Αντετοκούνμπο: "Ευτυχώς κατάφερα να παίξω για τη χώρα μου"

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο "BBC" αποκαλύπτοντας πολλά σημαντικά στοιχεία για τη ζωή του, αλλά και την καριέρα του.

Αντετοκούνμπο: "Ευτυχώς κατάφερα να παίξω για τη χώρα μου"

Ο Έλληνας φόργουορντ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που πέρασε ως παιδί, την επίσκεψη στον Πρωθυπουργό, στα ρατσιστικά σχόλια που έχει δεχθεί και στην οικογένεια του. Παράλληλα, απαντά αν πέρασε από το μυαλό του να αγωνιστεί με την εθνική Νιγηρίας, ενώ τόνισε πως η δημοφιλία δεν τον έχει αλλάξει ως χαρακτήρα.

Αρχικά ο "Giannis" αναφέρθηκε στα δύσκολα παιδικά του χρόνια: "Μπορεί να μην είχαμε λεφτά, φαγητό και δουλεία αλλά ήμασταν καλά. Η οικογένεια μου μας έκανε δυνατούς, αγαπάμε τις δυσκολίες. Όποια δυσκολία κι αν έρθει βάζουμε τα δυνατά μας για να την ξεπεράσουμε".

Η ζωή μου εκεί (σ.σ στην Ελλάδα) ήταν καλή, όπως και τώρα. Προσπαθώ να είμαι χαρούμενος γιατί ο Θεός με ευλόγησε και θέλω να παρέχω στην οικογένεια μου τα καλύτερα. Δεν έχω παράπονο".

Για την επίσκεψή του στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σχολίασε:

"Ήταν μία σπουδαία στιγμή. Ήρθαν κι οι γονείς μου για να δουν τον πρωθυπουργό. Ήταν η πρώτη φορά που τον έβλεπα από κοντά. Συνήθιζα να τον βλέπω από την τηλεόραση. Ήταν τιμή μου να βρίσκομαι εκεί".

Σε ερώτηση για τα ρατσιστικά σχόλια της "Χρυσής Αυγής" εις βάρος του, απαντά: "Δεν ασχολούμαι με τι κάνουν. Ο προπονητής μου και οι γείτονές μου με ενημέρωσαν για τα λεγόμενά τους. Όμως δεν έχω θέμα, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θα σε συμπαθούν και άλλοι που δεν θα σε συμπαθούν. Εγώ συνεχίζω αυτό που κάνω".

Για το αν σκέφτηκε ποτέ να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Νιγηρίας:

"Σίγουρα ήταν μία δύσκολη περίοδος, γιατί δεν ήξερα αν θα μου δοθεί διαβατήριο για να παίξω με τη χώρα μου. Ευτυχώς όμως τα κατάφερα και παίζω για την Ελλάδα".

Για το αν οι γονείς του ήθελαν να παίξει μπάσκετ: "Όχι. Ο πατέρας μου ήθελε πάντα να γίνω ποδοσφαιριστής. Όμως του εξήγησα πως παρότι αγαπώ το ποδόσφαιρο, είμαι ψηλός και ταιριάζω περισσότερο στο μπάσκετ", ενώ αναφέρθηκε και στο πως ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ:

"Με ανακάλυψε ο Σπύρος Βελλινιάτης. Ήταν προπονητής στην ομάδα της περιοχής μου, όπου έπαιξα για εφτά χρόνια. Προσπάθησε να με κάνει να πιστέψω στα όνειρά μου. Όταν ήμουν 12-13 χρονών κι είχα ως ινδάλματα τον Άλεν Άιβερσον ή τον Μάτζικ Τζόνσον με παρότρυνε λέγοντάς μου πως μπορώ κι εγώ να τα καταφέρω. Και τα κατάφερα με σκληρή δουλειά και την υποστήριξη της οικογένειάς μου".

Για το αν έχει αλλάξει ως χαρακτήρας: "Δεν έχω αλλάξει. Απλά με γνωρίζουν περισσότεροι άνθρωποι και ενδιαφέρονται γι' αυτά που κάνω. Η ζωή μου όμως είναι ίδια. Ζω με τους γονείς μου και τα δύο μικρότερα αδέρφια μου. Προσπαθώ να ζω όσο πιο φυσιολογικά γίνεται".

Για το αν είναι περήφανα τα αδέρφια του για όσα έχει πετύχει: "Είναι περήφανα. Όμως είναι κι αγχωμένα, καθώς έχουν την πίεση, επειδή θέλουν κι αυτά να παίξουν στο NBA. Εγώ τους λέω να δουλέψουν όσο πιο σκληρά γίνεται και θα ανταμειφθούν οι κόποι τους".

Για το αν σκέφτηκε ποτέ πως θα έπαιζε σε ομάδα του NBA: "Πίστευα πως θα παίξω στο NBA, γιατί έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, αλλά δεν περίμενα ότι θα έπαιζα ένα τέτοιο παιχνίδι (στο Λονδίνο) και πως θα διασκέδαζα τόσο με τους συμπαίκτες μου".

News 24/7

24MEDIA NETWORK