Αντετοκούνμπο: "Δεν έχω ταβάνι, δεν ξέρω που μπορώ να φτάσω"

Το παιδικό όνειρό του να παίξει στο ΝΒΑ έγινε πραγματικότητα, τώρα έχει η ώρα της καθιέρωσης για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αντετοκούνμπο: "Δεν έχω ταβάνι, δεν ξέρω που μπορώ να φτάσω"

Γεμάτος αυτοπεποίθηση ο διεθνής φόργουορντ μίλησε στους Έλληνες δημοσιογράφους για την πορεία του στο κορυφαίο πρωτάθλημα και τα κατορθώματά του με τους Μιλγουόκι Μπακς. Αναφέρθηκε στον Τζέισον Κιντ, στον Τζαμπάρι Πάρκερ και τον Λάρι Ντριου, ενώ περιμένει πώς και πώς να τον καλέσουν στο διαγωνισμό καρφωμάτων του All Star Game, γιατί όπως απάντησε σε ερώτηση του Contra.gr " έχω δυο - τρεις μπάλες να καρφώσω".

Όλες οι απαντήσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Conference Call:

Η εμπειρία στον άσο

" Ακόμη δεν έχω προπονηθεί με τον Πέιτον. Στην πορεία της σεζόν όμως θα έρθει να μου μιλήσει και να γυμναστούμε παρέα. Εγώ εφέτος παίζω από το 2 μέχρι το 4, νομίζω ότι μπορώ ν' ανταποκριθώ σε όλες τις θέσεις, αυτό που μ' ενδιαφέρει είναι να βρίσκομαι στο γήπεδο. Γι' αυτό και θέλω να ευχαριστήσω τον Τζέισον Κιντ που μ' εμπιστεύεται και μου αλλάζει συχνά θέσεις αφήνοντάς με στο παιχνίδι. Πιστεύω ότι είμαι αρκετά καλός, βελτιώνομαι και προσπαθώ να μάθω απ' αυτόν για να είμαι καλύτερος στη συνέχεια. Δίπλα του είναι σαν να ξαναπηγαίνω σχολείο".

Οι στόχοι με τους Μπακς

" Δεν ξέρω πού μπορούμε να φτάσουμε ως ομάδα, κυνηγάμε σίγουρα το καλύτερο. Ο πρώτος στόχος που έχουμε θέσει είναι τα πλέι οφ, ήδη έχουμε εννέα νίκες τη στιγμή που πέρυσι είχαμε 15 όλη τη χρονιά. Δεν πηγαίνουμε τέλεια, αλλά είμαστε καλά. Είμαστε μια ομάδα με νέα παιδιά και νομίζω ότι σε 2-3-4 χρόνια, θα πάμε σίγουρα πολύ καλύτερα".

Αντετοκούνμπο: "Δεν έχω ταβάνι, δεν ξέρω που μπορώ να φτάσω"

Τα εμπόδια πηγαίνοντας στο ΝΒΑ

" Ήταν κάπως δύσκολη η προσαρμογή όταν ήρθα από την Ελλάδα στις ΗΠΑ. Ήμουν μόνος για 5-6 μήνες, κάτι πρωτόγνωρο για μένα που ζούσα με την οικογένειά μου. Πήγα όμως για να διεκδικήσω πράγματα και ο τρόπος που μεγάλωσα, με τις δυσκολίες που συνάντσα, με βοήθησε να είμαι έτοιμος γι' αυτό το βήμα. Απλώς έπρεπε να προσαρμοστώ σ' ένα μπάσκετ πιο γρήγορο και με κορμιά πιο δυνατά".

Η ατομική βελτίωσή του

" Το καλοκαίρι δούλεψα πολύ στο ατομικό κομμάτι. Την πρώτη χρονιά μου δεν είχα πολύ την μπάλα στα χέρια και σκόραρα κυρίως στο τρανζίσιον. Εφέτος έχω λάβει οδηγίες να πηγαίνω περισσότερο σε ντράιβ γιατί ο κόουτς Κιντ πιστεύει ότι εκεί είμαι καλύτερος. Πιστεύει ότι είμαι ασταμάτητος και αυτό μου δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Όταν τελείωσε η σεζόν γυμναζόμουν κάθε μέρα, ασταμάτητα. Θέλω να το συνεχίσω να το κάνω. Δεν πιστεύω ότι έχω ταβάνι, δεν ξέρω πού ακριβώς μπορώ να φτάσω. Δουλεύω και διασκεδάζω ταυτόχρονα. Πλέον παίρνω καλύτερες θέσεις στην άμυνα, είμαι πιο συγκεντρωμένος και έχω περισσότερη πίστη στον εαυτό μου".

Αντετοκούνμπο: "Δεν έχω ταβάνι, δεν ξέρω που μπορώ να φτάσω"

Καρέ του Αντετοκούνμπο

" Σαφώς και ονειρεύομαι να είμαστε τρεις και τέσσερις Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ και στην Εθνική ομάδα. Εύχομαι ο Θανάσης πρώτα απ' όλα να κερδίσει ένα συμβόλαιο, αλλά και ο Κώστας που δουλεύει εξίσου καλά. Δεν θα αδικήσω όμως και τον Άλεξ, του οποίου είναι όνειρο. Ποιος ξέρει ίσως σε 6-7 χρόνια να είμαστε όλοι μαζί".

