot Gun" (VIDEOS)

Το ημερολόγιο γράφει 28 Μαρτίου 1990. Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς θέλουν να πάρουν εκδίκηση για το "The Shot", αλλά ο Μάικλ Τζόρνταν μετατρέπεται σε... "Τhe Shot Gun" πετυχαίνοντας ρεκόρ καριέρας στο "Richfield coliseum" με 69 πόντους και 18 ριμπάουντ! Το Contra.gr σας θυμίζει με video τα... όργια του θρυλικού αθλητή.

Όταν ο Τζόρνταν μετατράπηκε σε "Shot Gun" (VIDEOS)

Ούτε ένας χρόνος δεν είχε συμπληρωθεί από το περίφημο "The Shot". Ή τέλος πάντων, ενδεχομένως, το πιο διάσημο νικητήριο καλάθι στην ιστορία του μπάσκετ. Ναι, καλά καταλάβατε: το είχε πετύχει ο Μάικλ Τζόρνταν. Αντίπαλος ήταν οι Κλίβελαντ Καβαλίερς στο πέμπτο ματς της σειράς για τα πλέι οφ του 1989.

Αυτό το καλάθι έγινε σήμα τηλεοπτικών εκπομπών, εξώφυλλο περιοδικών και σημείο αναφοράς σε κάθε ανοιχτό γήπεδο του κόσμου: πιτσιρίκια να ντριμπλάρουν με το αριστερό, να πατάνε στο ύψος της γραμμής του φάουλ, να "στέκονται" στον αέρα και να φεύγουν στο πλάι για να πανηγυρίσουν.

Η ιστορία έγραψε ότι αντίπαλος του σούπερ σταρ των Σικάγο Μπουλς στην επίμαχη φάση ήταν ο Κρεγκ Ίλο. Και μία εφημερίδα, όμως, λίγο πριν από τον αγώνα της 28ης Μαρτίου 1990 έγραψε ότι ο άσος των Κλίβελαντ Καβαλίερς θα κάνει μαύρη τη ζωή του MJ.

Οι ισχυροί τότε "Καβς" όχι μόνο δεν κατάφεραν να πάρουν άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό της προηγούμενης σεζόν, αλλά έγιναν έρμαιο στις άγριες διαθέσεις του μεγάλου Τζόρνταν, ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους με 69 πόντους και σε ριμπάουντ με 18!

Όταν ο Τζόρνταν μετατράπηκε σε "Shot Gun" (VIDEOS)

Βαθιά ανάσα και πάμε. Ο 27χρονος τότε άσος σκόραρε 16 πόντους στην πρώτη περίοδο, 15 στη δεύτερη, 20 στην τρίτη, 10 στην τέταρτη και 8 από τους 12 των Μπουλς στην παράταση. Αναλυτικά κατέγραψε 21/31 δίποντα, 2/6 τρίποντα και 21/23 ελεύθερες βολές σε 50 λεπτά συμμετοχής, μοίρασε επτά ασίστ κι έκανε τέσσερα κλεψίματα.

Ο Κρεγκ Ίλο, ο Μαρκ Πράις, ο Τζον "Hot Rod" Γουίλιαμς, οι συμπαίκτες τους και 20.273 θεατές που κατέκλυσαν το "Richfield Coliseum" του Κλίβελαντ απόλαυσαν ένα ανεπανάληπτο κρεσέντο ενός αθλητή, ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους και ριμπάουντ.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια

Ο Μάικλ Τζόρνταν ολοκλήρωσε την απίθανη εμφάνισή του με δυο εύστοχες βολές κι αποχώρησε για τον πάγκο δίχως να πανηγυρίσει, επιθυμώντας κατ' αυτόν τον τρόπο να απαντήσει στις προκλήσεις που δέχθηκε από αντιπάλους παίκτες κι οπαδούς.

"Αυτή είναι η κορυφαία εμφάνιση της καριέρας μου. Όταν έβαλα 63 στην Βοστώνη χάσαμε. Σήμερα όμως κερδίσαμε, οπότε έχει σαφώς μεγαλύτερη αξία", σχολίασε λίγη ώρα μετά από τη λήξη του αγώνα ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης.

Με αυτή τη νίκη (117-113 στην παράταση, 105-105 η κανονική διάρκεια), οι Σικάγο Μπουλς κλείδωσαν την συμμετοχή τους στα πλέι οφ της σεζόν 1989-1990. Λίγοι το θυμούνται αυτό...

Αντίθετα, αυτά που πέτυχε ο MJ πριν από ακριβώς 25 χρόνια έχουν αποτυπωθεί στη μνήμη κάθε μπασκετικού άνω των 30 που σέβεται τον εαυτό του.

Διαβάστε ακόμη:

The Shot: 25 χρόνια μετά (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK