Αποσύρθηκε η φανέλα του Στογιάκοβιτς στους Κινγκς

Τεράστια τιμή για τον Πέτζα Στογιάκοβιτς, η φανέλα του οποίου αποσύρθηκε από τους Σακραμέντο Κινγκς σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο ημίχρονο του αγώνα με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Αποσύρθηκε η φανέλα του Στογιάκοβιτς στους Κινγκς

Οι Σακραμέντο Κινγκς θέλησαν να τιμήσουν τον σπουδαίο Πέτζα Στογιάκοβιτς για την προσφορά του στην ομάδα, αποσύροντας τη φανέλα με το νούμερο "16", η οποία θα μείνει για πάντα στην οροφή της "Sleep Train Arena".

Όπως είναι λογικό ο Σέρβος φόργουορντ γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο της ομάδας.

"Θέλω να σας ευχαριστήσω. Είστε οι πιο… θορυβώδεις οπαδοί του κόσμου. Σας αγαπώ", είπε στο μικρόφωνο ο Στογιάκοβιτς, ο οποίος συνοδευόταν στην εκδήλωση από τη σύζυγό του, Αλέκα Καμηλά, αλλά και τα παιδιά τους.

Αποσύρθηκε η φανέλα του Στογιάκοβιτς στους Κινγκς

Την ειδική εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί πρώην συμπαίκτες του, όπως ο Βλάντε Ντίβατς, ο Μάικ Μπίμπι, ο Νταγκ Κρίστι, ο Μπόμπι Τζάκσον και ο Σκοτ Πόλαρντ.

Αποσύρθηκε η φανέλα του Στογιάκοβιτς στους Κινγκς

Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε για επτάμισι σεζόν στους Κινγκς, οι οποίοι τον είχαν επιλέξει στο νούμερο 14 του ντραφτ το 1996. Έπαιξε σε 518 αγώνες με την ομάδα έχοντας 1.070 τρίποντα, επίδοση ρεκόρ στην ιστορία τους, ενώ με 9.498 πόντους είναι 6ος σκόρερ. Έπαιξε σε τρία All Star Game (2002-2004) κερδίζοντας δύο φορές το διαγωνισμό τριπόντων και τη σεζόν 2003/04 ήταν τέταρτος σε ψήφους για το βραβείο του MVP έχοντας 24,2 πόντους, 6,3 ριμπάουντ, 2,1 ασίστ και 1,3 κλεψίματα ανά αγώνα. Το 2002 έφτασε μία "ανάσα" από τους Τελικούς, όμως οι Κινγκς αποκλείστηκαν στους τελικούς της Δύσης με 4-3 από τους μετέπειτα πρωταθλητές Λέικερς.

Αποσύρθηκε η φανέλα του Στογιάκοβιτς στους Κινγκς

Στη συνέχει αγωνίστηκε στους Πέισερς, Χόρνετς, Ράπορτς και Μάβερικς, κατακτώντας μάλιστα το πρωτάθλημα με τους τελευταίους τη σεζόν 2010-11.

Η φανέλα του Στογιάκοβιτς είναι η τέταρτη που αποσύρεται για τους Κινγκς, μετά από αυτές των Βλάντε Ντίβατς (21), Μιτς Ρίτσμοντ (2) και Κρις Γουέμπερ (4).

Δείτε το Top10 της καριέρας του:

News 24/7

24MEDIA NETWORK