Πεινασμένος για τίτλους

" Θα ήθελα και διακρίσεις με τους Μπακς και μετάλλιο με την Εθνική. Δεν θα μπορούσα να διαλέξω".

Το κοινό σε Ελλάδα-ΗΠΑ

" Δεν έχω ζήσει την ατμόσφαιρα σε αγώνα της Α1, αφού όταν έπαιζα στο Φιλαθλητικό έρχονταν το πολύ 500 άτομα. Άλλο το κοινό στις ΗΠΑ. Όσα γίνονται στην ελληνική κερκίδα δεν γίνονται εδώ, ή τουλάχιστον είναι πολύ σπάνια".

Τόλμη, πάνω απ' όλα θέληση

" Τα νέα παιδιά πρέπει να τολμήσουν το βήμα για το ΝΒΑ, αρκεί να το θέλουν. Γιατί υπάρχουν παιδιά που δεν θέλουν να παίξουν στο κολεγιακό ή στη D-League. Προτιμούν την Ευρώπη. Να ξέρουν πάντως ερχόμενοι στην Αμερική θα πρέπει να δουλέψουν όσο πιο σκληρά μπορούν".

Αντετοκούνμπο: "Δεν έχω ταβάνι, δεν ξέρω που μπορώ να φτάσω"

Πατέρας και δάσκαλος

" Και με τους δύο προπονητές (σ.σ Ντρου, Κιντ) δούλεψα και δουλεύω εξαιρετικά. Ο Ντρου ήταν ο πρώτος μου προπονητής εδώ και επειδή με βοήθησε να προσαρμοστώ θέλω να τον ευχαριστήσω. Με είχε σαν γιο του και είχα την ομάδα σαν σπίτι μου. Με τον Κιντ δουλεύουμε τέλεια, με βοηθάει να καταλάβω καλύτερα το παιχνίδι. Όταν μας μιλάει μαθαίνουμε και κάτι καινούριο. Γι' αυτό έχουμε φτάσει εδώ".

Λοχίας Πάρκερ

" Μ' έχουν βοηθήσει όλες οι συμπαίκτες μου, ιδίως οι βετεράνοι όπως ο Πατσούλια και ο Μέιο. Αλλά στον πόλεμο μαζί μου θα έπαιρνα τον Τζαμπάρι Πάρκερ γιατί δουλεύουμε μαζί, τον βλέπω πόσο αγαπάει το μπάσκετ και πόσο συγκεντρωμένος είναι. Ήδη είμαστε πολύ καλοί φίλοι".

Αντετοκούνμπο: "Δεν έχω ταβάνι, δεν ξέρω που μπορώ να φτάσω"

Τετράδα για ΝΒΑ

" Νομίζω ότι πρώτος είναι ο Βεζένκοφ και μετά ο Παπαπέτρου, που είναι έτοιμος μπασκετικά και σε κορμί. Επίσης ο Αγραβάνης και ο Μποχωρίδης έχουν τις ικανότητες να έρθουν στο ΝΒΑ".

Δουλειά, δουλειά, δουλειά

" Όλα είναι θέμα δουλειάς. Εγώ ήρθα με σκυμμένο το κεφάλι και εξακολουθώ να το έχω. Ευχαριστώ συνέχεια το Θεό που μ' έφερε εδώ και έγινε το όνειρό μου πραγματικότητα. Θα συνεχίσω να δουλεύω ότι και να κάνω στο παρκέ. Είμαι εδώ γι' αυτόν ακριβώς το σκοπό".

Νέος Ινδιάνος

" Μου αρέσει ο Σκότι Πίπεν και παρακολουθώ συνέχεια παιχνίδια του. Ήταν ένας μακρύς και ψηλός γκαρντ, λίγο πιο κοντός από εμένα, και μου αρέσει πολύ ο τρόπος που έπαιζε άμυνα".

Mar 3, 2014; Milwaukee, WI, USA;   Milwaukee Bucks guard Giannis Antetokounmpo (34) hangs on the rim after dunking against Utah Jazz center Rudy Gobert (27) in the 4th quarter at BMO Harris Bradley Center. Mandatory Credit: Benny Sieu-USA TODAY Sports
Mar 3, 2014; Milwaukee, WI, USA; Milwaukee Bucks guard Giannis Antetokounmpo (34) hangs on the rim after dunking against Utah Jazz center Rudy Gobert (27) in the 4th quarter at BMO Harris Bradley Center. Mandatory Credit: Benny Sieu-USA TODAY Sports BENNY SIEU-USA TODAY SPORTS

Θα πέσουν οι μπασκέτες

" Αν με καλέσουν στο All Star Game, φυσικά και θα πάω. Είμαι έτοιμος να κάνω ό,τι κάνω και τώρα καλά, να καρφώσω δυο - τρεις μπάλες στα καλάθια".

Διαβάστε ακόμη:

Εκστασιασμένοι οι Μπακς με το κάρφωμα του Αντετοκούνμπο (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK