Αυτό είναι το σταύρωμα που ευνοεί πλέον τους Μπακς

Οι Μπακς εξασφάλισαν θέση στην post season. Τούς φτάνει όμως αυτό σε μια σεζόν που είχαν βάλει ψηλά τον πήχη; Όχι! Γι' αυτό και η παρουσία στο β' γύρο των playoffs περνάει από την... έβδομη θέση!

Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo, center, goes to the basket past Boston Celtics' Jayson Tatum (0) during the third quarter of an NBA basketball game in Boston, Monday, Dec. 4, 2017. (AP Photo/Winslow Townson)
Αντετοκούνμπο Τέιτουμ Χόρφορντ AP PHOTO/WINSLOW TOWNSON

Η ανάρτηση του Γιάννη Αντετούνμπο μετά την ήττα των Πίστονς και την εξασφάλιση από τους Μπακς του μίνιμουμ στόχου για εφέτος (είσοδος στα πλέι οφ) κάθε άλλο παρά πανηγυρική ήταν.

Ξέρει και ο ίδιος ο Giannis πως μόνο η πρόκριση στο β' γύρο θα θεωρηθεί επιτυχία, ενώ η υπέρβαση θα έρθει με παρουσία στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας.

Πώς όμως θ' ανοίξει ο δρόμος; Αν τα "ελάφια" αποφύγουν την όγδοη θέση και μαζί το σταύρωμα με τους Ράπτορς. Οι Καναδοί, το Νο1 της Ανατολής, φόβητρο δεν είναι. Τουναντίον μάλιστα. Διαθέτουν... ελαφριά φανέλα και στην post season χάνουν τον προσανατολισμό τους, παρασυρμένοι από την ανάγκη να πετύχουν κάτι μεγάλο.

Για κάθε άλλη ομάδα ίσως το συναπάντημα μαζί τους να ήταν ευλογία. Με τους Μπακς όμως δεν ταιριάζουν. Διαθέτουν πολύ καλό σέντερ, κάτι που το Μιλγουόκι στερείται, ενώ η άμυνά τους είναι τέτοια που μπορεί να εγκλωβίσει τόσο τον Γιάννη όσο και τον Μπλέντσο, τους δύο άξονες λειτουργίας.

Επειδή παραπάνω από 6οι οι Μπακς δεν μπορούν να τερματίσουν, το ιδανικό σενάριο θα είναι να πέσουν πάνω στους Σέλτικς. Οι οποίοι θα ολοκληρώσουν, οριστικά πια, τη σεζόν χωρίς τον λαβωμένο Κάιρι Ίρβινγκ (θα μείνει εκτός για 4-5 μήνες). Μια ευνοϊκή συγκυρία για όποια ομάδα τούς αντιμετωπίσει.

Τα παιχνίδια μεταξύ τους είναι εφέτος 2-2, με πιο πρόσφατο το νικηφόρο 106-102, και ο Αντετοκούνμπο έχει οργιάσει σε καθένα εξ αυτών. Στη χειρότερη... βραδιά του σημείωσε 28 πόντους (με 10 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα) και στην πιο παραγωγική του 40 (με 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ)!

Ο Ίρβινγκ έχει άλλο ειδικό βάρος ως παίκτης και η απουσία του από τα ματς των πλέι οφ θα μετρήσει διπλά και τρίδιπλα για τους Σέλτικς που ναι μεν έχουν ένα καλά δομημένο σύνολο, χάρη στη φιλοσοφία του Στίβενς, αλλά δίχως μια περσόνα στο παρκέ που θα εμπνεύσει όλους τους υπόλοιπους, είναι πολύ πιο εύκολο να λιώσουν σαν το βούτυρο αν τα πράγματα δεν κυλήσουν ευνοϊκά.

Γιατί να μην είναι ο "Greek Freak" αυτός που θα τους αποκλείσει;

News 24/7

24MEDIA NETWORK